• سه‌شنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99032012506
  • منبع : نمایندگی سمنان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی عنوان کرد:

فراموشی صنعت ریشه‌دار نوغانداری در گیرودار بی‌ثباتی بازار

 فراموشی صنعت ریشه‌دار نوغانداری در  گیرودار بی‌ثباتی بازار

ایسنا/سمنان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی از قیمت پایین پیله‌ها و بی‌ثباتی بازار به‌عنوان عامل فراموشی پرورش کرم ابریشم و یکی از مهمترین چالش‌های پیش روی نوغان‌داری در کشور و شرق استان نام برد.

علی‌اصغر محمدی 20 خردادماه به سابقه نوغانداری در شرق استان سمنان و خصوصا میامی اشاره و اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۶۰۰ کیلوگرم پیله تر در شهرستان میامی تولید شود.

وی با بیان اینکه پرورش کرم ابریشم (نوغانداری) یکی از بهترین شغل‌های مکمل در کنار کار کشاورزی روستائیان محسوب می‌شود گفت: صنعت نوغانداری در این شهرستان نیاز به توجه بیشتر دارد.

محمدی 20 خردادماه اظهار کرد: صنعت نوغانداری یکی از فعالیت‌هایی است که آغاز و ادامه کار در آن با کمترین زمان و امکانات میسر بوده و تمام افراد خانواده می‌توانند در کنار هم در این حرفه مشغول به کار شوند.

 وی با بیان اینکه صنعت نوغانداری در روستاهای شهرستان میامی به‌ویژه منطقه «سرحدات» سابقه طولانی داشته است گفت: پرورش کرم ابریشم در این شهرستان به‌عنوان یکی از درآمدهای سبد خانوار به حساب می‌آمده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی با بیان اینکه صنعت نوغانداری متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل مختلف از جمله بی‌ثباتی بازار کم‌رنگ شده است افزود: قیمت پایین پیله با توجه به‌سختی‌های شرایط خاص تغذیه‌ای (تأمین برگ توت) یکی دیگر از دلایلی است که سبب شده این صنعت زودبازده رو به فراموشی برود.

محمدی گفت: خوشبختانه با حمایت‌های وزارت، سازمان متبوع و مرکز توسعه نوغانداری کشور در جهت احیای این صنعت در کل کشور، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میامی نیز در این راستا گام‌هایی برداشته است.

وی خاطرنشان کرد: با هدف ترویج و احیای مجدد این حرفه زودبازده مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میامی در ۴ سال گذشته بیش از ۲۰۰۰ اصله نهال توت و حدود ۱۰۰ جعبه تخم نوغان به‌صورت رایگان در بین پرورش‌دهندگان توزیع کرده و در راستای احیای صنعت نوغانداری گام‌های مؤثری برداشته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی افزود: امسال نیز با توزیع ۲۲ جعبه تخم نوغان از فروردین‌ماه دوره پرورش شروع‌شده و اکنون نوغان‌ها در مرحله تشکیل پیله قرار دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha