• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۷:۲۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 99021510320
  • خبرنگار : 71647

گفت‌وگو با بهروز رضوی

صدایی که در قرنطینه برایتان کتاب می‌خواند + صوت

صدایی که در قرنطینه برایتان کتاب می‌خواند + صوت

بهروز رضوی درباره قرنطینه و اوضاع این روزهایش می‌گوید: همچنان در منزل قرنطینه برقرار است ولی شخصا به خاطر کار هر صبح از خانه خارج می‌شوم. خوشبختانه خیابان‌ها زیاد شلوغ نیست. گذاشتن دستکش و ماسک برایم‌ سخت است. در این مدت برنامه‌های رادیو مرتبا برقرار بوده و من دائما کار می‌کردم. «شنیدنی‌های تاریخ»، «فرزانگان فرهنگ» و «کتاب شب» از برنامه‌هایی هستند که الان مشغولشان هستم.

این گوینده باسابقه در گفت‌وگویی با ایسنا بیماری کرونا را بحرانی بی‌سابقه عنوان کرد و گفت: این مسئله، تاریخی و جهانی است و تبعاتش در آینده معلوم می‌شود. در طول قرن‌ها اتفاق نیفتاده و شاید نخستین بار است که چنین اتفاقی می‌افتد.

رضوی سپس درباره «کتاب شب» و تاریخچه آن گفت: «کتاب شب» قدیمی‌ترین برنامه ادامه‌دار رادیو است. در طول عمر رادیو برنامه‌ای با این طول عمر ساخته نشده است. من با علاقه‌مندی خودم این برنامه را حفظ کردم. از اول در رادیو تهران شروع کردیم و شبی نیم ساعت برنامه داشتیم. از سال ۱۳۷۳ این برنامه شروع شده و تقریبا ۲۵ سال است که ادامه دارد. شاید به این خاطر که ما دستمایه قوی داشتیم. اتکای ما ادبیات ایران و جهان است که یک هفته به ادبیات ایران و یک هفته به ادبیات جهان می‌پردازیم. به مرور زمان برنامه تغییر کرده اما محتوا و موضوع همان است. در آغاز شرح حالی از نویسنده داستان می‌دهیم و بعد داستان یا خلاصه آن گفته می‌شود. بعضی اوقات داستان کوتاه است و در یک قسمت تمام می‌شود اما گاهی چند قسمت طول می‌کشد. نمی‌شود داستان‌های طولانی را کامل پخش کرد برای همین خلاصه‌اش گفته می‌شود اما اسکلت قصه حفظ می‌شود.

رضوی که یکی از صداهای قدیمی رادیو محسوب می‌شود خاطره اولین حضورش در رادیو را اینگونه بیان کرد: اولین بار که به پیشنهاد شاهرخ نادری به رادیو رفتم، وقتی وارد رادیو شدم دیدم دو تا از گوینده‌های محبوبم یعنی مرحوم رامین فرزاد و اکبر مشکین دور حوض کوچک رادیو قدم می‌زنند. محو تماشای آن‌ها شدم و یادم رفت برای چه به آنجا رفته ام. من رادیو را خیلی دوست داشتم تنها سرگرمی ما رادیو بود. همه عوامل رادیو از تهیه‌کننده و کارگردان گرفته تا صدابردارها را می‌شناختم. وقتی هم که برای اولین بار از نزدیک رادیو را دیدم از فضایش خوشم آمد و ادامه دادم.

این گوینده، رادیو را رسانه‌ای عنوان کرد که همچنان پابرجاست و مخاطبان خودش را دارد؛ رضوی درباره جایگاه رادیو گفت: رادیو به خاطر آسان و بی‌هزینه بودنش رسانه‌ای است که همچنان شنونده دارد. بازخورد برنامه‌ها خوب است و ما توجه می‌کنیم که شنوندگانمان را حفظ کنیم. برای مثال طبق آمار رادیو، هر ساله بر تعداد مخاطبان برنامه‌ای چون «کتاب شب» اضافه می شود.

رضوی با بیان اینکه جایگاه رادیو افت نکرده است، افزود: وقتی تلویزیون آمد، گمان کردیم که رادیو دیگر تعطیل می‌شود اما دیدیم نه، همچنان به قوت خودش باقی است و مخاطبان خودش را دارد و در پاره‌ای موارد خصوصا خبرهای رادیو بیشتر مورد توجه است. یکی از مزایای رادیو این است که با شنونده در می‌آمیزد و شنونده را به تعامل وامی‌دارد.

کتاب شب هر هفته از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۲۳:۳۰ به مدت 20 دقیقه از رادیو تهران پخش می‌شود.

در ادامه می‌توانید شنونده صدای بهروز رضوی در یکی از قسمت‌های این برنامه باشید:

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۱۵ ۱۰:۱۷

صداو سیما که همه گوینده های خوبش را از دست داد خداروشکر که آقای رضوی برای رادیو ماندند