• پنجشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۱
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 97092211201
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

اولین پیشنهاد دهنده نهضت سوادآموزی ایران که بود؟

اولین پیشنهاد دهنده نهضت سوادآموزی ایران که بود؟

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد اولین مرکز یادگیری محلی در شهرستان گچساران با نام شهید نوروزعلی جلیل پور در شهرستان گچساران راه اندازی شد.

به گزارش ایسنا، هادی زارع پور، مدیر کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد در آئین اولین مرکز یاد گیری محلی در گچساران افزود: تاکنون در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد 10 مرکز یادگیری محلی در نقاط مختلف راه‌اندازی شده است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شهید شهید نوروزعلی جلیل پور اولین پیشنهاد دهنده نهضت سواد آموزی در کشور بوده است. در آینده نزدیک از این شهید والا مقام تندیسی در میدان منتهی به آموزش و پرورش گچساران نصب خواهد شد. تلاش می شود تا بلوار این خیابان نیز با همکاری مسئولان گچساران به نام شهید نوروز علی جلیل پور نامگذاری شود.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: در مراکز یادگیری محلی با 10 الی 12 دستگاه اجرایی از جمله فنی و حرفه ای جهت مهارت آموزی تفاهم نامه منعقد شده است. تا پایان سالجاری 6 مرکز یادگیری محلی در نقاط مختلف استان راه اندازی خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۵ حدود 96.1 درصد مردان و 89.2 درصد زنان در استان باسواد هستند، ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ میزان سواد 26 استان کشور است. شهرستان گچساران از لحاظ با 96.6 درصد بالاتر از میانگین کشور که  94.7 درصد است قرار دارد.

سید حمد الله خواهش نیک، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: تا پایان  سال‌جاری در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۶ مرکز یادگیری محلی راه‌اندازی می‌شود. در این مرکزها 40 مهارت اعم از مهارت زندگی، مهارت اجتماعی و حقوق شهروندی آموزش داده می‌شود.


شهبازی، سرپرست آموزش و پرورش گچساران خاطرنشان کرد: حجم امسال افراد بیسواد گچساران ۲۹۰ نفر بود که ۱۰۰ درصد آن زیر پوشش قرار گرفتند. بر اساس سرشماری سال ۹۵ تعداد 2756 نفر در گچساران بی سواد داشته که از این تعداد 822 نفر مرد وبقیه زن هستند.

شهید نوروز علی جلیل پور، معلم شهید کهگیلویه و بویراحمد است که با پیام به وزیر آموزش و پرورش و نخست وزیر درباره لزوم جهاد برای نهضت سواد آموزی در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی نام خود را در این زمره جاودانه کرد. این جوان انقلابی به روستاهای مختلف مراجعه و با نام نویسی از بی‌سوادان و پیدا کردن آموزشیار، کلاسهای درس سوادآموزی را راه‌اندازی می‌کرد.

شهید جلیل پور همزمان با تلاش در سوادآموزی خود نیز ادامه تحصیل داد و در این دوران عازم صحنه های رزم شد. ناهید جلیل پور، خواهر شهید هم درباره او گفته، نیروهای ساواک بارها در گچساران به خاطر توزیع نامه‌های امام توسط برادرش به خانه شان هجوم آورده و این شهید به شدت زیر نظر بود. شهید نوروزعلی جلیل پور نخستین پیشنهاد دهنده جهاد سوادآموزی در ماه مبارک رمضان و 12تیرماه 61 به درجه رفیع شهادت نائل شد.

چهارم تا دهم دی که به نام هفته سواد آموزی نامگذاری شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha