به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در دومین روز از گردهمایی معاونین پژوهشی جهاددانشگاهیهای سراسر کشور در یزد اظهار کرد: جهاددانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به تعبیر مقام معظم رهبری از مولودهای مبارک انقلاب است.
وی افزود: این نهاد بر مبنای رفع نیازهای واقعی و مشکلات جامعه، ایجاد دانش و فناوری و تجاریسازی، ایجاد زیرساختهای فرهنگی و مورد نیاز آن در راستای تحقق الگوی اسلامی_ایرانی پیشرفت دانش بنیان شکل گرفته است.
طیبی با اشاره به سند جایگاه جهاد دانشگاهی در چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: جهاد دانشگاهی در این چشم انداز باید نهادی انقلابی با هویت اسلامی، بر خوردار از منابع انسانی متعهد و کارآمد، الهام بخش و موثر در کشور، پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه ملی و بین المللی باشد.
وی با بیان این که تنها 20 درصد از منابع مالی جهاد از بودجههای عمومی کشور تامین میشود، گفت: 80 درصد بودجه سالانه جهاددانشگاهی از محل فروش خدمات و قراردادهای پژوهشی تامین میشود.
رییس جهاد دانشگاهی گفت: این نهاد در حال حاضر علاوه بر دفتر مرکزی دارای 43 واحد جهاد دانشگاهی است که 13 واحد آن در شهر تهران و 30 واحد در مراکز استانها استقرار دارند. همچنین تعداد 3 پژوهشگاه و 24 پژوهشکده، 27 سازمان، مرکز ، مؤسسه و شرکت به ثبت رسیده، یک مجتمع تحقیقاتی و 2 پارک علم و فناوری نیز تحت پوشش این نهاد فعالیت دارند.
وی در ادامه به معرفی و خلاصهای از اهم فعالیتهای جهاد دانشگاهی در حوزههای آموزشی، فرهنگی و اشتغال پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی در بخش آموزش عالی سه دانشگاه و شش موسسه آموزش عالی و در بخش آموزشهای کوتاه مدت با داشتن مراکز متعدد در کشور به عنوان یک برند شناخته میشود.
دکتر طیبی همچنین به فعالیت خبرگزاری شامل ایسنا، ایکنا و سینا در زیرمجموعه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی نیز اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح پیشرفتهای فناوری جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف پرداخت و به عنوان نمونه به ساخت upsهای صنعتی، سیستم برق و کنترل دکلهای حفاری، انتقال قدرت در ولتاژهای بالا، نمک زدایی از نفت خام، ساخت دکلها و متههای حفاری، ساخت فرستندههای مختلف از جمله ساخت فرستنده تلویزیونی دیجیتال روستایی، ساخت فیلترها و نیز اقدامات صورت گرفته در حوزه پزشکی بالاخص همانندسازی، سلول درمانی و درمان سرطان پستان در زنان و غیره اشاره کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید بر نگاه ماموریت محوری جهاددانشگاهی در کنار فعالیتها عرضه محور، گفت: در برنامه ششم جهاددانشگاهی تلاش شده تا همه واحدهای جهاددانشگاهی براساس نیازهای ملی و مزیتهای بومی کارهای شاخص و مستعد قطب شدن در سطح ملی و بینالمللی فعالیت کنند.
وی یکی از مهمترین مشکلات تحقق این برنامه را تامین منابع مالی دانست و خواستار اهتمام مسئولان سازمان برنامه و بودجه به درخواست جهادانشگاهی مبنی بر استانی شدن بودجه تجهیزاتی و تملکی جهاددانشگاهی شد تا استانداران بتوانند به طور قانونی به واحدهای جهاددانشگاهی در استانهایشان کمک کنند.
طیبی همچنین از دولتمردان خواست تا ماموریتهای کلان نظام را براساس توانمندیهای جهاددانشگاهی به این نهاد واگذار کنند.
به گفته وی، البته در همین راستا هفت ماموریت در شورای راهبردی نقشه جامع علمی کشور به جهاددانشگاهی واگذار شده که از جمله آنها مدیریت انتقال و توسعه فناوری در طرحهای توسعه ای و عمرانی با استفاده از ظرفیت شرکتهای بزرگ صنعتی و دانش بنیان با حمایتهای مراجع ذیربط، ایجاد نهاد پژوهش و فناوری ملی برای اجرای طرحهای کلان ملی و پژوهشی و نیز مشارکت در توسعه آموزشهای تخصصی نوین و مهارتهای پیشرفته در سطح ملی و بین المللی و غیره را بیان کرد.
طیبی در پایان به اولویتهای جهاددانشگاهی در حوزه توسعه فناوری حمل و نقل ریلی و تامین آب شیرینها در کشور که با خرید 85 درصد دانش خارجی در بخش ریلی و 75 درصد فناوری خارج کشور در حوزه آب شیرینکنها انجام خواهد شد، اشاره و خواستار اجرایی شدن ماموریتهای محوله به این نهاد با حمایتهای سازمان برنامه و بودجه شد.
انتهای پیام
نظرات