• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۲۱:۱۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403082317666
  • منبع : میزان

رئیس سازمان بازرسی کل کشور:

باید با مسئولانی که از احداث بناهای غیرمجاز جلوگیری نکرده‌اند، برخورد شود

باید با مسئولانی که از احداث بناهای غیرمجاز جلوگیری نکرده‌اند، برخورد شود

ذبیح‌الله خداییان گفت: دیده می‌شود که یک شهرک به صورت غیرمجاز ساخته و ده‌ها ساختمان احداث می‌شود و بعد از احداث، تقاضای تخریب آن مستحدثات می‌شود در چنین مواردی باید با آن مسئولان که به وظیفه خود در جلوگیری از احداث آن بناها عمل نکرده اند، برخورد شود.

به گزارش ایسنا، ذبیح‌الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست مشترک آموزشی روسای سازمان جهادکشاورزی و مدیران امور اراضی کشور که امروز چهارشنبه با محوریت قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و رفع تداخلات و با حضور وزیر جهادکشاورزی برگزار شد، از تغییر کاربری به عنوان یکی از عناصر تهدیدکننده امنیت غذایی یاد کرد و با اشاره به آماری از وضعیت اراضی کشاورزی عوامل موثر در تغییر کاربری را تبیین نمود.

وی با بیان اینکه تغییر کاربری یکی از عواملی است که روز به روز اراضی کشاورزی را تعدیل می‌کند، از فرونشست زمین به عنوان یکی از عوامل تغییر کاربری یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه پدیده فرونشست زمین شهرها و روستاها را تهدید می‌کند، مهاجرت برخی از روستاها به شهرها و عدم تمایل به کشاورزی به دلیل به‌صرفه نبودن را به عنوان عامل دیگر مورد اشاره قرار داد.

خدائیان از خرد شدن اراضی کشاورزی به عنوان یکی از چالش‌های اساسی کشور یاد کرد و در این زمینه خواستار اجرای درست قانون شد.

وی با بیان اینکه قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مجازات بازدارنده‌ای ندارد، به تبصره ۱ ماده ۲ قانون مذکور پیرامون مجوز تغییر کاربری اراضی زراعی تا زیر ۵۰۰ متر مربع اشاره کرد و افزود که این ماده قانونی موجبات تغییر کاربری را فراهم می‌کند.

رئیس سازمان بازرسی اظهارکرد: موقعی که قانون تصویب می‌شود که به مستحدثات غیرمجاز انشعابات آب، برق و گاز داده شود طبیعی است تغییر کاربری افزایش پیدا می‌کند.

وی با قرائت تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی مبنی بر اینکه «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی (سازمان امور اراضی کشور) مکلفند حسب مورد در خصوص اراضی و مستحدثات داخل در محدوده طرح هادی روستاها و اراضی زراعی و باغ‌های خارج از محدوده قانونی شهرها، ضمن شناسایی متصرفان املاک مذکور، نسبت به تهیه نقشه دارای مختصات جغرافیایی (یو. تی. ام) اقدام نموده و پس از استعلام از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان ملی زمین و مسکن مبنی بر عدم تداخل محدوده مورد تصرف با اراضی عمومی، از جمله اراضی ملی، منابع طبیعی، اراضی مستحدث و موات، مراتب را جهت صدور سند مالکیت به سازمان اعلام کنند»، خطاب به روسای سازمان جهادکشاورزی و مدیران امور اراضی کشور بر همت جهادی جهت اجرای قانون تاکید کرد و گفت: اگر قانون به درستی اجرا نشود ممکن است بسیاری از اراضی کشاورزی دچار تهدید و تغییر کاربری شوند.

خدائیان خاطرنشان کرد: سند اولیه برای اراضی بسیار مهم است و متاسفانه برخی افراد سودجو ابتدا زمین کشاورزی را خرد کرده و سپس به دنبال سند رسمی می‌روند که این رویه نادرست است و باید از خرد شدن اراضی جلوگیری شود و اگر به آن توجه نشود در آینده موجب از بین رفتن الباقی اراضی خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به ویژگی‌های قانون جهش تولید مسکن، تصریح کرد: اراضی کشاورزی درجه یک و دو نباید مشمول این قانون و تغییر کاربری شوند؛ چراکه مطابق قانون تغییر کاربری تمام اراضی کشاورزی درجه ۱ و ۲ کشور ممنوع و سازمان بازرسی به این موضوع ورود داشته است.

خدائیان تاکید کرد: دیده می‌شود که یک شهرک به صورت غیرمجاز ساخته می‌شود و ده‌ها ساختمان احداث می‌گردد. بعد از احداث، تقاضای تخریب آن مستحدثات می‌شود در چنین مواردی باید با آن مسئولان که به وظیفه خود در جلوگیری از احداث آن بناها عمل نکرده اند، برخورد شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: هرچند آن مستحدثات غیرمجاز باید تخریب شود لیکن تخریب آن بنا هنر نیست بلکه مهم این است که اجازه ساخت داده نشود، زیرا بنایی که به صورت غیرمجاز ساخته می‌شود و بعد تخریب می‌شود خود خسارت به بار می‌آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۴ ۰۸:۴۶

چراشهرداری شهر ری جلو تخریب وتبدیل اراضی کشاورزی جاده ورامین از پل فیروز ابادکه شالی زاربودتا نزدیکی قرچک تبدیل به نهال فروشیهای صوری وبه منطقه تجاری تبدیل شد که اگر چنین پیش برو ظرف دو سال اینده تمام اراضی به نجاری تبدیل خواهد شد گ

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۴ ۰۹:۲۳

تو رو خدا زمین های قنات ناصری شهر اراک را تعیین تکلیف کنید یه جای تفریحی برای اراک درست کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۰۵:۴۹

زمینهای هفت جوی شهر قدس بعلت اجرای یه بون و دو هوا خودی وغیر خودی ووو شده محل رشوه دادن ورشوه گرفتن مسولین برید تحقیق کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۰۷:۵۷

چرا بصورت قانونی به مردم مجوز نمی دهید که بعدا بخواهید آنرا خراب کنیید وهی دنبال مقصر بگردید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۰۸:۵۳

فقط فرزندان روستا که زمینشون داخل طرح هادی و داخل بافت و از دو طرف مسکونی هست و امتیازات آب و برق و کاز پای زمین هست و کسی رو ندارن رو چرا ، جلوگیری میکنن .

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۰۹:۰۳

یعنی رئیس سازمان بازرسی فکر میکنن اونایی که خارج طرح هادی ساخت میکنن شانسیه ؟؟ ما در زمین پدری خود اطراف ساخته شده ، جلوی زمینم و پشت زمینم مسکونی ، آب و برق و گاز پای زمین ، ۸ ساله که بهم مجوز نمیدن . بعد طرف تو شالیزار میسازه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۱۲:۵۱

هر کسی اختیار زمین خودشو داره بهتره به صورتی مجوز بدین که آینده نگری کنین اگه برای هر مجوز ساختی شرط مقدار چند برابر زمین کشاورزی لازم بدونن و سند بدن دیگه هیچ برنامه ای یا طرحی نیاز نیست خودش به صورت خودکار روی نظم میاد هم به نفع کشاورز و سازنده

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۱۲:۵۸

هر چند سال کلی بودجه رو صرف هزینه بازبینی طرح هادی میکنن بجای این هزینه ها برن زیر ساخت ها رو درست کنن بیان نرم‌افزار های مجوز ها رو درست کنن بیان شفاف سازی روی تمام زمین های کشور را درست کنن همه این موارد باعث میشه نیازی به تأیید امضاهای اضافه نباشه

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۱۳:۰۴

یعنی چی برای هر مجوزی یک پرونده بزرگ درست میشه چرا باید 4 تا آدم مثل بخشدار شهردار یا دهیار و شورا تایید کنن بیان تکلیف همه زمین های کشور رو مشخص کنند و کسی که میخواد دنبال مجوز ساخت یا احداث بره با یه درخواست آنلاین در عرض چند دقیقه بتونه مجوز بگیره