• یکشنبه / ۱ آذر ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 94090100397
  • خبرنگار : 71039

جلوه‌گری با «هنر ایرانی» در اکسپوی جهانی

جلوه‌گری با «هنر ایرانی» در اکسپوی جهانی

هر کشوری، نقش ویژه و برجسته‌ای می‌تواند ایفا کند.

نمایشگاه‌های جامع جهانی (اکسپو) را المپیک فرهنگی - اجتماعی می‌دانند که کشورها، گذشته، حال و آینده‌ی خود را در آن ارایه می‌کنند. در واقع روزی که چراغ این نمایشگاه‌های 6 ماهه روشن می‌شود، بخش لجستیک آن پایان یافته و محتوایی که ارایه‌ شده است، جلوه‌گر می‌شود. در این میان است که «فرهنگ و هنر» هر کشوری، نقش ویژه و برجسته‌ای می‌تواند ایفا کند.

در اکسپو 2015 میلان هم که جمهوری اسلامی ایران بنا بر اعلام نهاد برگزارکننده، در یکی از بخش‌های مربوط به پاویون‌های زیر دوهزار متر مربع زیربنا، به توفیقی دست یافت و در ردیف کشورهای دارای رتبه‌ی دوم قرار گرفت، نه در بخش معماری پاویون، بلکه مشخصا و تاکیدا، به‌دلیل جسارت در محتوای آن بود.

از این رو می‌توان گفت، در اکسپویی که در یکی از کشورهای مهد هنر (ایتالیا) برگزار شد، وجه «هنر ایرانی»، بسیار به کار آمد و ما را در این ویترین جهانی که هر پنج سال در یکی از نقاط دنیا برگزار می‌شود، جلوه داد.

درواقع فعالیت‌های کمیته‌ی فرهنگ و هنر پاویون ایران در اکسپو میلان که به مسئولیت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عاملیت مؤسسه‌ی توسعه‌ی هنرهای معاصر ترتیب یافت و به اجرا رسید، آن وجهی از حضور ما در آوردگاه ایتالیا بود که ما را در بازتاب‌های مربوط به این نمایشگاه جامع جهانی، پویا و در سطح برتر نشان داد.

این جلوه‌گری با گروه‌های مختلف موسیقی نواحی مختلف کشور و موسیقی کلاسیک ایران، به‌همراه برنامه‌های نمایشی سنتی و همه‌ی آن‌چه که شرح برخی از آن حضورها را در تیترها و لینک‌های زیر می‌توان دید، صورت گرفت:

- پهلوان کچل سر سفره ایران در میلان

- طنین «وطنم» با سالار عقیلی در میلان

- کوچ ایل شاهسون به ایتالیا

- اجرای خوافی‌ها در اکسپو میلان

- دوتارنوازان در «اکسپو» میلان می‌نوازند

- جاشوان بوشهری با ترانه‌های صیادی در اروپا

- ساز و آواز کردها در «میلان» کوک می‌شود

- موسیقی فولکوریک مخاطب بین‌المللی را جذب می‌کند

- مسیری تازه برای گروه‌های موسیقی نواحی

- «دیلمان» راهی اکسپو میلان می‌شود

- اجرای موسیقی نواحی در هوای تازه اکسپو

- موسیقی فولکوریک مخاطب بین‌المللی را جذب می‌کند

- سالار عقیلی در اکسپوی میلان چه می‌خواند؟

- گروه‌های موسیقی بر چه اساسی به اکسپو می‌روند؟

- اولین گروه موسیقی راهی اکسپوی میلان شد

- هدف ایران از حضور در اکسپو چیست؟

- حضور در اکسپو وجود ما را اثبات می‌کند

- یک اتفاق شیرین برای هنر ایران

- حضور در محافل بین‌المللی مجالی برای هنرمندان تجسمی است

- اکسپو محل دیده شدن است

کمیته‌ی فرهنگ و هنر پاویون ایران در اکسپوی میلان علاوه بر اعزام گروه‌های مختلف موسیقی، نقالی و نمایش‌های عروسکی و خیابانی، همچنین دو حرکت ویژه‌ی دیگر نیز برای حضور بهتر ایران در اکسپوی 2015 انجام داد:

- برگزاری جشنوراه‌ی پوستر زمین سبز با موضوع شعار اکسپوی میلان

- انتشار نخستین کتاب فارسی درباره تاریخچه اکسپوهای جهانی از ابتدا و نیز حضورهای ایران (تالیف: علیرضا بهرامی)

در این زمینه، حسین اسفهبدی - کمیسرژنرال ایران در اکسپو 2015 میلان - نیز معتقد است: هنر ایرانی، ایران را در اکسپو میلان موفق کرد.

اسفهبدی که مدیریت عامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های جمهوری اسلامی را برعهده دارد، در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: کسب عنوان دوم جهانی در اکسپو 2015 میلان در رقابت با کشورهای مدعی غربی، حاصل فعالیت دوساله‌ای بود که بخش فرهنگ و هنر سهم بزرگی در آن داشت. درواقع کمیته‌ی فرهنگ و هنر، در زمینه‌ی حضور ما در اکسپو خدمات بزرگی ارایه کرد. هیچ کمیته‌ای به اندازه فرهنگ و هنر نتوانست در اکسپو اثرگذار باشد و این بخش به تمام اهداف از پیش تعیین شده رسید.

او افزود: هنرمندان ایرانی در این زمینه زحمات بسیاری کشیدند و همکاری خوبی داشتند. ایران در جایگاه بالایی از نظر فرهنگی، تاریخی و تمدن قرار داشته و دارد و ما توانستیم این جایگاه را در اکسپو به دنیا عرضه کنیم.

حسین اسفهبدی - علی مرادخانی - ابراهیم حقیقی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اکسپو به نحوی بود که تمامی فرهنگ‌ها و اقلیم‌های مختلف کشور از جنوب تا شمال و غرب به شرق را پوشش داد. گروه‌های هنری مختلفی از این فرهنگ‌ها به اکسپو اعزام شدند که با برنامه‌های نشاط‌آور، فرهنگ خود را به دنیا معرفی کردند و مخاطبان با سازها و آیین‌های جدیدی از ایران روبه‌رو ‌شدند که بسیار جذاب بود و در هر اجرا، جمعیت بسیاری برای دیدن برنامه‌های هنری ایران در مقابل پاویون متوقف می‌شدند.

اسفهبدی به تیتر روزنامه معتبر ایتالیایی (کوریره دلاسرا) اشاره کرد که گزارش تمام صفحه‌ و عکس بزرگی از گروه‌ هنری عروسک‌های غول‌پیکر ایرانی شرکت‌کننده از ایران در اکسپو چاپ کرد؛ با تیت «عروسک‌های ایرانی غرب را تسخیر کردند»، و گفت: این نشان می‌دهد چقدر فعالیت هنری ایران در اکسپو مورد توجه قرار گرفته است.

او تاکید کرد: کسب عنوان دوم جهانی در این دوره از اکسپو کار بسیار با ارزشی بود که بخش عظیمی از این عنوان را مدیون فعالیت‌های وزارت ارشاد در قالب کمیته فرهنگ و هنر اکسپو و هنرمندانی هستیم که با تمام توان، هنر خود را به بهترین شکل در این عرصه ارایه کردند.

ایران در مدت برپایی نمایشگاه جهانی اکسپوی 2015 که در شهر میلان برگزار شد، توانست با مشارکت هنرمندانی از نواحی مختلف ایران، موسیقی و آیین‌های این مناطق را به مخاطبان بین‌المللی این رویداد جهانی معرفی کند. گروه‌هایی از مناطق زاگرس‌نشین، کردستان، جنوب شرق کشور، خراسان، آذربایجان و مناطق مرکزی در مدت برپایی اکسپو به میلان اعزام و برنامه اجرا کردند. همچنین در مراسم روز ملی ایران در این رویداد گروه راز و نیاز به خوانندگی سالار عقیلی به اجرای برنامه پرداخت که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

همچنین گروهی از هنرمندان تئاتر کشور عروسک‌های غول پیکر ساخته شده از مواد بازیافتی برای حضور در این نمایشگاه طراحی و اجرا کردند که عروسک‌های سنتی ایران همچون ننه سرما و پهلوان کچل را به دنیا معرفی کرد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

نمای بیرونی پاویون ایران در اکسپو میلان
نمای درونی پاویون ایران در اکسپو میلان
نمایش پوسترهای «زمین سبز» در اکسپو میلان
نمایش پوسترهای «زمین سبز» در اکسپو میلان
پاویون ایران در اکسپو میلان
پاویون ایران در اکسپو میلان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha