• پنجشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۸:۰۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 93111609272
  • منبع : نمایندگی قم

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):

نهضت امام حسین(ع) ماهیت اسلام را نشان می دهد

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با تاکید براین‌که در بحث عاشورا باید به بحث چیستی دین اشاره شود، گفت: نهضت امام حسین(ع) ماهیت اسلام را نشان می دهد.

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با تاکید براین‌که در بحث عاشورا باید به بحث چیستی دین اشاره شود، گفت: نهضت امام حسین(ع) ماهیت اسلام را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، پرفسور محمد لگنهاوزن در نشست علمی عاشورا پژوهشی در غرب گفت: علی رغم ترجمه کتاب هایی چون الارشاد و... به زبان های غربی اکثر دانشمندان الهیات و فیلسوفان هیچ خبری از عاشورا ندارند.

وی افزود: شیعه‎شناسی در غرب هم امروز بسیار محدود است در حوزه اسلام شناسی کارهای زیادی کردند؛ نگاه اسلام شناسی آنها بیشتر استراتژیک است ولی فکر مسلمانان و ادبیات و فرهنگ و ارزش های آنها شناخته نشده است.

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: متاسفانه در اینجا منتظر هستیم که غربی ها به خوبی ما را بفهمند و این اشتباه است، زیرا ما باید جلو برویم و با زبان آنها خودمان این نهضت امام حسین(ع) را معرفی کنیم؛ این همه مراکز اسلامی در اروپا و آمریکا داریم که برنامه هایی به زبان فارسی دارند ولی این افکار را معرفی نمی کنیم.

لگنهاوزن خاطرنشان کرد: در فلسفه عاشورا چندین مبحث فلسفی در خصوص نهضت عاشورا وجود دارد که از آن جمله می توانیم به حوزه اخلاقیات اشاره کنیم.

وی افزود: باید در این حوزه به فلسفه تاریخ نیز توجه کنیم؛ گرایشی در فلسفه تاریخ وجود دارد که نگاه تاریخی را بدون هیچ نگاه ارزشی دنبال می کند ولی ما نباید به تاریخ نگاری عاشورا به شکلی نگاه کنیم که فقط آن را یک شیعه می تواند قبول کند؛ بلکه باید تحلیل ما روشن و دقیق باشد.

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: در تحلیل واقعه عاشورا باید از ظاهر به باطن برویم؛ نباید همه چیز در ظواهر عاشورا به شکل تاریخی بیان شود زیرا عاشورا ابعاد اخلاقی و معنوی و فلسفی عمیقی در خود دارد.

لگنهاوزن خاطرنشان کرد: نهضت عاشورا در میان غربی ها خریدار دارد و گوش می کنند؛ این توجه بیشتر از کسانی است که شرق شناسی خوانده اند؛ توجه به عاشورا بیشتر در میان افرادی که به روحیات اخلاقیات و فلسفی علاقه دارند موج می زند.

وی افزود: پژوهش های تطبیقی این نیست که نکته های مشترک را بین دو مکتب فکری پیدا کنیم؛ باید مبانی را به درستی تبیین کرد تا مثلا تفاوت رنجی که حضرت مسیح کشید و رنجی که امام حسین(ع) کشیدند مشخص شود.

لگنهاوزن خاطرنشان کرد: محبت مردم برای امام حسین(ع) در عاشورا و اربعین شگفت انگیز است و قطعا این مباحث باید در جهان مطرح شود و آنها را وادار به تحلیل کنیم تا در حوزه مباحث الهیات این مباحث را وارد کنیم.

وی افزود: محبت مردم نسبت به اهل بیت(ع) همچون معجزه است؛ هیچ کس نمی تواند باور کند که یک ملتی این گونه خود را برای امام خود به آب و آتش می زنند و چگونه رنج سفر به کربلا و هزینه و صرف جان و مال خود را عاشقانه در این راه می ریزند.

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: جاذبه امام حسین(ع) را نمی توان با معیارهای روانشناختی علمی بررسی کرد، زیرا این امر کاملا الهی است که این مساله باید در غرب بیان شود؛ از دیگر مفاهیمی که باید در غرب به خوبی تبیین شود، مساله شهادت، ولایت و تشیع است.

لگنهاوزن خاطرنشان کرد: الهیات اجتماعی مساله بسیار مهمی است که مسیحیان در این حوزه کارهای بسیاری کرده اند که دیدگاه های آنها نسبت به صدسال پیش هم بسیار عوض شده است در حالی که خودشان این تغییر را قبول ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha