• چهارشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۱:۰۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93032815333
  • خبرنگار : 71365

غلامحسین سالمی:

اجازه دهید همه صداها شنیده شود

اجازه دهید همه صداها شنیده شود

غلامحسین سالمی با بیان اینکه در قرآن آمده است که اجازه دهید همه صداها شنیده شوند گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی حتی اگر کتابی هم بد است آن را بخرد تا فرق بین کتاب خوب و بد مشخص شود.

غلامحسین سالمی با بیان اینکه در قرآن آمده است که اجازه دهید همه صداها شنیده شوند گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی حتی اگر کتابی هم بد است آن را بخرد تا فرق بین کتاب خوب و بد مشخص شود.

این مترجم در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره توقع اهل قلم از نهاد کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور گفت: اگر نهاد کتابخانه‌های عمومی که گفته می‌شود در سراسر کشور حدود سه‌هزار کتابخانه دارد از هر کتابی حتی 400 نسخه کتاب بخرد هزینه‌های تولید کتاب برای ناشر تامین می‌شود اما متاسفانه وقتی این اتفاق رخ نمی‌دهد باعث می‌شود تیراژ کتاب در مملکتی که حدود 80 میلیون نفر جمعیت دارد به 500 نسخه برسد.

او افزود: تیراژ 500 نسخه‌یی کتاب در ایران دردناک است. آیا انتشار کتاب مربوط به احمدرضا احمدی در تیراژ 500 نسخه زشت نیست؟ من حتی تیراژ 300 نسخه‌یی هم دیده‌ام.

سالمی درباره خرید کتاب از سوی نهاد کتابخانه‌ها اظهار کرد: خرید و گزینش کتاب‌ها از سوی نهاد نباید تبعیض‌آمیز باشد و اگر اینگونه است و باعث شده که کتابخانه‌ها به محل آرامی صرفا برای مطالعه کتاب‌های درسی تبدیل شوند مسلما به عملکرد ضعیف آن برمی‌گردد. آنها نباید با این رویکرد که کتاب از سوی کدام ناشر منتشر شده و چون آن ناشر در گروه فکری ما نیست از خرید کتاب‌های دیگران خودداری کنند، بلکه نهاد حتی اگر کتابی هم بد است یا از نظر آنها اینگونه است باید حداقل برای هر کتابخانه یک نسخه از آن بخرند تا فرق بین کتاب‌های خوب و بد مشخص شود.

سالمی اظهار کرد: قبل از انقلاب جمعیت ما 25 میلیون نفر بود اما تیراژ کتاب‌هایمان حدود شش‌هزار نسخه؛ اما حالا با افزایش جعیت و نزدیک شدن به جمعیتی بالغ بر 75 میلیون نفر تیراژ کتاب‌هایمان به 500 نسخه رسیده است و این یعنی پس‌رفت.

این مترجم دوره مدیریت نهاد کتابخانه‌ها در زمان وزارت عطاءالله مهاجرانی و احمد مسجدجامعی را دوره بسیار خوبی از نظر خرید کتاب از ناشران خواند و گفت: در این دوره از ناشران مختلف در تعدادهای 400 تا 700 نسخه کتاب خریده می‌شد و همین موضوع باعث شده بود از ناشران و نویسندگان حمایت خوبی صورت بگیرد اما متاسفانه این روند ادامه پیدا نکرد.

او همچنین گفت: اخیرا داد و قال راه افتاده است که ناشران و کتابفروشان باید مالیات بدهند، اشکالی ندارد، اما میزان این مالیات باید از یک تناسب منطقی برخوردار باشد. با این روند احتمالا چند روز دیگر می‌گویند نویسنده و مترجم نیز باید مالیات بپردازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha