پنجمین روز از چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، امروز (۱۹ بهمن) در قم با اکران شش فیلم در سینماهای ونوس، تربیت و بازار شهر دنبال میشود.
«داد»
سینما ونوس قم در اولین سانس پنجمین روز جشنواره از ساعت ۱۷ به استقبال «داد» ابوالفضل جلیلی میرود و این فیلم را برای اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه اکران میکند.
جلیلی نویسنده، کارگردان و تهیهکننده سینمای ایران، بارها با آثار خود به موضوعات اجتماعی عمیق پرداخته است. وی در پروژههای قبلی خود، نظیر «حافظ» و «یونس»، با رویکردی واقعگرایانه به معضلات اجتماعی پرداخته و توانسته است توجه جشنوارههای بینالمللی را جلب کند.
وی رکورددار فیلمهای توقیفی و اکران نشده در سینمای ایران نیز است. این فیلمساز تقریباً هر فیلمی ساخته اکران نشده است! به سبک و سیاق خودش فیلم میسازد و در دهه هفتاد کارهایش به چشم میآمد.
جلیلی در جدیدترین فیلم خود نیز به عمق جامعه و مشکلات آن میپردازد و همواره نگاه او به مسائل نوجوانان، در دل فیلمهایش بهگونهای هنرمندانه و تأثیرگذار به تصویر کشیده میشود.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچههایی که پدر و مادر، یا وثیقه مالی و ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند که بعد از مرخصی به زندان برمیگردند. یکی از بچهها حاضر به قسم خوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به او مرخصی میدهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان بازگردد.
ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهابالدین طباطبایی، مهدی ملکی و حسین میرزائیان بازیگران اصلی این اثر سینمایی هستند.
«بازی خونی»
اصحاب رسانه و هنرمندان قم در دومین سانس سینما ونوس از ساعت ۱۹:۳۰ به تماشای «بازی خونی» ساخته حسین میرزامحمدی خواهند نشست.
او که پیشتر فیلمسازی را با ساخت چند فیلم کوتاه از جمله «نام مرده»، «ماشوم» و « «ئاکام» تجربه کرده بود، دو سال قبل نخستین فیلم بلند خود را با نام «کت چرمی» ساخت و راهی چهلویکمین جشنواره فیلم فجر کرد.
جشنوارهای که برای یکی از بازیگران جوان این فیلم خوشیُمن بود و سارا حاتمی موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد و در ده بخش دیگر نیز کاندیدای دریافت سیمرغ بود.
حالا این فیلمساز جوان امسال با سینمایی «بازی خونی» در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. فیلمی که ماجرای گروهکهای منافقین و کمونیست اوایل انقلاب را دستمایه ماجرای اصلی خود قرار داده و درباره هجوم افراد اتحادیه کمونیست ایران در پاییز سال شصت به شهر آمل برای به راهانداختن قیامی موسوم به سربداران است که با رشادت مردم شهر ناکام میماند.
ارسطو خوشرزم، سارا حاتمی، پیام احمدینیا، مهیار شاپوری، مهدی پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنیا در این فیلم مقابل دوربین حسین میرزا محمدی رفتهاند. «بازی خونی» محصول مؤسسه فرهنگی هنری اندیشه آوینی است.
«۱۹۶۸»
پردیس سینمایی بازار شهر در اولین سانس خود از ساعت ۱۶:۳۰ پذیرای تماشاگران فیلم «۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری میشود.
این فیلمساز بیشتر به واسطه ساخت آثار مستند شناخته میشود و کارنامه او نشان میدهد ساخت فیلمهای مستند و فیلمبرداری در سینما را هم تجربه کرده است.
وی که پیش از این سریالهای «شاد آباد» و «مینو» را کارگردانی کرده بود، حالا برای نخستین بار با «۱۹۶۸» حضور در جشنواره فیلم فجر را به عنوان فیلمساز تجربه میکند.
پوروزیری برای نخستین فیلم سینمایی خود به سراغ سوژهای جذاب و البته ملتهب در گونه سیاسی رفته است که به مسابقه تاریخی فوتبال ایران و اسرائیل میپردازد.
امیر نوروزی، پادینا کیانی، امیراحمد قزوینی، هادی شیخ الاسلامی، سیامک ادیب، منصور نصیری و لیندا کیانی در این فیلم ایفای نقش میکنند.
«موسی کلیمالله»
علاقهمندان به هنر هفتم در سانس دوم سینما بازار شهر از ساعت ۱۹ به استقبال «موسی کلیمالله» ابراهیم حاتمیکیا میروند و به تماشای این فیلم مینشینند.
حاتمیکیا در طول ادوار برگزاری جشنواره فجر با «مهاجر»، «از کرخه تا راین»، «آژانس شیشهای»، «به نام پدر» و «به رنگ ارغوان» سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فجر را دشت کرده و از این حیث رکورددار تاریخ جشنواره است.
وی پنج سال قبل با «خروج» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت که با کیفیت آثار پیشین او فاصله زیادی داشت اما حالا امسال این فیلمساز برجسته که با ساخت آثار متعددش در حوزه جنگ، لقب «پدر سینمای دفاع مقدس» را هم یدک میکشد، با «موسی کلیمالله» راهی چهلوسومین جشنواره فجر شده است.
حاتمیکیا که مدتی است مشغول ساخت سریال موسیکلیمالله (ع) است، نسخه سینمایی بخش کودکی این پیامبر الهی را ساخته و روانه جشنواره کرده است.
مریلا زارعی (در نقش مادر حضرت موسی)، علیرضا کمالی (در نقش پدر حضرت موسی)، بهنام تشکر (در نقش فرعون)، بهاره کیان افشار (در نقش آسیه)، فرهاد آئیش، شکیب شجره، مریم سرمدی، طوفان مهردادیان، مسعود رحیمپور، کامبیز امینی، بهار نوحیان و بازیگران کودک گندم شیخی و دلسا محمدی از بازیگران این بخش از فیلم «موسی کلیمالله» هستند.
از نکات قابل توجه این پروژه سینمایی میتوان به طراحی نشانه این فیلم توسط استاد مسعود نجابتی هنرمند برجسته قمی اشاره کرد.
«مرد آرام»
امروز مخاطبان سینما تربیت در اولین سانس جشنواره از ساعت ۱۶ به تماشای «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی مینشینند که ساخت فیلم «خانه دیگری» را در کارنامه دارد.
صادقی تنها کارگردان زن جشنواره امسال فیلم فجر محسوب میشود که سابق بر این بهعنوان بازیگر در سینما و تلویزیون فعالیت داشت.
«مرد آرام» درباره مهاجران افغان است و در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «نوبهار با اکراه، زنِ مرد سالمندی به نام زمان شده است. ابتدای زندگی مشترک آنها اتفاقاتی رقم میخورد که احساسات نوبهار را کاملاً نسبت به زمان تغییر میدهد.»
مهدی هاشمی و شمیلا شیرزاد بازیگران این فیلم هستند. شمیلا شیرزاد بازیگر نوجوان افغان است که پیش از این در فیلم خورشید مجید مجیدی نیز بازی کرده بود. پویا نوروزی، مهنوش صادقی، بیتا عزیز، وحید منتظری، بشیر نیکزاد، امیرجمشید صادقی از بازیگران مرد آرام هستند. سیدعلی میرفتاح هم حضور افتخاری در این فیلم دارد.
«خدای جنگ»
علاقهمندان به هنر هفتم در دومین سانس سینما تربیت از ساعت ۱۸:۳۰ به تماشای «خدای جنگ» ساخته حسین دارابی خواهند نشست.
سومین ساخته حسین دارابی پس از دو اثر ملتهب «مصلحت» و «هناس»، به یک رویداد مهم زندگی شهید حسن طهرانیمقدم پرداخته و روی سوژهای حساس دست گذاشته و ماجرای خودکفایی ایران در زمینه موشکی در جنگ ایران و عراق را روایت میکند.
ساعد سهیلی، حسین سلیمانی، پیام احمدینیا، نادر فلاح، داریوش کاردان، مهدی حسینی، مهدی فریضه، پیمان پورنیکدست، دانیال نوروش، علی دلپیشه، آزاده سیفی، عبدالرضا نصاری، بهارداورزنی، محمد رضا سروستانی، هومن دارابی و عمار شلق از بازیگران این فیلم هستند.
به گزارش ایسنا، آثار چهلوسومین جشنواره فیلم فجر به همت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم از ۱۵ تا ۲۲ بهمن در سینماهای ونوس، تربیت و بازار شهر به نمایش در میآید.
انتهای پیام
نظرات