• یکشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93040804279
  • خبرنگار : 71365

گفت‌وگو با نوش‌آفرین انصاری

وقتی فقط سود اقتصادی و سیاست مهم است

وقتی فقط سود اقتصادی و سیاست مهم است

نوش‌آفرین انصاری با بیان این‌که نهاد کتابخانه‌های عمومی در چند سال اخیر رسالت‌های اصلی خود را انجام نداده معتقد است: در چند سال اخیر در کتابخانه‌های عمومی تنها بحث سود اقتصادی و سیاست دست به دست هم داده و باعث آسیب‌های زیادی در کتابخانه‌ها شده است.

نوش‌آفرین انصاری با بیان این‌که نهاد کتابخانه‌های عمومی در چند سال اخیر رسالت‌های اصلی خود را انجام نداده معتقد است: در چند سال اخیر در کتابخانه‌های عمومی تنها بحث سود اقتصادی و سیاست دست به دست هم داده و باعث آسیب‌های زیادی در کتابخانه‌ها شده است.

این پیشکسوت کتابداری در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور اظهار کرد: در حال حاضر من مراجعه‌کننده مستقیم به کتابخانه‌ها نیستم اما به خاطر سال‌ها تدریس در دانشگاه‌ها و همچنین علاقه شخصی‌ام به کتابخانه‌های عمومی به عنوان نهادی پایه برای توانمندسازی جامعه و علاقه‌مند کردن مردم به کتاب‌خوانی پیگیر مسائل آن هستم.

او در ادامه افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی می‌تواند تأثیر زیادی در رشد فکری جامعه و همچنین جلوگیری از آسیب‌های گوناگون داشته باشد و باعث همدلی، افزایش خلاقیت و توسعه فرهنگی شود اما متأسفانه نهاد کتابخانه‌ها در طول چند سال اخیر هیچ‌کدام از این رسالت‌های اصلی خود را انجام نداده است.

انصاری گفت: در طول چند سال اخیر من هیچ‌گاه ندیدم که در این نهاد جلسات مفیدی با حضور فعالان این حوزه برگزار شود، بنابراین معتقدم این نهاد در چند سال اخیر عملکرد بسیار بسیار ضعیفی داشته است.

او با بیان این‌که بسیار علاقه‌مند است عملکرد مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی نیز مورد بررسی قرار گیرد، گفت: من به عنوان یکی از پیرترین کتابداران ایران علاقه‌مندم ببینم هزینه‌هایی که در این نهاد شده چقدر در راستای علاقه مخاطبان بوده و چه میزان از این هزینه‌ها به مخاطب و مطالبات جامعه ایرانی توجه کرده است.

دبیر شورای کتاب کودک در ادامه گفت: باید با تحقیق مشخص شود که مثلا در دو سال گذشته چه نوع کتاب‌هایی به کتابخانه‌ها وارد شده و در مقابل این کتاب‌ها چه کتاب‌هایی وجود داشته که نتوانسته‌اند به کتابخانه‌ها راه پیدا کنند. همچنین باید مشخص شود که این اتفاقات چقدر ناخواسته به خطا رفته و به چه میزان با برنامه بوده است.

او همچنین بیان کرد: قدر مسلم این است که کتابخانه‌ها باید خدمات خود را به صورت مجانی به همه افراد جامعه ارائه کنند و همه سلیقه‌ها بتوانند نیازهای خود را از طریق آن‌ها برطرف کنند که این موضوع نیازمند وجود کتابداران مجرب برای هدایت مراجعان است.

نوش‌آفرین انصاری گفت: کتابدارها افراد بی‌نظیری هستند ولی متأسفانه در چند سال گذشته امکان فعالیت با مجموعه‌های مختلف با توجه به خلاقیت‌های موجودشان به آن‌ها داده نشده است؛ در صورتی که معتقدم باید کارشناسان مجرب و کارکشته کتابداری برای کتابخانه‌ها تصمیم بگیرند. اما در این‌جا تنها بحث سود و اقتصاد و همچنین سیاست دست به دست هم داده و باعث آسیب‌های زیادی در این حوزه شده است. آن‌چنان که الآن مردم از کنار تابلوهای کتابخانه‌ها رد می‌شوند بدون این‌که به آن‌ها نگاهی بیاندازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha