• شنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 93031004789

قُوَّتو عامل دوپینگ حمزه نکویی؟

قُوَّتو عامل دوپینگ حمزه نکویی؟

دبیر ستاد ملی مبارزه با دوپینگ به دنبال مثبت شدن نمونه حمزه نکویی و رامین ولی‌پور گفت: وزارت ورزش و جوانان تاکید زیادی بر روی اعزام کاروانی سالم به بازی‌های آسیایی اینچئون دارد، بنابراین در فرصت باقی مانده هم نمونه‌های دوپینگ بیشتری از ورزشکاران می‌گیریم و هم سطح آموزش به ملی‌پوشان ارتقا خواهد یافت.

دبیر ستاد ملی مبارزه با دوپینگ به دنبال مثبت شدن نمونه حمزه نکویی و رامین ولی‌پور گفت: وزارت ورزش و جوانان تاکید زیادی بر روی اعزام کاروانی سالم به بازی‌های آسیایی اینچئون دارد، بنابراین در فرصت باقی مانده هم نمونه‌های دوپینگ بیشتری از ورزشکاران می‌گیریم و هم سطح آموزش به ملی‌پوشان ارتقا خواهد یافت.

دکتر لطفعلی پورکاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره مثبت شدن نمونه دوپینگ نکویی اظهار کرد: هفته گذشته قرار بود نکویی برای پیگیری حقوقی تست دوپینگش به سوئیس برود. ماده‌ای که نکویی استفاده کرده در غذاهای محلی ایران وجود دارد. او اهل کرمان است و خودش می‌گوید که از غذای محلی به نام "قوتو" استفاده کرده است. ما نتیجه آزمایشگاهی را برای سوئیس ارسال کردیم. نمونه دوپینگ توسط کمیته مبارزه با دوپینگ در حین مسابقه‌های قهرمانی آسیا گرفته شده است. بنابراین مدیریت نتایج با آن‌هاست.

او اضافه کرد: آن‌ها از ما استعلام گرفتند. ما هم گفتیم که گلیسیرول بود. گلیسیرول یک نوع روغن است و وقتی از حدی بیشتر باشد، نمونه دوپینگ را مثبت می‌کند. ما همچنین اعلام کردیم که قوتو یک ترکیب روغنی و گیاهی است و شامل ترکیباتی آجیل می‌شود. در واقع این ماده مخلوطی از چند ماده محلی است. این یک احتمال است و امکان دارد نکویی ماده دیگری مصرف کرده باشد. نادو پیگیری‌های لازم را با هماهنگی رییس فدراسیون انجام داده است. خود ورزشکار هم از یک ماه قبل پیگیر مسائل حقوقی بوده اما چون رای اعلام نشده بود، ما نمی‌توانستیم اظهار نظری در این باره بکنیم. نکویی قبلا به حکم اعتراض کرده اما تا دو سه هفته بعد از اعلام رای نهایی هم می‌تواند اعتراض مجدد کند. فدراسیون جهانی هم دوباره جلسه‌ای برای تجدید نظر می‌گذارد.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی همچنین درباره مثبت شدن نمونه رامین ولی‌پور دومین ملی‌پوش نوجوان وزنه‌برداری که در مسابقه‌های قهرمانی آسیا نایب قهرمان شده بود و در واکنش به این اظهار نظر که شنیده شده چهار نفر از ملی‌پوشان نوجوان وزنه برداری دوپینگی هستند نه دو نفر تاکید کرد: تنها اسامی که فدراسیون جهانی به ما اعلام می‌کند مورد تایید است. مابقی اسامی که اعلام می‌شود در حد شایعه است. وقتی نامه‌ای رسمی به دست ما نرسد، نمی‌توانیم دوپینگ کسب را تایید کنیم چون ممکن است رسیدگی در مرحله حقوقی باشد.

دبیر ستاد ملی مبارزه با دوپینگ خاطرنشان کرد: ما به ورزشکاران تاکید می‌کنیم که در 365 روز سال پاک و سالم باشند نه فقط قبل از مسابقه‌ها. مدام به آن‌ها آموزش می‌دهیم. وقتی یک نفر نوجوان ملی‌پوش می‌شود، یعنی حداقل 5 سال است که در مسابقه‌های مختلف حضور دارد و آموزش‌های لازم را دیده است. این وسط خود ورزشکار مقصر است که بعد از انجام نمونه دوپینگ می‌رود و از مواد نیروزا استفاده می‌کند. این ملی‌پوشان از افرادی که خارج از سیستم هستند، آموزش استفاده از مواد نیروزا را می‌بینند و در واقع فریب می‌خورند.

او در واکنش به این اظهارنظر که با مثبت شدن تست نکویی و افزایش تعداد دوپینگی‌ها در وزنه‌برداری خطری ایران را تهدید می‌کند، ادامه داد: مبارزه با دوپینگ نیاز به فرهنگ‌سازی دائم دارد. متاسفانه در همه کشورهای دنیا دوپینگ تا حدی شایع است. ما هم در حد گسترده‌ای داریم این موضوع را بررسی می‌کنیم. سجادی به عنوان رییس نادو تاکید کرده که قبل از بازی‌های آسیایی از ورزشکاران در حد وسیعی تست گرفته شود. آموزش‌های بیشتری هم ببینند. وزیر و معاون ورزشی وزارتخانه تاکید دارند که از دوپینگ پیشگیری کنیم.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی در پاسخ به این پرسش که نمونه دوپینگ وزنه‌برداران بزرگسال چه زمانی به دست‌ شما می‌رسد به ایسنا گفت: نمونه بزرگسالان هنوز به دست ما نرسیده. قبلا آزمایشگاه کلن سه هفته‌ای جواب آزمایش‌ها را اعلام می‌کرد اما حالا آزمایش‌های بیشتری روی نمونه‌ها صورت می‌گیرد که زمان‌بر و طول زمان پاسخگویی به یک ماه رسیده است. نمونه‌ها 7 اردیبهشت ارسال شده و حالا از یک ماه هم گذشته است. گاهی دوباره نتایج آزمایشات را بررسی می‌کنند که همین مسئله باعث تاخیر در پاسخگویی شده است.

پورکاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا مثبت شدن نمونه دوپینگ وزنه‌برداری، فدراسیون ایران را تهدید به تعلیق نمی‌کند، اظهار کرد: فدراسیون جهانی وزنه‌برداری نسبت به سایر فدراسیون‌ها قانون دیگری دارد. آن‌ها برای مثبت شدن دوپینگ، جریمه یا هزینه‌ای می‌گیرند. دوپینگ نوجوانان کمتر در تعلیق فدراسیون نقش دارد چون نوجوانان در پایین‌ترین رده سنی هستند، فدراسیون را کمتر تحت تاثیر قرار می‌دهند اما این دلیل نمی‌شود و مبارزه با دوپینگ باید ادامه پیدا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha