یک باستانشناس اظهار کرد: با وجود آنکه مشخص نیست منظور از تأسیس خانهی باستانشناسان چیست، ولی جای تعجب دارد که چرا با وجود پژوهشکدهای ویژه برای باستانشناسی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران مأمور پیگیری این کار شده است.
آرمان شیشهگر با اشاره به دستور رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران برای راهاندازی خانهی باستانشاسان، به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: من متوجه نشدم منظور از این خانه چیست؛ اگر منظور جایی شبیه انجمن باستانشناسی است که در گذشته چنین انجمنی داشتیم، ولی خیلی پا نگرفت. دیگر اینکه راهاندازی چنین خانهای به مدیر میراث فرهنگی استان تهران پیشنهاد شد، پس شاید منظور فقط باستانشناسان استان تهران بوده، ولی اگر منظور همهی باستانشناسان است، چرا پژوهشکدهی باستانشناسی مسئول انجام این کار نشد؟ در واقع من ارتباط این موضوع را با ادارهی میراث فرهنگی تهران درک نکردم.
او ادامه داد: با این حال، موضوعات مهم زیادی در حوزهی باستانشناسی وجود دارند که باید به آنها پرداخته شود. یکی از آنها موضوع انتشارات است که مشکلات زیادی در آن وجود دارد، زیرا بیشتر پژوهشهایی که در چند سال گذشته انجام شده، چاپ نشده است. هرچند بهتازگی اقداماتی انجام شده، ولی با برکناری رییس پژوهشکدهی باستانشناسی، مشخص نیست که باید برای پیگیری کارها به چه کسی مراجعه کنیم.
وی بیان کرد: یک موضوع مهم دیگر، بازنگری در کاوشهای انجامشدهی چند سال قبل و بررسی صلاحیت کاوشگران آن است. این را هم باید در نظر بگیریم که وقتی سرپرست یا رییس پژوهشکدهی باستانشناسی مدام تغییر میکند، در هر جابهجایی بسیاری از کارها به نقطهی صفر برمیگردد و به همین دلیل، روند انجام کارها کند میشود.
سرپرست کاوش محوطهی جوبجی در خوزستان اظهار کرد: اگر قرار است خانهی باستانشناسان، یک انجمن برای باستانشناسان باشد باید محل ارتباط آنها باشد، نه یک جای تشریفاتی که کسی از آن و جلسههایش خبر ندارد. در چنین خانهای باید تلاش کرد بحثهای تخصصی سالانه بهصورت نشستهای دورهیی مطرح شوند تا در زمانی که امکان چاپ پژوهشها کم است، دست کم نتیجهی آنها به گوش همه برسد.
او تأکید کرد: اگر قرار باشد در خانه باستانشناسان عدهای باشند که از ما نیستند هیچ فایدهای نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات