• سه‌شنبه / ۱۹ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91101911320
  • خبرنگار : 71219

حمیده چوبک پیشنهاد کرد:

خانه‌ی دکتر نگهبان را برای باستان‌شناسان انتخاب کنید

خانه‌ی دکتر نگهبان را برای باستان‌شناسان انتخاب کنید

حمیده چوبک پیشنهاد کرد که به جای خانه‌ی جلال آل احمد‌، خانه‌ی دکتر عزت‌الله نگهبان یا خانه‌ی مشترک جلال آل احمد و سیمین دانشور به‌عنوان خانه‌ی باستان‌شناسان انتخاب شود.

حمیده چوبک پیشنهاد کرد که به جای خانه‌ی جلال آل احمد‌، خانه‌ی دکتر عزت‌الله نگهبان یا خانه‌ی مشترک جلال آل احمد و سیمین دانشور به‌عنوان خانه‌ی باستان‌شناسان انتخاب شود.

این باستان‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: خانه‌ی باستان‌شناسان به‌عنوان محلی برای تبادل فکر‌، اندیشه و همبستگی می‌تواند یک اولویت در حوزه‌ی باستان‌شناسی باشد. به همین دلیل، خوب است ابتدا زیربنا و جایگاهی برای جمع شدن باستان‌شناسان باشد تا سپس به مسائل مهم و اولویت‌های دیگر در این حوزه پرداخته شود.

وی با اشاره به این‌که شنیده شده خانه‌ی جلال آل احمد به‌عنوان خانه‌ی باستان‌شناسان مطرح شده است، ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم به جای این‌که خانه‌ی جلال آل احمد برای این کار در نظر گرفته شود، با توجه به باستان‌شناس بودن سیمین دانشور، محل زندگی آن‌ها در خیابان شریعتی انتخاب شود. همچنین خانه‌ی دکتر عزت‌الله نگهبان به‌عنوان پدر علم باستان‌شناسی در ایران در محله‌ی دربند، مکان مناسبی برای این کار است.

به گفته‌ی او، خانه‌ی دکتر نگهبان در محله‌ی دربند به دوره‌ی قاجار متعلق است، بنابراین ارزش تاریخی دارد.

چوبک درباره‌ی اولویت‌های حوزه‌ی باستان‌شناسی نیز بیان کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید به آن توجه شود، باستان‌شناسی ملی ایران است زیرا این مسأله جنبه‌هایی دارد که بر توسعه‌ی پایدار کشور و هویت تاریخی و فرهنگی مردم می‌تواند تأثیر داشته باشد.

او با اشاره به این‌که باستان‌شناسی منبع مهمی برای تولید دانش و سرمایه با هدف توسعه‌ی زیرساخت‌های گردشگری است‌، گفت:‌ حفاظت‌، مرمت‌، پایش مداوم و مطالعات باستان‌شناسی باید در این حوزه محور قرار گیرند، زیرا اگر از آثار خود به‌درستی مراقبت نکنیم برای توسعه‌ی گردشگری نمی‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. همچنین از علم باستان‌شناسی برای کارآفرینی در جامعه‌ی محلی هم می‌توان استفاده کرد و تمام این موارد توصیه‌های جهانی برای باستان‌شناسی است.

سرپرست هیأت کاوش باستان‌شناسی در قلعه‌ی الموت (قزوین) همچنین درباره‌ی کارکرد خانه‌ی باستان‌شناسان، اظهار کرد: این خانه پیوندگاهی بین محافل علمی و دانشگاهی و بخش اجرایی، یعنی پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی می‌تواند باشد،‌ چون به هر حال خانه‌ی باستان‌شناسان یک بخش مستقل خواهد بود و به‌عنوان یک اتاق فکر می‌تواند عمل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha