به اعتقاد یک باستانشناس، تأسیس خانهی باستانشناسی یک مسألهی حاشیهیی است. تا وقتی نتوانیم اصل را درست کنیم، تشکیل این خانه، چه فایدهای میتواند داشته باشد؟
علیرضا جعفریزند در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: ایجاد خانهی باستانشناسان اتفاق مطلوبی است، ولی هنگامی که اصل مسأله، یعنی باستانشناسی و میراث فرهنگی، قدرت اصلی خود را داشته باشد. وگرنه ایجاد خانهی باستانشناسی یک مسألهی حاشیهیی است.
او معتقد است: باستانشناسی در چند سال گذشته، ضربههای محکمی خورده است. بنابراین نخست باید پایههایش محکم شود و سپس به دیگر دردهای این حوزه برسیم.
وی با اشاره به ضعفهایی که در حوزهی باستانشناسی کشور وجود دارد، گفت: فکر نمیکنم در این وضعیت با راهاندازی این خانه، تغییری در حوزهی باستانشناسی ایجاد شود. هرچند این اتفاق میتواند یک قدم خوب باشد، ولی نخست باید اصل موضوع را درست کرد. در حال حاضر هیچ انسجامی در حوزهی باستانشناسی کشور وجود ندارد.
جعفریزند افزود: با ایجاد خانهی باستانشناسان، باید فعالیتهایی انجام شوند تا باستانشناسان بتوانند یک تشکل و جمعیت موثر در این حوزه داشته باشند و یک انسجام در میان باستانشناسان در کشور ایجاد شود؛ ولی اگر با ایجاد این خانه، باز هم به همان قشر مشخص که در یک جبهه هستند توجه شود، تأسیس خانهی باستانشناسان نمیتواند قدم موثری باشد.
انتهای پیام
نظرات