محمدحسن محبعلی گفت: نخست باید یک آسیبشناسی کامل روی برج آزادی انجام شود، تا بتوان جلوی مشکلات بعدی را در این برج تاریخی گرفت.
او که بین سالهای 1358 تا 1366 مدیر دفتر فنی حفاظت آثار باستان در استان تهران بود و آن زمان مرمتهایی را در برج آزادی انجام داد، در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: سنگهای برج آزادی را در زمان ساخت با آهک چسباندند، با توجه به اینکه ملات آهک در هوای خشک باد میکند، باد کردن آهک باعث بلند شدن سنگهای برج شد. به همین دلیل، مجبور شدیم با شمارهگذاری سنگها، آن را جمع کنیم و به جای آهک، از ملات سیمان برای نصب دوبارهی سنگها استفاده کنیم.
وی نم موجود در دیوارهی پلههای برج آزادی را دومین مشکل این سازهی تاریخی در سالهای 1358 تا 1366 دانست و ادامه داد: برای برطرف کردن این مشکل، مواد پشت پلههای سازهی برج را جمعآوری کردیم و با ایجاد مانع، تلاش کردیم کاری انجام دهیم تا آب به زمین نشست کند. با این کار تقریبا رطوبت پلهها و بام برج آزادی گرفته شد.
این کارشناس حوزهی میراث فرهنگی با تأکید بر لزوم انجام مطالعات آسیبشناسی روی سازهی برج آزادی، اضافه کرد: هرچند این برج زیر نظر دو نهاد اداره میشود، ولی در این زمینه و برای رفع مشکل باید از سازمان میراث فرهنگی کمک خواست.
انتهای پیام
نظرات