مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران گفت: دوگانگی در اداره کردن «برج آزادی» توسط بنیاد رودکی و شهرداری منطقهی 9 تهران یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در بروز اتفاقهای اخیر در برج آزادی است. مدیریت این برج باید واحد باشد و بنیاد رودکی بهنظر ما گزینهی مناسبی برای این کار است.
محمدحسین فرمهینی فراهانی در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به بازدید روز گذشتهاش همراه مسئولان شهرداری و رییس مجموعهی برج آزادی از این برج و محوطهی آن، اظهار کرد: خوشبختانه آسیبی جدی به برج وارد نشده است. بحث فقط روی فضای اطراف برج آزادی است که مرمت آن برعهدهی شهرداری و مرمت برج نیز برعهدهی بنیاد رودکی است.
وی با تأکید بر اینکه مرمت مجموعهی برج آزادی باید توسط بنیاد رودکی، با مشارکت شهرداری و نظارت عالی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران انجام شود، ادامه داد: این بنیاد موظف است تا زمان تهیهی طرح مرمت و پایان فصل زمستان، به هر نحو از نفوذ آب به داخل برج آزادی جلوگیری کند.
او دربارهی مشکلات فزیکی برج آزادی نیز بیان کرد: رطوبت به بخشهای تحتانی بنا نفوذ کرده و فرسودگی قیرگونیهای سطح برج، پوسیدگی کاشیها و سنگهای روی سطح باعث ایجاد نمزدگی و چکه کردن آب در برج شده است. همچنین در فضای گنبدی برج، برخی کاشیها بهدلیل هوازدگی پوسیده شدهاند که باید تا زمان مرمت، پوششی روی آنها ایجاد شود.
خبرنگار ایسنا برای اطلاع از نتیجهی بازدید روز گذشته از برج آزادی که بدون حضور خبرنگاران انجام شد، تلاش کرد تا با رییس بنیاد روکی گفتوگو کند، اما تا این ساعت موفق به انجام این کار نشده است. با توجه به اینکه برج آزادی چند متولی دارد و گاهی چنین شرایط برای بناهای تاریخی سرنوشت تلخی را رقم میزند، پیش از رسیدن این برج به نقطهی بحرانی باید متولی مرمت بنا مشخص شود و هرچه زودتر بودجهی مورد نیاز بهشکل کامل تخصیص یابد تا نماد تاریخی شهر تهران سرپا باقی بماند.
انتهای پیام
نظرات