• شنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 91082717008
  • خبرنگار : 71219

/بررسی هفته‌های فرهنگی؛ ویترین هنر و فرهنگ ایران/

یک خاتم‌کار: برگزاری کارگاه در هفته‌های فرهنگی مفید است

یک خاتم‌کار: برگزاری کارگاه در هفته‌های فرهنگی مفید است

یک هنرمند خاتم‌کار معتقد است: برپایی کارگاه‌های صنایع دستی در هفته‌های فرهنگی برای معرفی هنر ایران و جذب مخاطب بسیار مفید است، بویژه این‌که در بسیاری از کشورهای دنیا صنایع دستی مانند آنچه ما داریم، وجود ندارد.

یک هنرمند خاتم‌کار معتقد است: برپایی کارگاه‌های صنایع دستی در هفته‌های فرهنگی برای معرفی هنر ایران و جذب مخاطب بسیار مفید است، بویژه این‌که در بسیاری از کشورهای دنیا صنایع دستی مانند آنچه ما داریم، وجود ندارد.

هادی چابک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی برگزاری هفته‌های فرهنگی ایران در کشورهای دیگر، بیان کرد: برگزاری این‌گونه برنامه با توجه به تجربه‌ای که در سفر به ترکیه داشتم، خیلی خوب است زیرا با استقبال زیادی روبه‌رو می‌شود. یکی از بخش‌های مورد علاقه‌ی مردم در هفته‌های فرهنگی ایران، کارگاهای صنایع دستی است و حتا آن‌ها دوست دارند در این کارگاه‌ها کار کنند.

او با اشاره به استقبال خوب هنرمندان ترکیه از هفته‌ی فرهنگی ایران در کشورشان، درباره‌ی فروشی آثار و صنایع دستی ایران در این هفته‌ها، گفت: در این برنامه‌ها فروش هم داشته‌ایم، ولی اگر بخواهیم با نگاه تجاری در هفته‌های فرهنگی شرکت کنیم، قیمت‌ها تفاوت می‌کند، یعنی اگر بخواهیم به‌صورت هنری یا حتا ورک‌شاپ هم شرکت کنیم قیمت آثار تغییر می‌کند.

چابک اظهار کرد: در حاشیه‌ی برپایی هفته‌های فرهنگی گاهی نمایشگاهی برای عرضه و فروش آثار یا صنایع دستی ایران برگزار می‌شود که قیمت اجناس در آن‌ها ارزان‌تر است؛ ولی خود من با این کار خیلی موافق نیستم، زیرا وقتی استادکار و اصل اثر در یک رشته‌ی خاص مانند خاتم‌کاری یا گلیم به هفته‌های فرهنگی برده می‌شوند، چرا باید بدل آثار با کیفیت کمتر فروخته یا نمایش داده شود؟

او ادامه داد: در یکی از این نمایشگاه‌ها دیدم در غرفه‌ای که به نام استان آذربایجان بود، آثار خاتم و مینا معرفی شده بودند. در حالی که این هنرها اصلا به آذربایجان متعلق نیستند، قیمت آن‌ها هم با اصل اثر بسیار متفاوت بود.

وی توضیح داد: در آن نمایشگاه، حتا مواد اولیه را هم خیلی خوب می‌خریدند؛ ولی ما دو اثر را از یک مدل، با دو کیفیت و قیمت متفاوت عرضه می‌کردیم. انجام چنین اقداماتی برای پر کردن نمایشگاه‌ها خوب نیست.

چابک گفت: هر استانی، آثار و صنایع دستی مخصوص خود را دارد. اگر با بروشور آن‌ها را معرفی کنیم یا مراحل تولید اثر را به بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان نشان دهیم تأثیر زیادی در ارائه و معرفی فرهنگ و هنر خود خواهیم داشت، بویژه این‌که بیشتر کشورهای خارجی صنایع دستی ندارند و با ذوق و شوق از آثار یا کارگاه‌هایی که برگزار می‌کنیم، دیدن می‌کنند.

این هنرمند افزود: در شرایطی که در دنیا تلاش می‌کنند ایرانی‌ها را تروریست معرفی کنند، برگزاری این‌گونه برنامه‌ها و معرفی فرهنگ و هنر ایران نشان می‌دهد که ایرانی‌ها افرادی هنرمند و صاحب تمدن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha