• جمعه / ۲۶ آبان ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91082616335
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

احیای امر به معروف و نهی از منکر بیانگر حیات و سرزندگی جامعه

احیای امر به معروف و نهی از منکر بیانگر حیات و سرزندگی جامعه

یک کارشناس مسائل مذهبی خراسان جنوبی گفت: احیای امر به معروف و نهی از منکر بیانگر حیات و سرزندگی جامعه است.

یک کارشناس مسائل مذهبی خراسان جنوبی گفت: احیای امر به معروف و نهی از منکر بیانگر حیات و سرزندگی جامعه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی عبدالرزاق‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، در خصوص امر به معروف و نهی از منکر گفت: معروف در واقع کلامی است که از جانب خداوند مورد تایید و تاکید قرار گرفته و منکر از نظر خداوند نوعی نافرمانی محسوب می‌شود.

عبدالرزاق‌نژاد با اشاره به این‌که «امر به معروف و نهی از منکر دخالت استبدادی در امور دیگران نیست» اظهار کرد: دخالت در امور دیگران هنگامی صورت می­‌گیرد که همراه با فشار غیر منطقی و تحمیل یک نظر غیر مسوولانه به افراد باشد و امر به معروف به معنای احساس مسوولیت کردن در برابر آن‌ها است.

وی بیان کرد: در دین اسلام فردی که قصد امر به معروف و نهی از منکر نسبت به دیگران دارد، باید شرایط و موقعیت مخاطب خود را شناسایی و در واقع فرد باید موقعیت‌شناس و عاقبت‌اندیش باشد، تا دچار مشکل نشود.

این کارشناس مسائل مذهبی خراسان جنوبی با بیان این‌که «برای انجام امر به معروف و نهی از منکر دو روش وجود دارد» عنوان کرد: شیوه ایجابی و سلبی دو روش آن محسوب می‌شود که در روش ایجابی باید با زبانی خوش و با تشویق افراد، آن‌ها را دعوت به امر به معروف کنیم و درصورت مفید نبودن کامل این روش باید از روش سلبی که همان برخورد جدی فیزیکی است، استفاده شود.

عبدالرزاق‌نژاد با اشاره به آداب انجام این امر اظهار کرد: از جمله آداب انجام امر به معروف و نهی از منکر ایجاد پیش زمینه‌ای برای مخاطب است که با توجه به موقعیت افراد و جایگاه اشخاص در جامعه متفاوت است.

وی بیان کرد: انجام این امر برای همه مسلمانان امری واجب به شمار می‌آید که در صورت این‌که این امر واجب کفایی باشد، باید انجام شود.

این کارشناس مسائل مذهبی خراسان جنوبی با بیان این‌که «مسوولان دستگاه‌های اجرایی نقش بسیار مهمی در این خصوص دارند» خاطرنشان کرد: مسوولان باید برای ترویج معروفات و جلوگیری از منکرات برنامه ریزی کرده و با نظارت اجتماعی و پیگیری‌های جدی جلوی اشاعه منکرات را در جامعه بگیرند.

عبدالرزاق‌نژاد یادآور شد: با فرهنگ سازی و گنجاندن موضوع امر به معروف و نهی از منکر در کتب درسی، می‌توان جامعه به خصوص جوانان را از این موضوع اجتماعی بیشتر آگاه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha