• یکشنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۰ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 9010-06594

پخش همزمان شبكه‌هاي ديجيتال به صورت آنالوگ؟ ضرغامي در پاسخ به پرسش ايسنا: فعلا امكان افزايش شبكه‌هاي آنالوگ وجود ندارد

پخش همزمان شبكه‌هاي ديجيتال به صورت آنالوگ؟
ضرغامي در پاسخ به پرسش ايسنا: 
فعلا امكان افزايش شبكه‌هاي آنالوگ وجود ندارد

رييس سازمان صداوسيما در فاصله‌ي چند روز پس از برگزاري اختتاميه‌ي جشنواره جام جم بار ديگر در حاشيه‌ي مراسم تقدير از عوامل سريال «مختارنامه» در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسش‌ها پاسخ داد.

سيد عزت الله ضرغامي در اين پرسش و پاسخ از فرآيند ديجيتالي شدن شبكه‌هاي تلويزيوني‌، برنامه‌هاي صداوسيما با موضوع انتخابات مجلس‌، دكورهاي سريال «مختارنامه» و بودجه اين سازمان سخن گفت.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو ايسنا،‌ رييس سازمان صداوسيما كه در مراسم اختتاميه‌ي نخستين جشنواره تلويزيوني به خبرنگاران وعده داده بود تا در مراسم تجليل از عوامل «مختارنامه» به باقي پرسش‌هايشان پاسخ مي‌دهد، به اين وعده عمل كرد.

همچنين خبرنگاران حاضر در مراسم تقدير از عوامل «مختارنامه»، از رييس سازمان صداوسيما براي عدم تجليل از خبرنگاران، گلايه كردند كا با عذرخواهي ضرغامي مواجه شد.

*** افزايش شبكه‌هاي آنالوگ نيازمند اعتبار بيشتر

ضرغامي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره‌ي قرار دادن برنامه‌هاي شبكه‌هاي ديجيتال بر روي فرستنده آنالوگ تا عده‌ي بيشتري از مخاطبان به آن دسترسي پيدا كنند، ‌توضيح داد:‌ پخش آنالوگ بيش از اين هشت شبكه كه موجود است، در كشور ظرفيت ندارد. ضرورتي هم به گسترش آن نيست‌؛ به دليل اين كه كيفيت ديجيتال،‌ فوق‌العاده بالاتر از آنالوگ است.

وي ادامه داد: در برنامه‌هاي توسعه كه مدنظر داريم‌، ظرفيت ديجيتال را به گونه‌اي توسعه مي‌دهيم كه همه مردم بتوانند از آن استفاده كنند.

او تاكيد كرد:‌ امكان راه‌اندازي شبكه‌هاي آنالوگ‌، از هشت شبكه بيشتر نيست. اگر بخواهيم اين شبكه‌ها را به بيش از هشت شبكه گسترش دهيم،‌ به سرمايه‌گذاري بسيار وسيعي نياز داريم كه در حال حاضر‌، ضرورت ندارد. امكان ندارد جاهايي كه به شبكه ديجيتال دسترسي ندارند، اين شبكه‌هاي جديد را روي سيستم آنالوگ ببينند. براي اين كار بايد فرستنده‌هاي جديد نصب شود و سرمايه‌گذاري جديد كنيم كه اگر قرار باشد اين اتفاق رخ دهد،‌ همان شبكه‌هاي جديد را مي‌گذاريم. چرا بخواهيم شبكه‌هاي آنالوگ راه بيندازيم؛ اين مساله به اعتبارات برمي‌گردد.

ضرغامي افزود:‌ برنامه ما اين بوده كه تا آخر سال‌، همه كشور‌، شهرهاي بزرگ و مراكز استان‌ها تحت پوشش ديجيتال قرار گيرند؛ البته نه صدر درصد چون همين پخش آنالوگ نيز صد درصد نيست و ما نقاط كوري داريم. در مورد سيستم ديجيتال نيز وقتي فرستنده‌ها مستقر شوند، ‌اين مشكل را داريم؛ اميدوارم با سرمايه‌گذاري كه انجام مي‌دهيم آرام آرام همه‌ي كشور را تحت پوشش ديجيتال قرار دهيم.

*** سلمان فارسي پروژه بعدي تاريخي تلويزيون

ضرغامي سپس درباره‌ي ساخت سريال‌هاي تاريخي آتي كه در دستور كار سازمان صدا و سيما قرار مي‌گيرد، گفت: كار بعدي معاونت سيما،‌ سريال «سلمان فارسي» خواهد بود. انتخاب اين موضوع به دليل ظرفيت‌ها و قابليت‌هاي خوبي كه دارد،‌ مي‌تواند يكي از ماندگارترين كارهاي تاريخي رسانه ملي باشد. خوشبختانه متن تا حد زياد تنظيم و نوشته شده است. داوود ميرباقري از سال‌هاي قبل روي اين متن كار كرده و آمادگي دارد. اميدواريم بتوانيم مقدمات كار را فراهم كنيم و بعد اين كه اعتبارات و شرايط لازم فراهم شد‌، اين پروژه را آغاز كنيم.

ضرغامي در پاسخ به پرسشي درباره‌ي ارزيابي‌اش از سريال «مختارنامه» را اين گونه عنوان كرد:‌ مجموعه «مختارنامه» در بسياري از كشورها نمايش داده شد؛ به ويژه وقتي كه از شبكه‌هاي برون مرزي جمهوري اسلامي پخش شد‌، مخاطبان زيادي پيدا كرد و تاثيرات زيادي بر مخاطبان مختلف در كشورهاي متعدد به لحاظ آشنايي با تاريخ اسلام گذاشت. پيامك‌هايي كه بينندگان مختلف از سراسر جهان براي آي فيلم ارسال مي‌كنند‌، بهترين آيينه براي استقبال مردم منطقه و مسلمانان از اين سريال است. اميدواريم با شرايط بهتري كه فراهم مي‌كنيم‌، اين سريال در جاهاي ديگر و به زبان‌هاي مختلف نمايش پيدا كند.

رييس سازمان صداوسيما ادامه داد:‌ فكر مي‌كنم يكي از ماندگارترين سكانس‌هاي «مختارنامه» كه روي من تاثير زيادي گذاشتَ‌ و بعد متوجه شدم روي خيلي‌هاي ديگر نيز اين تاثير را داشته‌، سكانس‌هاي پاياني بود كه مختار از قلعه خارج مي‌شود و فكر مي‌كند همراهي مي‌شود اما تنها مي‌ماند. اين صحنه به خاطر مظلوميت مختار‌، روي ما اثر گذاشت. اين صحنه از يك سو نشان داد كه چگونه مردان بزرگ بعد رشادت‌هايشان‌، در برهه‌اي از تاريخ تنها مي‌مانند. از طرف ديگر‌، درس‌هاي زيادي براي مخاطبان داشت كه مردمي كه او را همراهي نكردند چگونه با ذلت كشته شدند و اين درس ماندگاري براي تاريخ شد. به نظرم اين سكانس‌، از سكانس‌هاي ماندگاري بود كه روي همه اثر گذاشت.

*** ويژه برنامه انتخابات مجلس در سيما

رييس سازمان صدا و سيما درباره‌ي ويژه برنامه‌هاي سازمان صدا و سيما در انتخابات مجلس نهم، ‌توضيح داد: در بخش‌هاي تبييني كه از مدت‌ها قبل شروع شده‌، به نوعي‌، نقش مجلس را براي مردم تشريح مي‌كنيم. برنامه‌هايي مثل «دو فوريتي» سعي مي‌كنند با ورود از زواياي مختلف‌، اهميت مجلس و ويژگي‌هاي يك نماينده خوب را براي مردم تشريح كند. نوع برنامه‌هاي ما براي مجلس‌، همين است. يعني سعي مي‌كنيم جايگاه مجلس‌، اهميت نماينده‌، سلامت و قانونمندي در انتخابات را به مردم بگوييم‌، همه اين مسائل در برنامه‌هاي صداوسيما تبيين مي‌شود. اما طبيعي است كه روزهاي نزديك به انتخابات از هيجان بيشتري برخوردار مي‌شوند‌، تا به مردم بگويند روز رأي‌گيري چه روزي است و مردم بايد بيايند و رأي دهند.

*** تقديرهايي كه رسانه‌يي نمي‌شود

ضرغامي‌، در ادامه در پاسخ به سوالي درباره اين كه تقدير از برنامه‌هاي نمايشي اين شائبه را به وجود مي‌آورد كه به بقيه ساختارهاي برنامه‌سازي‌ توجه نمي‌شود‌، عنوان كرد:‌ من در سال‌هاي اخير به جز يكي دو مورد توفيق پيدا نكردم از همكارانمان تشكر كنم. اين جاي سوال از من دارد. چون ما كارهاي نمايشي بسيار خوبي انجام مي‌دهيم كه برخي از آنها از نظر من‌، بسيار تاثيرگذار هستند مثلا «از ياد رفته»‌، يك الگوي بسيار خوب از يك زن معتقد،‌ مسلمان‌، و پايبند به خانواده را به مخاطبان ارائه داد. ولي من به دليل مشغله‌ي كاري،‌ فرصت پيدا نمي‌كنم مستقيما از اين پروژه‌ها تقدير كنم. با اين حال از بسياري از ساختارهاي ديگر نيز‌ تقدير مي‌شود كه خيلي از آنها رسانه‌يي نمي‌شوند. برخي كارهاي مستند و كارهايي كه در دهه‌ي محرم صورت گرفت،‌ كارهايي بودند كه من مستقيما سركارشان رفتم و آنها را تشويق و تحسين كردم و از نزديك شاهد فعاليت‌هاي آنها بودم كه حتي در روزهاي تعطيل كار مي‌كردند.

وي تاكيد كرد: اين كار‌، انجام مي‌گيرد اما خيلي از آنها ضرورتي به رسانه‌يي شدن ندارند.

*** جذب توريست با دكورهاي مختارنامه

ضرغامي در بخش ديگري از پرسش و پاسخ با خبرنگاران، درباره‌ي زمين‌هاي احمدآباد مستوفي كه دكورهاي سريال «مختارنامه» در آن ساخته شده و اين كه آيا قصد تبديل آن‌ها به مركز جذب توريست وجود دارد؟ توضيح داد: اين زمين متعلق به ما نبود و ما خيلي تلاش كرديم آن را با قيمت پايين‌تري براي كاربردهاي مختلف از جمله بازديدهاي عمومي خريداري كنيم، منتها به دليل كمبود اعتبارات نتوانستيم اين زمين را بخريم. اميدوارم بتوانيم جاي ثابتي را با قيمت مناسب‌تر خريداري كنيم. چون مجموعه‌ي غزالي گنجايش و ظرفيت كارهاي بعدي را به لحاظ سرمايه‌گذاري ندارد و موقعيت جغرافيايي‌اش است به گونه‌اي است كه بايد تبديل شود. چند جا براي اين كار مطالعه شده كه اميدوارم بتوانيم انتخاب نهايي را قطعي كنيم تا از اين به بعد دكورهايي كه ساخته و سرمايه‌گذاري‌هايي كه انجام مي‌شود براي خودمان‌، ثابت باقي بماند.

*** طرح نظارت بر صداوسيما

رييس رسانه ملي درباره‌ي طرح نظارت بر سازمان صداوسيما در مجلس‌ نيز گفت: ‌از مدت‌ها قبل بخش حقوقي و پارلماني ما با آن‌ها همكاري داشته‌اند و شايد بيش از يك سال است كه با نمايندگان مجلس در اين طرح همكاري مي‌كنند. فكر مي‌كنم اين طرح‌، مراحل آخرش را مي‌گذارند. نظرات اصلاحي زيادي بر پيش‌نويسي كه به مجلس ارائه شده داريم‌ كه خوشبختانه بخش زيادي از آن مورد توجه قرار گرفت. بايد صبر كنيم تا متن نهايي آماده شود و اگر نكاتي داشتيم در صحن مجلس‌، اشاره كنيم و اگر كاملا مورد تاييد صداوسيما بود،‌ از آن پشتيباني و با آن همراهي مي‌كنيم.

وي درباره دو ماده از اين طرح كه با وزارت ارتباطات مورد اختلاف است،‌ توضيح داد: ما استدلال داريم كه فركانس و ماهواره‌هاي تصويري و سيگنال‌هايي كه صداوسيما ارسال مي‌كند،‌ كاملا و مستقلا بايد با مديريت خود رسانه ملي انجام مي‌گيرد. برخي از مواد قانوني هم به اين مساله صراحت دارد. البته ما معترض مسؤوليت‌هاي قانوني وزارت ارتباطات نيستيم و فكر مي‌كنيم كميسيون به همه آنها توجه و جايگاه هر كس را در حوزه خودش مشخص كرده است.

*** كاهش بودجه صداوسيما

ضرغامي در پايان گفت‌وگويش با خبرنگاران درباره‌ي بودجه اين سازمان نيز تصريح كرد:‌ متاسفانه بودجه‌ي ما متناسب با مسؤوليت‌ها و ماموريت‌هاي جديدي كه برعهده‌ي سازمان گذاشته مي‌شود و رشد طبيعي قيمت‌ها و قيمت تمام شده محصولات،‌ مرتبا رو به كاهش است؛ يعني بودجه‌، افزاش پيدا نمي‌كند. ممكن است به صورت مطلق،‌ 60 يا 70 ميليارد به رقمي در حدود 1200 ميليارد اضافه شود ولي با توجه مسؤوليت‌هاي جديدي كه به ما داده مي‌شود‌، بودجه‌ي ما مرتبا رو به كاهش است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha