به گزارش ایسنا، آخرین فیلم رونمایی شده در دومین روز جشنواره فجر در سینمای رسانه «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی بود که با بازی بیژن بنفشه خواه و پژمان جمشیدی داستانی با محوریت خرافهپرستی را در قالب کمدی روایت میکند.
در نشست خبری این فیلم که با حضور بازیگران و عوامل شامگاه شنبه ۱۳ بهمنماه در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، برخی بازیگران و عوامل حضور داشتند و ابتدا محمود بابایی (تهیه کننده) تاکید کرد: من فکر میکردم اولین نمایش این فیلم در اکران عمومی باشد ولی حضورش در جشنواره فیلم فجر را به فال نیک میگیرم.
هادی نائیجی نیز با ابراز خرسندی از حضور یک مجری زن و تاثیر او بر گرم شدن فضای نشست ( با اشاره به اجرای پوریامین ) گفت: من داستانی یک خطی داشتم و براساس تجربه زیستهام میدانستم که ادیان جهان شرقی گاهی با اعجاز و ایجاد خرافه با انحرافهایی مواجه شده است.
او در بخشی دیگر به تأثیرپذیری از فیلمهای دیگر به صورت ناخودآگاه و طبیعی اشاره کرد و با گله از برخی سوالها با تفسیر مذهبی از داستان فیلم گفت: ما آگاهانه به چیزهایی پرداختیم که آن را خرافه میدانیم نه دین. اگر کسی تأسیس یک امامزاده تقلبی را دین میداند خودش باید پاسخگو باشد.
همچین بابایی در پاسخ به سوالی که این فیلم را عناد با جمهوری اسلامی میدانست بیان کرد: به وصیت نامه امام خمینی (ره ) رجوع کنید و ببینید چند صفحه درباره مبارزه با خرافات صحبت کردهاند. میگویند امشب شلوغترین سانس بوده ولی سوالها با این موضوع شروع شده در حالی که من دوست دارم به جای حواشی به داستان بپردازیم.
نائیجی درباره شباهت فیلم به سریال «زیرخاکی» گفت: بازشناسی بازیگر روی پرده به تکنیک و مسیر او برمیگردد. اینکه بازیگر اسم خود را روی پرده پاک کند به بحثی طولانی نیاز دارد. موضوع خرافات تضادی را در قصه رقم میزند که پرداختن به شبهه این جذابیت را به وجود میآورد. ما زیر یک سقف و در جمهوری اسلامی زندگی میکنیم و همه حق داریم از باورها دفاع کنیم و همین، دلیل موضوع اصلی پرداخت من در این قصه بود.
او درباره به سخره گرفتن مقدسات اظهار کرد: باید تعریف کنیم امر مقدس چیست! اینکه دوستان با یک کلمه امامزاده این طور سوال طرح میکنند خلاف تصور من از یک جلسه رسانهای است. آیا هر بقعهای که ساخته میشود بدون سند قابل قبول است. ما اصلأ سراغ روایت فیلم در سالهای اوایل انقلاب رفتیم چون دو آدم شیاد در ابتدای یک حکومت تازه تأسیس از فرصت برای شیادی استفاده میکنند. آیا نمیتوان برای رسیدن به پاسخی صحیح و دقیق پرسشگری کرد؟ ما در این فیلم صرفا از فرصتهای یادگیری شوخی ساختیم. کجا با یک مقدس مُسلّم شوخی کردیم؟ کجا با ارزشهای نظام شوخی کردیم؟ اگر میخواهید به شخص بنده نسبتی را بدهید، مشکلی نیست ولی این گروه افرادی معتقد هستند. ما از اهالی رسانه، صداقت و پژوهش یاد گرفتیم و سینما بدون اصحاب رسانه معنا ندارد.
نائیجی همچنین اضافه کرد که تصور شرکت این فیلم را در جشنواره فجر نداشته و به همین دلیل پست پروداکشن را به زمانی دیرتر موکول کرده است اما برای اکران عمومی حتما فیلم بازبینی میشود.
در این نشست پژمان جمشیدی هم در پاسخ به اینکه چه احساسس دارد نسبت به اولین باری که در جشنواره بود و نیز درباره دلیل بازی در «آنتیک» گفت: خستهتر از آن سال هستم. این فیلم را انتخاب کردم چون موضوع خرافه آن جذاب بود. آقای نائیجی را نمیشناختم و همینطور آقای بابایی را که با آنها در این فیلم آشنا شدم و قدردانی میکنم که برای بازی از من دعوت شد.
او در بخشی دیگر درباره دستمزدهای خوب بازیگران و تفاوت آن با دیگر عوامل گفت: اینکه ما پول داشته باشیم ولی اطرافیانمان نداشته باشند چه فایدهای دارد. الان دلار ۸۴,۳۰۰ تومان است و وضع همه مشخص است.
وی همچنین در انتقاد از وضعیت صدای سالن نمایش گفت: پیشنهاد میکنم از فردا فیلمنامهها را پرینت بگیرند و به تماشاگران بدهند.
در بخشی دیگر بابایی با اشاره به راه افتادن موج کمدی سازی در سینما گفت: قصد ما این نبود که دنبال آن کمدی سازی باشیم. ما قصهای داشتیم که باید آن را در ظرف کمدی میریختیم. با توجه به کلیشههای کمدی در سالهای اخیر سعی کردیم برخلاف جریان مد سینما شنا کنیم. ما برای مخاطب فیلم ساختیم و حتما مولفههایی را رعایت میکنیم اما در جای درست از آن استفاده کردیم.
بابایی درباره اینکه آیا سازمان اوقاف از فیلم شکایت کرده است گفت: این موضوع یک شیطنت رسانهای بوده و اصلا چنین موضوعی صحت ندارد و وکلای ما در حال پیگیری هستند چون یک ادعای این چنینی مطرح شده است.
غلامرضا نیکخواه نیز در این نشست با بیان اینکه استقبال مخاطب از فیلمهای کمدی در سینما خوب است گفت: سینما یک صنعت است و در آنتیک هم که اثری کمدی است ، مسئلهای مطرح شده که باید درباره آن گفتوگو کرد.
فرزین محدث هم که در دقایق آخر به این نشست خبری رسید تاکید کرد که الان دوران گفتوگو است.
انتهای پیام
نظرات