به گزارش ایسنا، شامگاه دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ خبرنگاران ایسنا به تهیه و تولید اخباری پرداختند که در ادامه به مرور گزیدهای از آنها میپردازیم:
بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پروژههای راهوشهرسازی با حضور رئیسجمهوری افتتاح میشود
سیاسی ـ همزمان با چهلوششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهوری در ستاد مرکزی وزارت راه و شهرسازی و حضور معاونان وزیر راه و شهرسازی در تعدادی از استانهای کشور، پروژههایی در بخشهای مسکن، حملونقل و هواشناسی به ارزش بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان، به شکل ویدیوکنفرانسی، به بهرهبرداری خواهد رسید.
عراقچی: مذاکره با آمریکا در دستور دولت نیست
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در توضیح جلسه عصر امروز (دوشنبه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: در ابتدای جلسه، تبادل نظری در ارتباط با موضوع FATF شد. سپس، لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور مورد بررسی قرار گرفت و بخشهایی از آن به تصویب رسید.
وی با اشاره به حضور وزیر خارجه در جلسه این کمیسیون گفت: عباس عراقچی وزیر امور خارجه گزارشی از تحولات حوزه سیاست خارجی، سفرهایش از جمله سفر به قطر و افغانستان، حضور ظریف در داووس، وضعیت مقاومت به ویژه در فلسطین و لبنان، تحولات سوریه، روابط با آلمان، مذاکرات هستهای، موضوع انتخاب سفر و دیپلماسی اقتصادی ارائه کرد و به سوالات اعضای کمیسیون هم پاسخ داد.
رضایی توضیح داد: وزیر امور خارجه در ارتباط با سفر اخیر ظریف به سوئیس گفت که داووس یک مجموعه غیردولتی است که شخصیتهای سیاسی، اقتصادی به آن دعوت میشوند و دعوت اشخاص هم به اعتبار خود آنهاست. در این اجلاس درباره مسائل روز بحث میکنند و لزوما وزرای خارجه در آن شرکت نمیکنند. البته وزیر خارجه گفت که امسال از او هم دعوت کردند، اما به دلیل برنامه دیگری به این اجلاس نرفته است. ظریف نیز به اعتبار خودش دعوت شده بود و قبل از سفر هم از وزارت خارجه سوال کرد که ما هم مخالفت نکردیم، چون حضور در داووس یک امر رایج است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: اعضای کمیسیون تاکید داشتند که نباید از مرجعیت وزارت خارجه در سیاست خارجی کشور کاسته شود و از بین نباید برود. وزیر امور خارجه هم تاکید کرد اتفاقی در مورد مرجعیت وزارت خارجه در حوزه دیپلماسی نیفتاده است.
رضایی ادامه داد: عراقچی درباره مصاحبه ظریف با یکی از رسانههای آمریکایی هم گفت که خود ایشان باید پاسخگو باشد.
وی بیان کرد: وزیر امور خارجه از سفر اخیرش به قطر و دوحه و دیدار با مقامات قطری و سران مقاومت و حماس در دوحه گزارشی ارائه داد و از مقاومت فلسطین تجلیل کرد و آنچه حاصل شده را، پیروزی مقاومت خواند و گفت رژیم صهیونیستی میخواست حماس را نابود کند، اما آنقدر مقاومت فلسطین مقاومت کردند تا رژیم مجبور شد که با آنها مذاکره کند و از طریق مذاکره، اسرا آزاد شود.
رضایی اضافه کرد: وزیر خارجه در ارتباط با وضعیت لبنان و حزب الله هم ضمن ارائه توضیحاتی به اعضای کمیسیون گفت که حزب الله الان در مرحله بازسازی است. او با اشاره به تحولات سوریه، توضیحاتی از رخدادهای آن ارائه کرد.
وی ادامه داد: عراقچی گزارشی از سفر اخیرش به افغانستان داد و مسائلی که ما با افغانستان داریم که از جمله آن موضوع آب، مهاجران و پناهندگان، موضوع امنیت مرزها، امنیت شیعیان، مواد مخدر، زبان فارسی، فعالیت داعش، تجارت و اقتصاد ما با افغانستان بود . وزیر خارجه گفت که یکی از توافقات در این سفر این بود که مهاجران و یا پناهندگان افغانستانی باید با یک برنامهای به کشور خودشان برگردند.
رضایی افزود: وزیر خارجه درباره موضوع آب بیان داشت که باید آب تبدیل به موضوع همکاری بین ایران و افغانستان شود. عراقچی گفت که در این سفر هیئت تجاری همراه او بود و آنجا در یک همایش در اتاق بازرگانی، درباره حجم مبادلات تجاری بین ایران و افغانستان صحبت شد و اینکه این کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد. در مجموع سفر به افغانستان را سفر خوبی ارزیابی کرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر امور خارجه کشورمان توضیحاتی در ارتباط با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و موضوع مذاکره با غرب و آمریکا داد و گفت همه کسانی که حرف از مذاکره با آمریکا میزنند، روی هوا حرف میزنند، چنین چیزی در دستورکار وزارت خارجه و دولت نیست و هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا از طرف ما وجود ندارد و این نظر دولت، نظر وزارت خارجه و نظر کارشناسی ماست.
وی افزود: عراقچی گفت هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداده و نخواهیم داد و به مقاماتی هم که حرف از مذاکره میزنند، تذکر دادیم.
رئیسجمهور: کشورهای اسلامی در حدّ وسع خود برای بازسازی و بازگشت مردم غزه و لبنان به زندگی، کمک کنند
مسعود پزشکیان رئیسجمهور عصر امروز دوشنبه در دیدار محمود المشهدانی رئیس مجلس عراق و هیئت همراه، همافزایی، همدلی و تقویت وحدت میان کشورهای اسلامی را از اقتضائات مهم شرایط کنونی جهان عنوان کرد و گفت: معتقدیم آنچه موجب تضعیف و انفعال امت اسلامی خواهد شد، دامن زدن به اختلافات داخلی است و اگر کشورهای اسلامی ضمن تلاش برای توسعه اقتصاد، معیشت و امنیت ملتهای خود، در راستای اهداف مشترک از اختلاف پرهیز کنند و با یکدیگر متحد باشند، قطعا دسیسههای دشمنان و بدخواهان به نتیجه نخواهد رسید.
رئیس جمهور در ادامه همکاری و هماهنگیهای پایدار در حوزههای تجاری و اقتصادی، علمی و فناوری و مرزی را از جمله بسترهای مناسب برای تحکیم و تقویت مناسبات میان کشورهای اسلامی و زمینهساز انسجام و وحدت بیشتر در جهان اسلام عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم این همکاریها را در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی، حمل و نقل، بهداشت و درمان و فرهنگی توسعه و گسترش دهیم، موجب افزایش قدرتمان خواهد شد و کشور و ملتهایمان را نیز در برابر هرگونه هجمهای مصون خواهیم کرد.
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات اخیر منطقه به ویژه در سوریه اشاره کرد و با تأکید بر ضرورت هوشمندی و نقشآفرینی مثبت و موثر کشورهای اسلامی در قبال تحولات این کشور گفت: موضع ما در قبال سوریه شکلگیری دولتی فراگیر با مشارکت همه مردم، حفظ تمامیت ارضی و عدم تجزیه و آشوب در این کشور و به طور کلی عدم تحقق اهداف شوم دشمنان امنیت و ثبات منطقه است و در این راستا با دیگر کشورهای اسلامی در تعامل هستیم.
رئیس جمهور همچنین ضمن قدردانی از مواضع محکم و قاطعانه عراق در حمایت از مردم مظلوم غزه گفت: در زمینه کمک به غزه و لبنان، پیشنهاد ما این است هر یک از کشورهای اسلامی در حد وسع خود برای بازسازی و بازگشت مردم این مناطق به زندگی، کمک و مساعدت کنیم، چرا که بیتفاوتی نسبت به درد و رنج مردم مسلمان غزه و لبنان به دور از آموزهای دینی و انسانی ما است.
ترامپ: جنگ با کانادا بر سر مواد مخدر است
جهان ـ رئیسجمهور ایالات متحده ضمن اشاره به محدودیتهای وضعشده از سوی کانادا علیه بانکهای آمریکایی، گفت یکی از زمینههای اصلی تنش میان ۲ کشور ورود مواد مخدر از مرز کانادا به آمریکاست.
به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده گفت: «جنگ بر سر مواد مخدر است و صدها هزار آمریکایی بر اثر موادی که از مرزهای آمریکا و مکزیک وارد کشور شده، جان خود را از دست دادهاند.»
ترامپ همچنین از سیاستهای کانادا در قبال بانکهای آمریکایی انتقاد کرد و گفت: «کانادا حتی به بانکهای آمریکایی اجازه ورود و فعالیت در این کشور را نمیدهد. ماجرا چیست؟ مشکلاتی از این دست فراوان است.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه گفت که بهتازگی با «جاستین ترودو» نخستوزیر مستعفی کانادا گفتوگو کرده و در ساعات آتی نیز گفتوگوی دیگری با او خواهد داشت.
ترامپ که از زمان رقابتهای انتخاباتی ۲۰۲۴ وعده وضع تعرفههای سنگین علیه کانادا و مکزیک را داده بود، دستور داده تا از روز سهشنبه بر کالاهای وارداتی از این ۲ کشور تعرفههای ۲۵ درصدی اعمال شود، اقدامی که ممکن است اقتصاد کانادا را وارد رکود کرده و صدها هزار کانادایی را بیکار کند.
لیبرمن: راه حل واقعی برای نوار غزه در مصر نهفته است
آویگدور لیبرمن، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» و وزیر خارجه و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی مدعی شد: راه حل واقعی نوار غزه در مصر و در سیناء نهفته است.
وی عنوان داشت: اسرائیل باید از ابتکار عمل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتقال ساکنان از غزه حمایت کند.
لیبرمن گفت: من عادی سازی با عربستان را تایید میکنم؛ اما نه به بهایی که آنها خواهانش هستند.
رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» گفت: آنها بهای مضاعف میخواهند، عربستان فقط خواهان تشکیل کشور فلسطین نیست، بلکه خواهان برخورداری از برنامه هستهای نیز است.
پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با این ادعا که نوار غزه ویران شده و قابلیت سکونت ندارد، خواهان کوچ اجباری ساکن نوار غزه به کشورهای مجاور همچون مصر و اردن شد.
مقامات مصر و اردن رسماً مخالفت خود را با این پیشنهاد ترامپ اعلام کردهاند.
ترامپ تعرفههای خود علیه مکزیک را یک ماه متوقف کرد
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه به وقت تهران با «کلودیا شینباوم» رئیسجمهور مکزیک، گفتوگو کرد.
رئیس جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» این گفتوگو را «بسیار دوستانه» توصیف و اعلام کرد که تعرفههای اعمال شده بر مکزیک، به مدت یک ماه متوقف خواهند شد.
طبق گفته ترامپ، مکزیک نیز موافقت کرد که فوراً ۱۰ هزار سرباز را در مرز خود با آمریکا مستقر و به جلوگیری از جریان فنتانیل و مهاجران غیرقانونی به آمریکا کمک کند.
طبق گزارش خبرگزاری «رویترز» رئیس جمهور مکزیک نیز ضمن تأیید گفتوگوی تلفنی خود با ترامپ گفت: «هیأت آمریکایی و مکزیکی کار خود را برای حل مسائل امنیتی و تجاری آغاز خواهند کرد.»
شینباوم همچنین اظهار داشت: «من در جریان گفتگو با ترامپ که چندین موضوع را در بر می گرفت، تعلیق عوارض گمرکی را پیشنهاد دادم. ما توافق کردیم که ایالات متحده متعهد شود برای جلوگیری از قاچاق سلاحهای با مهمات بالا به مکزیک تلاش کند.»
از دعوای بازیگر و کارگردان در نشست فیلم «شمال از جنوب غربی» تا میانجیگیری امیر آقایی
فرهنگی ـ جدیدترین فیلم حمید زرگرنژاد با نام «شمال از جنوب غربی» عصر دوشنبه ۱۵ بهمن ماه در سینمای رسانه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در مرکز همایشهای برج میلاد رونمایی شد.
این فیلم اتفاقهای مربوط به حضور گروههای تروریستی در سالهای پس از انقلاب را روایت میکند.
امیر آقایی، مصطفی زمانی، مهدی زمین پرداز، امید آهنگر، علی دهکردی مهدی احمدی، امیررضا دلاوری و بهناز جعفری از جمله بازیگران این فیلم هستند.
امیررضا دلاوری در نشست خبری عوامل فیلم در پاسخ به پرسشی در این زمینه که اعتبار او از نقشکوتاهش بیشتر است و او پاسخ داد: به من ثابت شد که سینما بیرحم است و نباید به فکر پروژه یا دیگران باشی.
زرگرنژاد در ادامه بیان کرد که قرار بوده دلاوری در پروژه دیگری حین این فیلم حضور نداشته باشد ولی بعد از یک ماه تمرین با پروژه دیگری قرارداد بسته و همین سبب کوتاه شدن نقشش شده است.
او توضیح داد: من نمیتوانستم یک گروه ۲۰۰ نفره را به خاطر یک بازیگر معطل کنم.
او افزود: متاسفم که این بحث اینجا مطرح شد شاید با هماهنگی بود ولی برای رسانهها خوب است که حاشیه پیش آمد اما زحمت یک گروه بزرگ مسئله به حاشیه کشیده شد.
وی ادامه داد: در این ماجرا هیچ تعمدی وجود نداشت. شما یک قرارداد دیگری داشتید و من یک بار به شما اعتراض نکردم.
بحث در این میانه به جایی رسید که امیر آقایی از جای خود بلند شد تا امیررضا دلاوری را به سکوت دعوت کند ولی امیررضا دلاوری صحبت خود را ادامه داد و گفت: من دلم میسوزد چون کاراکتری را که انتخاب کرده بودم الان به این شکل و شمایل درآمد است. من قصد توهین به پروژه یا آقای زرگرنژاد یا تهیه کننده را ندارم ولی دلم برای وقتی که گذاشتم و انرژی که داشتم میسوزد.
واگذاری سهام ایران خودرو کلید خورد
اقتصادی ـ شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا امروز در نامه ای به هیات تجدیدنظر شورای رقابت از جمع بندی نهایی این شورا برای واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش ایسنا، در نامه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به صادقی شاهدانی - رئیس هیات تجدید نظر شورای رقابت - آمده است:
با عنایت به اینکه موضوع ساماندهی ایران خودرو با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار این دبیرخانه قرار داشته و طرح نهایی آن جهت تصویب در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا آماده شده ، ضمن ارسال یک نسخه از گزارش مورد نظر ، لطفا ترتیبی اتخاذ فرمایید تا در جلسه آن هیات توسط همکاران این دبیرخانه ارائه شود.
شایان ذکر است این طرح به صورت دو مرحلهای ( ابتدا واگذاری مدیریت و در مرحله دوم واگذاری مالکیت) با اخذ تعهدات تخصصی ، فنی ، مدیریتی و اقتصادی از بخش خصوصی در یک بازه زمانی مشخص (یکساله قابل تمدید تا پنج سال) و پیش بینی نظارت حداکثری دولت در قالب یک قرارداد تهیه شده و تمامی ابعاد و حساسیتهای مورد نظر دستگاههای نظارتی و تخصصی در آن قرار گرفته که انشالله در جلسه به صورت کامل ارائه خواهد شد.
پلمب ۳۰۰ واحد صنفی که با اتباع غیرمجاز همکاری کردند
اجتماعی ـ محمدصادق معتمدیان استاندار تهران با اشاره به آخرین وضعیت طرد اتباع غیرمجاز گفت: از ابتدای سال ۳۰۰ هزار نفر از اتباع استان به کشورشان بازگردانده شدند؛ ۲۰۰ هزار نفر به صورت خود معرف و ۱۰۰ هزار نفر نیز پس از بازداشت به کشورشان برگشتند. اتفاقات خوبی رخ داده است و یکی از موضوعات مهمی است که در استانداران پیگیری میشود. کسانی هم هستند که اشتغال اتباع غیرمجاز را تامین میکنند که جرایمی برای آنها درنظر گرفته شده و برخورد شده است. در سه ماه گذشته ۳۰۰ واحد صنفی که با اتباع غیرمجاز همکاری کردند را پلمپ کردیم؛ هزینه همکاری با اتباع غیرمجاز در سال آینده نیز افزایش پیدا میکند.
توقف ناامیدکننده استقلال برابر الشرطه/ صعود برای آبیها سخت شد
ورزشی ـ دو تیم استقلال و الشرطه عراق در چارچوب هفته هفتم رقابتهای لیگ نخبگان آسیا امروز ۱۵ بهمن از ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفتند. این دیدار درنهایت با نتیجه یک بر یک مساوی به پایان رسید. گلهای این دیدار را جوئل کوجو در دقیقه ۴ برای استقلال و روان امین در دقیقه ۴۹ برای الشرطه به ثمر رساندند.
استقلال با این تساوی ۶ امتیازی شد و در رده هشتم جدول قرار گرفت. الشرطه نیز با یک امتیاز این بازی یک رده صعود کرد و در جایگاه یازدهم قرار گرفت.
استقلال در آخرین بازیاش در مرحله گروهی لیگ نخبگان در قطر به مصاف الریان خواهد رفت.
هوش مصنوعی تا ۱۰ سال آینده ۶۰ درصد مشاغل امروزی را حذف میکند
استانها ـ استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف در رویداد ملی «عصر امید» در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان اظهار کرد: تحولات اخیر در حوزه هوش مصنوعی به شکل گستردهای بر فرایندهای کسبوکار تأثیر گذاشته و پرسشهایی اساسی را در زمینه حاکمیت داده، قوانین رگولاتوری، امنیت سایبری، نیروی انسانی و توسعه فناوری مطرح کرده است.
وی افزود: یکی از مهمترین چالشها در کشور، نبود حاکمیت داده و قوانین مشخص برای دسترسی و امنیت اطلاعات است. در حال حاضر، سیاستهای رگولاتوری در حال تدوین بوده و برخی از این مسائل در یک سال گذشته پاسخهایی یافتهاند، اما همچنان ابهامات بسیاری در این زمینه وجود دارد.
استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف ادامه داد: در بحث نیروی انسانی، ایران یکی از بالاترین آمارهای فارغالتحصیلان رشتههای کامپیوتر را در جهان دارد، اما کیفیت آموزش، میزان دانش کاربردی و مسئله مهاجرت متخصصان، چالشهای مهمی بهشمار میروند. بسیاری از متخصصان این حوزه به دلیل نبود زیرساختهای لازم، نبود فرصتهای شغلی مناسب و مشکلات اقتصادی به مهاجرت فکر میکنند.
حسینخلج گفت: در حوزه زیرساختهای پردازشی، کشور همچنان با محدودیتهای جدی مواجه است. سختافزارهای موردنیاز برای اجرای مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی، عمدتاً در انحصار آمریکا قرار دارند و بومیسازی آنها در کوتاهمدت امکانپذیر نیست. با این حال، امید میرود که ورود کشورهای دیگر به این بازار و توسعه فناوریهای جایگزین، شرایط را تغییر دهد.
وی افزود: یکی از مهمترین تحولاتی که هوش مصنوعی ایجاد کرده، تأثیر آن بر آینده مشاغل است. پیشبینی میشود که در ۱۰ سال آینده، حدود ۶۰ درصد از مشاغل امروزی از بین بروند. در حوزههایی مانند برنامهنویسی، مدلهای هوش مصنوعی بهقدری پیشرفته شدهاند که بسیاری از فرآیندهای توسعه نرمافزار را خودکار کردهاند. تخمین زده میشود که تا یکی دو سال آینده، بخش بزرگی از برنامهنویسان شغل خود را از دست بدهند و تنها تعداد محدودی از آنها باقی بمانند.
استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف اضافه کرد: علاوه بر این، هوش مصنوعی در بسیاری از حوزههای دیگر مانند مهندسی، پزشکی و علوم انسانی نیز نقش پررنگتری ایفا خواهد کرد. از طراحی مدارهای الکترونیکی گرفته تا تحلیل پروندههای قضایی، تمام این بخشها تحت تأثیر مدلهای پیشرفته قرار خواهند گرفت.
حسینخلج بیان کرد: در اکوسیستم نوآوری، سرعت توسعه ایدههای جدید بهشدت افزایش یافته است. در گذشته، استارتاپها برای توسعه یک محصول به تیمهای بزرگ و سرمایههای قابلتوجهی نیاز داشتند، اما اکنون با کمک هوش مصنوعی، فرآیندهای توسعه نرمافزار سریعتر و ارزانتر شدهاند. این موضوع باعث تحول اساسی در نحوه شکلگیری کسبوکارهای نوپا خواهد شد.
وی گفت: یکی از روندهای مهم آینده، گسترش ایجنتهای هوش مصنوعی است. این ایجنتها میتوانند با یکدیگر تعامل کرده، اطلاعات را پردازش کنند و بسیاری از فرآیندهای سازمانی را بهصورت خودکار انجام دهند. در حوزه بازاریابی، این فناوری میتواند به تحلیل رفتار مشتریان و بهینهسازی کمپینهای تبلیغاتی کمک کند.
حسینخلج اضافه کرد: با توجه به این تحولات، آینده کسبوکارها، نیروی کار و حتی ساختارهای اجتماعی بهشدت تحت تأثیر پیشرفتهای هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت و لازم است که سیاستگذاران، متخصصان و صنعتگران، خود را برای این تغییرات اساسی آماده کنند.
انتهای پیام
نظرات