يك بازيگر تئاتر و نمايشهاي راديويي گفت: ادبيات كهن ما پر از داستانهاي بينظير و حيرتانگيزي است كه اگر به درستي در قالب نمايشهاي تلويزيوني يا راديويي به آنها پرداخته شود هم زيبا و هم سرشار از نكتههاي آموزنده هستند.
اسماعيل بختياري در گفتوگو با خبرنگار سرويس راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي ضرورت و چگونگي پرداختن به افسانهها و اساطير ايراني در قالب نمايش گفت: تاكنون كارهايي دراين زمينه انجام شده است، ولي به اندازهاي كه شايسته است نبوده است و ميتوان گفت دراين زمينه كمكاري شده است.
وي ادامه داد: ما داستانهاي بينظير و حيرتانگيزي در شاهنامه داريم كه هم زيبا و هم سرشار از نكتههاي آموزنده هستند.
بختياري با بيان اينكه آثاري كه با اين مضمون چه در راديو و چه در تلويزيون ساخته شدهاند خيلي فاخر و تاثيرگذار نبودند، اظهار كرد: اولا در حيطهي تلويزيون ساخت پروژههاي تاريخي بزرگ هزينهبر و زمانبر است بنابراين ترجيح ميدهند كه كمتر به اين پروژهها بپردازد. از سوي ديگر تكنيك و نحوهي پرداخت به اين آثار نيز ضعيف است.
وي ادامه داد: ما بايد تكنيك فيلمهاي سينمايي خارجي مثل «ارباب حلقهها» را داشته باشيم تا بتوانيم اسطورههاي شاهنامه را بهشكلي ملموس و تاثيرگذار به تصوير بكشيم، ولي متاسفانه چنين امكاناتي در دسترس نداريم.
بختياري با اشاره به اينكه برخي از اين كارها از لحاظ ساختار و محتوا آن قدر ضعيف هستند كه اصلا مخاطب را جذب نميكنند، گفت: بايد يك گروه از نويسندگان حرفهيي و متخصص متن اين پروژهها را بنويسند و از لحاظ كارگرداني و بازيگراني و ديگر عوامل نيز جزو بهترينها باشند تا بتوانند مخاطب را جذب كنند.
وي در مقايسه هزينههاي ساخت چنين پروژههايي در راديو و تلويزيون گفت: ساخت چنين پروژههايي در راديو بسيار كم هزينهتر از تلويزيون است؛ از سوي ديگر راديو يكسري محدوديتهاي تلويزيون را ندارد، مثلا در راديو يك مرد لاغر اندام و كوتاه قد ميتواند نقش رستم را بازي كند و در تلويزيون بايد حتما كسي كه بهجاي رستم بازي ميكند از لحاظ جسمي و ظاهري بايد خصوصيات او را داشته باشد.
انتهاي پيام
نظرات