• دوشنبه / ۱۶ آبان ۱۳۸۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8408-07448
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

راهبرد سفر‌هاي ارزان‌قيمت اقشار محروم جيست؟ /4/ ايجاد انبوه اقامتگاه‌هاي ارزان‌قيمت مهمترين راهبرد توسعه سفرهاي داخلي است

راهبرد سفر‌هاي ارزان‌قيمت اقشار محروم جيست؟ /4/
 ايجاد انبوه اقامتگاه‌هاي ارزان‌قيمت مهمترين راهبرد توسعه سفرهاي داخلي است

استاد دانشگاه علامه طباطبايي:

صدا وسيما هيچ تبليغي درباره‌ي نحوه‌ي استفاده از هتل‌ها براي عموم جامعه ندارد

استاد دانشگاه علامه طباطبايي گفت: در تلويزيون كشور هيچ تبليغي درباره‌ي ماهيت واقعي هتل‌ها و نحوه‌ي استفاده از آنها براي عموم جامعه وجود ندارد .

اسماعيلي قادري در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با اشاره به تفكر و فرهنگ عموم مردم جامعه درباره‌ي هتل‌ها و ديگر مراكز اقامتي، تصريح كرد: مردم هنوز به راحت و ارزان سفر كردن عادت نكرده‌اند. بنابر اين بر اساس ذهنيت خود محاسبه مي‌كنند كه اقامت در هتل هزينه‌ي بيشتري را صرف مي‌كند. پس به خريد چادر مسافراتي اقدام مي‌كنند.

وي استفاده از چادر را پايين‌ترين سطح اقامت دانست و افزود: اين شيوه براي عموم جامعه به اقامتي ارزان تبديل شده است، در حالي كه امنيت و راحتي لازم را ندارد.

عضو هيات علمي‌ دانشگاه علامه طباطباي ابراز كرد: بسياري از مردم چون استراحت و راحتي در هتل را تجربه نكرده‌اند. فقط به قيمت آن مي‌انديشند .

وي خاطر نشان كرد: ساخت هتل سرمايه‌گذاري را صرف مي‌كند كه سرمايه گذاران اين تاسيسات براي كسب درآمد و سود حاضر به كاهش قيمت‌ها نيستند.

قادري با تاكيد بر اين كه دولت بايد براي جهانگردي اجتماعي برنامه‌هاي حمايتي داشته باشد، گفت: دولت طبق قوانين موظف است تا در مورد كيفيت زندگي، بهبود فراغت و افزايش كارايي دخالت داشته باشد.

وي با اشاره به برنامه‌ي ارايه‌ي بن سفر به كارمندان دولت، عنوان كرد: اين بن نبايد در اختيار كارمندان باشد بلكه هزينه‌ها مستقيما از سوي دولت به هتل‌ها پرداخت مي‌شود و كارمندان نيز با معرفي نامه‌ي دولتي در اين اماكن اقامت كنند.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: به منظور ايجاد فرصت‌هاي گردشگري و سفر براي اقشار آسيب‌پذير جامعه و كسب در آمد براي صاحبان هتل‌ها بايد خدمات با نياز مردم متناسب ارايه شود.

وي تاكيد كرد: اتحاديه‌هاي هتلداري بايد با دلت و نياز‌هاي مردم براي اتخاذ راه كارهايي مبني بر اينكه چگونه افرادي از اقشار كم درآمد مي‌توانند درهتل‌ها اقامت كنند، هماهنگ باشند.

عضو هيات علمي‌دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به وضعيت درآمدي كارمندان جامعه و تعداد خانوارهاي ايراني ،گفت: اين خانواده‌ها در صورت برنامه‌ريزي براي سفر بايد بخش اعظم درآمد ماهيانه خود را صرف هزينه‌هاي اقامتي كنند. لذا اين افراد علاوه بر حمايت دلت به برنامه ريزي جهت استفاده از هتل‌ها نياز دارند.

وي افزود: اقامت كارمندان در تاسيسات اقامتي دولتي نيز انگيزه استفاده‌ي از هتل‌ها را كاهش داده و يا حذف كرده است.

قادري در پايان اظهار داشت: مردم در سفرهاي خود هزينه‌هاي زيادي صرف مي‌كنند، ولي از وارد شدن به هتل مي‌ترسند كه رفع اين مساله به آگاه‌سازي جامعه و برنامه‌ريزي‌هاي حمايتي دولت از قشر كم درآمد نياز دارد.

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان مركزي:

ايجاد انبوه اقامتگاه‌هاي ارزان قيمت مهمترين وسيله براي توسعه سفرهاي داخلي است

سيدمحمدحسيني گفت: دولت بايد همانطور كه براي بخش‌هاي مختلف معيشتي مانند نان و ... يارانه اختصاص مي‌دهد براي مقوله سفر نيز يارانه دولتي پرداخت كند.

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان مركزي با بيان اين مطلب به خبرنگار ايسنا افزود: اهميت سفر و منافع اقتصادي آن در چرخه كلان اقتصادي كشور و همچنين برگشت يارانه‌هاي دولتي بر هيچ كس پوشيده نيست. بنابراين دولت به راحتي و با درصد اطمينان بازگشت يارانه‌ها، مي‌تواند به مقوله سفر خانواده‌هاي ايراني، يارانه دولتي اختصاص دهد.

وي گفت: علاوه بر اختصاص يارانه‌هاي دولتي ايجاد انبوه اقامتگاه‌هاي ارزان قيمت و همچنين كمپينگ‌هاي گردشگري با كيفيت و خدمات مناسب مهمترين وسيله براي توسعه سفرهاي داخلي به ويژه ميان اقشار محروم جامعه يك امر لازم است.

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان مركزي تاكيد كرد: ساماندهي سيستم حمل و نقل و اختصاص وسايل نقليه زميني و ريلي به خانواده‌هاي كم درآمد توسط دولت نيز يكي ديگر از اقداماتي است كه در توسعه سفرهاي داخلي بسيار موثر خواهد بود.

حسيني خاطرنشان كرد: دولت مي‌تواند با پرداخت يارانه حمل و نقل به برخي از آژانس‌هاي حمل و نقل وسيله حمل و نقل افراد كم بضاعت را فراهم كند.

وي همچنين توزيع تعطيلات ساليانه كشور در تمامي فصول را موجب تعادل ميان تقاضاي سفر و همچنين كاهش هزينه‌ها دانست و افزود: هجوم بي سابقه مردم براي مسافرت به برخي از استانها در ايام نوروز و تابستان بحران بزرگي را براي مسوولان دولتي و شهري اين استانها به وجود آورده بود.

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان مركزي ادمه داد: افزايش سفرهاي تعطيلات تابستان و نوروز حجم عظيمي از حوادث و تصادفات جاده‌ايي و مرگ و مير مردم را نيز به همراه داشت كه متاسفانه همه اين وقايع علاوه بر تاثيرات رواني و روحي هزينه‌هاي هنگفتي را به همراه دارد.

حسيني تصريح كرد: دولت با ساماندهي وضعيت تعطيلات ساليانه كشور مي‌تواند علاوه بر كاهش تقاضاي سفر در مواقع خاص و همچنين كاهش هزينه‌ها و ارتقا سرويس دهي به مسافرين، زمينه بهره‌مندي همه مردم از وسايل مسافرت و همچنين بهره وري تمامي بخش‌هاي مختلف گردشگري در طول سال را فراهم كند.

استاد دانشگاه علامه:

گرايش به پياده‌روخوابي به دليل نبود منبع درآمد كافي است

عضو گروه آموزش جهانگردي دانشگان علامه طباطبايي تصريح كرد: حذف سفر از سبد خانوار ايراني پيش از بحث فرهنگي در مسائل اقتصادي و نبود درآمد كافش ريشه دارد.

دكتر محمود ضيايي در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگري ايسنا با بيان اينكه گرايش به پياده‌روخوابي به دليل نبود منبع درآمد كافي است، اظهار كرد: عموم مردم جامعه با توجه به نياز فراغت و گردشگري خود به سفر اقدام مي‌كنند و هزينه‌هاي سفر را با راه كارهايي كاهش مي‌دهند. بنابر اين گزينه‌اي را با عنوان پياده‌روخوابي انتخاب مي‌كنند.

وي با تاكيد بر اينكه وضع اقتصادي مردم در سطح كلان بايد خودشود گفت: تا چه حد مي‌توان با تكنيك‌هاي عملياتي كوتاه مدت هزينه‌هاي سفر را براي قشري از جامعه پايين آورد، در حالي كه كاهش هزينه‌ي سفر به كيفيت نيز منجر نمي‌شود.

اين استاد دانشگاه افزود: سياست فراهم آوردن فرصت براي گردشگري اقشار آسيب‌پذير جامعه اگرچه عملي مثبت ارزيابي مي‌شود، ولي تحقق آن شرط اوليه است.

وي پيشنهاد كرد: در زماني كه بسياري از شهر‌ها با اوج سفر همراه نيستند و ضريب اشغال و احدهاي اقامتي آنها پايين است، مي‌توان با ارايه‌ي تخفيفي زمينه‌ي سفر را براي اقشار آسيب پذير به خصوص در جمع بازنشستگان و سالخورده‌ها فراهم كرد.

اين كارشناس گردشگري ابراز كرد: تحميل به هتل‌ها جهت كاهش قيمت، افت خدمات را سبب مي‌شود، در حالي كه با ايجاد فضاهايي به صورت نظام‌مند براي برپا كردن چادر به همراه عرضه‌ي خدمات جانبي شرايط را براي افزايش سفر ميان اقشار كم درآمد جامعه مهيا مي‌كند.

وي با بيان اينك مطالعه‌ي درستي بر بازار گردشگري داخلي وجود ندارد افزود: در كشور همواره تاكيد بر هتل‌هاي 4 و 5 ستاره بوده، در حالي كه براي مهمان پذير تقاضاي بيشتري وجود دارد .

ضيايي گفت: اگر بودجه‌اي برا ياين امر اختصاص يافت، بايد اولويت‌هاي براي تاسيس واحدهاي اقامتي در اين فاز در كشور شناسايي و نياز سنجي شود.

رييس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري خراسان رضوي:

دولت جريان حمل ونقل مسافران به خصوص از طريق پايانه‌هاي مسافرتي را آسان كند

رييس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري خراسان رضوي تاكيد كرد: دولت بايد با اعمال نظارت و سياست‌گذاري‌هاي كلان ، جريان حمل ونقل مسافران به خصوص از طريق پايانه‌هاي مسافرتي را آسان كند.

ابوالفضل مكرمي‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با اعلام اين خبر اظهار داشت: ارايه بن‌هاي سفر به همه‌ي اقشار مختلف جامعه و همچنين يارانه‌ي دولتي به مقوله‌ي سفر مهم‌ترين عامل در توسعه‌ي سفرهاي ارزان قيمت داخلي است.

وي تاكيد كرد: احداث كمپينگ‌هاي اقامتي در كنار مقبره‌ي امامزادگان و بقاع متبركه با همه‌ي امكانات اوليه به ويژه سرويس‌هاي بهداشتي ودرماني و همچنين آسان سازي حمل ونقل مسافران نيز از ديگر ابزار مهم در توسعه‌ي سفرهاي ارزان قيمت است .

رييس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري خراسان رضوي با اشاره به وضعيت نابسامان راه‌هاي ارتباطي كشور تصريح كرد: عدم وجود بزرگراه‌هاي ارتباطي و وضعيت نامناسب ايمني جاده‌ها، ريسك مسافرت را در كشور كاهش داده است.

وي ادامه داد: استاني بزرگ مانند خراسان رضوي كه يكي از بزرگترين مقاصد گردشگري داخلي كشور است، تنها 36 كيلومتر بزرگراه دارد. همين امر به دنبال بروز يك مشكل كوچك ، مشكلات بزرگي را براي مسافران ورودي ايجاد مي‌كند .

مكرمي‌فر در پايان خاطر نشان كرد: توسعه‌ي سفرهاي ارزان قيمت در كشور نياز به عزم و اراده‌ي ملي و حمايت دولت و بخش خصوصي دارد.

مدير كل ميراث فرهنگي وگردشگري گلستان:

بدون قانونمند شدن توسعه سفرهاي ارزان‌قيمت تنها در حد شعار باقي خواهد ماند

محمود ربيعي گفت: توسعه‌ي سفرهاي ارزان قيمت بايد قانونمند و نهادينه شود، در غير اين صورت در حد يك شعار باقي مي‌ماند.

مدير كل ميراث فرهنگي وگردشگري گلستان در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا اظهار داشت: دولت بايد با تعيين برنامه‌هاي كلان و سياست‌گذاري‌هاي مدون در خصوص سفرهاي ارزان قيمت و فازبندي اين طرح با اولويت اعطاي بن سفر به كارمندان، اكثريت جامعه را براي گسترش و استقبال از اين طرح آماده كند .

وي ادامه داد: سفرهاي ارزان قيمت به معني ارايه خدمات بي كيفيت نيست، بلكه هدف از اين سفرها، كاهش هزينه‌ها و ارتقاي خدمات و سطح كيفي آنها در سطوح گسترده است .

ربيعي با بيان اينكه فرهنگ مسافرت و نياز به آن بايد در جامعه نهادينه شود، تاكيد كرد: دولت مي‌تواند

با اختصاص يارانه‌ي سفر براي كارمندان وپرداخت 50درصد هزينه‌ي سفر‌آنها ‌ اولين گام اجرايي براي‌ توسعه‌ي سفرهاي ارزان قيمت را بردارد.

‌وي يادآور شد: احداث انبوه كمپ‌هاي اقامتي و فراهم كردن زيرساخت‌هاي اوليه‌ي براي گردشگران در مسيرهاي مختلف گردشگري مهمترين اقدام براي توسعه‌ي سفرهاي ارزان در كشور است.

مدير كل ميراث فرهنگي وگردشگري گلستان تصريح كرد: دولت مي‌تواند با عهده‌دار شدن پرداخت درصدي

از هزينه‌ي مسافرت سفرهاي خانوادگي كارمندان در سال جاري، طرح سفرهاي ارزان قيمت را آزمايش كرده و

نتايج آن را در فازهاي بعدي به كار بندد.

پيام مهستي:

همكاري دستگاه‌هاي مختلف با ايجاد فضاهاي مناسب براي اقامت، گردشگران را تشويق مي‌كند

يك كارشناس گردشگري تصريح كرد: تنوع قيمت و ساختار هتل‌ها رشد نظام هتلداري و گردشگري ايران را به دنبال دارد.

پيام مهستي در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگري ايسنا با بيان اينكه ساختار فعلي هتل‌ها در كشور بومي‌ منطقه‌ي ايران نيست، افزود: هتل براي ايراني‌اني كه داراي كاروانسرا بودند ، واژه‌اي وارداتي است و ساختار اين دو نيز متفاوت از يكديگر است .

وي تاكيد كرد: عملكرد كاروانسراها به عنوان محل‌هايي كه قابليت‌هاي فراواني داشتند بايد در هتل‌هاي امروزي پياده شود .

اين استاد دانشگاه گفت: ساختار ومعماري هتل‌هاي فعلي مدرن است، به نوعي كه در برقراري ارتباط مشتري‌ها تاثير مي‌گذارد و روابط را نيز كاهش مي‌دهد و اين مساله در جامعه‌ي ايراني متقاضي زيادي ندارد.

وي با اشاره به زائرسراهاي شهر مشهد‌، اظهار كرد: اين واحدها به دليل نوع ارتباط مردمي‌كه در آن برقرار مي‌شود با استقبال بيشتري مواجه است.

مهستي افزود: مهمان‌پذيرهاي موجود دركشور براي قشر خاصي طراحي شده كه ناچار و يا از سرعادت اين مكان‌ها را براي اقامت انتخاب مي‌كنند.

وي تاكيد كرد: در بخش خدمات به گردشگران و مسافران بايد به گونه‌اي رفتار كرد كه خدمات مورد نياز مسافر با كيفيت مطلوب، قيمت پايين ومطابق با هر سطحي از درآمد جامعه باشد.

اين كارشناس گردشگري با اشاره به رستوران‌هاي داخلي شهر تهران، افزود: اين رستوران‌ها از تنوع قيمتي برخوردار هستند و اين يديده در حال حاضر نيز در بسياري از شهرها مانند مشهد ، تهران و حاشيه درياي خزر وجود دارد. به نوعي كه هر طبقه از جامعه‌ي ايراني با وجود اين تنوع قيمت مي‌توانند محلي را براي اقامت انتخاب كنند.

وي ادامه داد: اين تنوع قيمتي و محصول درشهرهاي گردشگرپذيري چون اصفهان و شيراز و شهرهايي با پتانسيل بالا مانند ياسوج كمتر و يا اصلا وجود ندارد.

اين استاد دانشگاه اظهار كرد: اگر قصد توسعه‌ي صنعت گردشگر در تمام ايران است، بايد بسته‌هاي خدمات گردشگري با تنوع قيمتي بالا براي جهانگردان و مسافران فراهم شود.

وي تصريح كرد: اقشار مرفه جامعه هزينه‌هاي گردشگري خود رادر نقاطي از پيش برنامه ريزي شده صرف مي‌كنند و اين قشر عام جامعه است كه با مشكل و قيمت‌هال بالا مواجه مي‌شود. بنابر اين چادر سفري تهيه مي‌كند.

مهستي پيشنهاد كرد: محوطه‌هايي با قيمت پايين براي مسافراني كه چادر دارند آماده شود تا در اين نقاط به صورت موقت اقامت كنند تا امنيت آنها تامين و اطمينان اين مسافران نيز جلب ‌شود .

وي تاكيد كرد: گردشگر به توجه نياز دارد، در حالي كه خدمات دريافتي او از هتل، طبل توخالي است وبه طور عام براي پول است و با فرهنگ ايراني سازگاري ندارد.

اين كارشناس گردشگري ادامه داد: نمي‌توان از يك سازمان و ارگان خاص انتظار فراهم آوردن شرايط مطلوب را داشت، ولي دولت بايد از اين بخش حمايت لازم را داشته باشد.

وي گفت: همكاري دستگاه‌هاي مختلف با ايجاد فضاهاي مناسب براي اقامت، گردشگران را تشويق مي‌كند.

اين استاد دانشگاه اظهار كرد: واحدهاي اقامتي در دنيا از تنوع ساختاري بسيار بالايي برخوردارند، در حالي كه اين واحدها در ايران به هتل‌هاي 3،4 و 5 ستاره، هتل آپارتمان و مهمان‌پذير محدود مي‌شود.

وي كمبود متل و اقامتگاه‌هاي ميان راهي را يكي از دلايل افزايش تصادف‌هاي جاده‌اي دانست و گفت: بسياري از رانندگان در جاده‌ها به طور معمول واحدهاي اقامتي با قيمت مناسب پيدا نمي‌كنند، بنابر اين توقف نكرده و خستگي ناشي از رانندگي فاجعه مي‌آفريند.

مهستي در پايان تاكيد كرد: تنوع قيمت‌ها و ساختار هتل‌ها علاوه بر تشويق عموم مردم جامعه به سفر، سبب رشد نظام هتل داري نيز مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha