آهنگري، كارشناس گردشگري: كسب درآمدهاي ارزي از توريسم بايد دغدغه اصلي دولت باشد دولت جديد با بها دادن به توريسم، ايراني درخور نام را براي جهانگردان مهيا كند
يك كارشناس گردشگري معتقد است: دولت جديد بايد با ايجاد مديريتي مدرن و علمي و فراهم ساختن بسترهاي اجرايي، اقتصاد گردشگري را بيش از پيش فعال كند، چرا كه اقتصاد اين صنعت براي كشور راهگشاست.
عبدالله آهنگري در گفتوگو با خبرنگار ايسنا گفت: دو نگاه عمده به گردشگري در كشورمان وجود دارد كه عبارتند از يك نگاه فرهنگي و توجه به اثرات و ابعاد فرهنگي و نگاه ديگر كه در دنياي امروز بيشتر مورد توجه است و از كشورهاي مختلف با مختصات متفاوت از اين منظر به گردشگري نگاه ميكنند و آن توجه به توريسم به عنوان يك فعاليت اقتصادي است.
وي اضافه كرد: نگاه اقتصادي به گردشگري در نزد كارشناسان و اقتصاددانان بزرگ همراه با تبعات مختلف فرهنگي، اجتماعي، سياسي است.
وي يادآور شد: صنعت گردشگري و كسب درآمدهاي ارزي آن بايد به عنوان دغدغه اصلي دولت جديد مطرح شود تا با اجراي طرحها و برنامههاي تدوين شده در برنامه چهارم توسعه، منابع سرشار مالي اين صنعت به چرخه اقتصادي كشور وارد شود.
آهنگري تاكيد كرد: گردشگري با نرخ بالاي اشتغالزايي و ارتباط مستقيم با سرمايهگذاران ميتواند معضلاب اقتصادي كشور را كاهش دهد.
وي با بيان اينكه حضور گردشگران در كشورمان نيز خالي از مزيتهاي فرهنگي و اقتصادي نيست خاطر نشان كرد: حضور گردشگران در كشور و هزينه خرج كردن آنها درواقع موجب ميشود تا بسياري از صنايع حرفههاي كوچك وبزرگ كشور وارد چرخه اقتصاد و درآمدزدايي شوند.
وي با اشاره به ورود انواع توريستها به كشور تصريح كرد: ورود توريستهاي درماني، نمايشگاهي - تجاري، اكوتوريستها و... متاثر از فعاليتهاي گردشگري و توجه دست اندركاران و مسوولان دولتي به اين صنعت است.
اين كارشناس گردشگري تاكيد كرد: نگاه كنوني ما به گردشگري دچار اشكالاتي است كه مهمترين آنها متهم كردن گردشگران به تخريب فرهنگ وارزشهاي عموميكشور است، در حالي كه گردشگري مانند تيغي دودم عمل ميكند و بسياري از كشورها با ورود گردشگران در واقع فرهنگ و تمدن خود را اشاعه ميدهند.
وي اضافه كرد: بررسيها و مطالعات گذشته نشان ميدهد كه اكثريت گردشگران ورودي به كشورمان پس از ديدن ايران و آشنايي با فرهنگ و آداب ورسوم مردم در هنگام بازگشت به كشورشان در واقع سفيري براي ايران بودهاند و حقايق و جريان واقعي زندگي در ايران را به هموطنان خود اعلام كردهاند.
آهنگري اظهار داشت: ايجاد امكانات و تسهيلات و همچنين ساماندهي وضعيت مديريتي در صنعت گردشگري مهمترين محوري است كه بايد مورد توجه دولت جديد قرار بگيرد.
وي ادامه داد: اگر معضلات كنوني صنعت گردشگري كشور مانند وضعيت حمل و نقل، اقامت و پذيرايي از گردشگران، ترانسفر و همچنين اطلاع رساني به آنها حل شود نبايد ترديد داشته باشيم كه گردشگري ميتواند ما را به يكي از قلل بزرگ كسب و كار اقتصادي برساند.
وي تاكيد كرد: دولت جديد بايد به با شناسايي بازارهاي هدف و توجه به كشورهاي اسلامي و غيراسلامي و همچنين شناخت تكنيكهاي تاثيرگذاري در هر بازار، حجم ورودي گردشگر را به كشور افزايش دهد.
اين كارشناس گردشگري با بيان اين كه در حال حاضر از شناخت نيازها و اولويتهاي متقاضيان سفر به كشورمان عاجز هستيم، خاطر نشان كرد:دولت جديد بايد با شناخت بازار و متقاضيان ورودي به كشورمان و همچنين افزايش توان مديريتي صنعت گردشگري با هداف استفاده از تمام ظرفيتهاي شناخته شده كشورمان، وضعيت مطلوبي را در گردشگري كشورمان به وجود آورد.
وي تصريح كرد: مديريت گردشگري كشورمان در حال حاضر مديريتي بنگاهي و فاقد ريشههاي عملي و فني است، در حالي كه مديريت مدرن اين در دنيا نهادينه شده است.
وي با بيان اينكه امكانات و تاسيسات گردشگري در كشور ما مناسب گردشگران نيست و تنها براي پاسخگويي موقت به گردشگران مهيا شده است، تاكيد كرد: دولت جديد بايد با اجراي طرحها و پروژههاي تدوين شده و اولويت دادن به امور گردشگري ايراني در خور نام و شخصيت مردم را براي گردشگران مهيا و آماده كند.
وي در پايان خاطر نشان كرد: كسب درآمدهاي اقتصادي از صنعت گردشگري منوط به سياستگذاريهاي كلان و عزم ملي و دولتي براي كاهش درآمدهاي نفتي و جايگزين كردن درآمدهاي گردشگري است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات