حسين فتاحي: «ايسنا» طرح خود را براي گسترش كتابخواني، در اختيار نهادهاي مربوط قرار دهد!
هيچ برنامهي مدرن و سازمان يافتهاي جهت كتابخوان كردن بچهها در مدرسهها وجود ندارد.
حسين فتاحي ـ نويسندهي ادبي كودكان و نوحوانان ـ در گفت و گو با بخش ادب ايسنا (خبرگزاري دانشجويان ايران)، با بيان اين مطلب گفت: اغلب برنامههاي مربوط به كتاب و كتابخواني، بهصورت پراكنده و بدون برنامههاي از پيش تعيين شده است؛ مثلا مديري كه راسا در اين زمينه اقدام ميكند.
او گفت: البته هرازگاهي زمزمههاي دربارهي اهميت دادن به كتاب و كتابخواني ازسوي آموزش و پرورش يا سازمانهاي ديگر مطرح شده است؛ اما آنچه در عمل شاهديم، اين است كه هيچ برنامهريزي جدي در اين زمينه صورت نگرفته است.
وي با تاكيد بر اينكه كتابخواني از مهمترين اهدافي است كه آموزش و پرورش بايد به آن بپردازد، تاكيد كرد: براي اين كار، نيازمند برنامهريزي كلان هستيم و بايد كارشناسان مختلف برنامهريزي آموزشي، كتابداران با تجربه و مربيان كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و ديگر دستاندركاران كار كودك در اين زمينه به اجماع نظر برسند و برنامهاي مدون در اين زمينه را تدوين كنند.
فتاحي افزود: بدون شك، بحث حضور نويسندگان و اصحاب قلم در جمع كودكان و نوجوانان جهت ترغيب آنان به مطالعه نيز به عنوان يكي از راهكارها در اين تبادل نظر مطرح خواهد شد.
عضو هيات مديره انجمن قلم ايران، همچنين گفت: ايسنا بهعنوان پيشنهاددهنده طرح ”فراهمآوري زمينه ملاقات چهره به چهره نويسندگان يا صاحبان انديشه با مخاطبان كودك و نوجوان” بهوسيلهي گستردهتر كردن ارتباط انجمنهاي نويسندگان كودكان و نوجوانان با آموزش و پروش، ميتواند سلسله مصاحبههاي عمقي در اين زمينه را طراحي كند و ماحصل كار خود را به صورت كتاب يا جزوه در اختيار نهادهاي تصميمگيري در اين زمينه قرار دهد. اگرچه تصور ميكنم اين پيشنهاد بهعنوان يكي از برنامههاي شوراي كتاب كودك ميتواند مطرح شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات