عليرضا حافظي: تماس پديدآورندگان ادبي و هنري كودكان و نوجوانان با مخاطبان اين گروه سني، در ميزان مطالعه آنان تاثير خواهد گذاشت
تماس چهره به چهرهي مخاطبان كودك و نوجوان با پديدآورندگان ادبي و هنري اين عرصه، عامل مؤثري در ترغيب آنها به فرهنگ كتابخواني است.
عليرضا حافظي ـ نويسنده و پژوهشگر ادبي ـ در گفت و گو با بخش ادب ايسنا (خبرگزاري دانشجويان ايران)، با بيان اين مطلب تصريح كرد: البته در كنار اين ديدارها، بايد شرايطي فراهم آورد كه كودكان و نوجوانان ما بهراحتي بتوانند به كتابهاي مورد نياز خود دسترسي پيدا كنند. بر همين اساس، وجود و تقويت كتابخانههاي مدرسهها از ديگر عواملي است كه ميتواند در نهادينه كردن فرهنگ مطالعه مؤثر باشد.
اين نويسنده با تاكيد بر اينكه فرهنگ كتاب و كتابخواني در مدرسهها نهادينه نشده است، گفت: بهرغم فعاليتهاي صوري كه در زمينهي خريد و فرستادن كتاب به مدرسهها صورت ميگيرد، جاي خالي يك برنامهريزي مدون علمي براي اين كار كاملا مشهود است. از سوي ديگر، ناآشنا بودن اغلب مربيان كتابخانهها با بحث و لوازم مطالعه به اين بحث دامن ميزند.
اين پژوهشگر تاكيد كرد: لازمهي وجود كتابخانه در مدرسهها، وجود برنامه و مديريت پيگير است؛ تا مسؤولان آنها بهطور دايم با كتابهاي تازه، تغذيه و تقويت شوند . از سوي ديگر، كتابهاي فرستاده شده به مدرسهها، بايد علاوه بر برخورداري از سلامت محتوايي، از جاذبههاي ويژه نيز برخوردار شوند. چه، كتاب فاقد جاذبه ، خواندني نخواهد بود.
وي تصريح كرد: به منظور نهادينه شدن فرهنگ مطالعه در مدرسهها، نيازمند برنامههاي مدونتري هستيم. البته اعمال برنامهريزي، از خود برنامهريزي جداست؛ به نظر ميرسد مسؤولان آموزش و پرورش، آموزش عالي و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، با هماهنگي يكديگر ميتوانند برنامهي مدوني در اين زمينه طراحي و جهت اجرا به مسؤولان اجرايي ابلاغ كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات