• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۹:۵۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403113022568
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از «اولین کشتی مکنده کربن در جهان» تا «پخش زنده تصویر سلول‌های مغز با فناوری چینی»

از «اولین کشتی مکنده کربن در جهان» تا «پخش زنده تصویر سلول‌های مغز با فناوری چینی»

سرویس علمی و دانشگاهی در آخرین روز از بهمن ماه شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

چین از اولین کشتی مکنده کربن در جهان رونمایی کرد

چین آنچه را که می‌گوید اولین کشتی شناور تولید، ذخیره و تخلیه (FPSO) مجهز به سیستم جذب کربن است را تکمیل کرده است که گامی قابل توجه به سمت کاهش انتشار کربن در تولید نفت فراساحلی است.

هوش مصنوعی مغز ما را نابود می‌کند از مغزت استفاده کن یا از دستش بده!

فناوری می‌تواند مغز ما را از لحاظ فیزیکی تغییر دهد، زیرا به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره تبدیل می‌شود. هر بار که ما یک عملکرد را برون‌سپاری می‌کنیم، در معرض این خطر هستیم که اجازه دهیم توانایی‌مان از بین برود، اما وقتی آن توانایی که از بین می‌رود، تفکر انتقادی باشد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

لحظات سختی را بعد از ۵۰ سال تحقیق در حل بحران آب می‌گذرانم/چالش‌های کشور برای نصب کنتورهای هوشمند در چاه‌های آب

پدر هیدروژئولوژی ایران با تاکید بر اینکه برای حل مشکل بحران آب تا زمانی که متخصصان این حوزه داده‌ها را نداشته باشند، هوش مصنوعی در این زمینه به ما کمکی نمی‌کند، گفت: یکی از راه حل‌های اساسی ما در حل بحران آب، نصب کنتور در چاه‌های کشور است که گفته می‌شود این کنتورها ۳۰ درصد خطا دارند، در حالی که هزینه وارد کردن کنتورهای هوشمند به اندازه یک سد بزرگ است و می‌تواند در مدت ۳ سال مشکلات کشور را در این زمینه حل کند.

۱۰ برابر شدن پهنه فرونشست کشور تا سال ۱۴۰۰/وارد شدن ایران به یک دوره خشکسالی پیوسته از سال ۷۷

مدیر کل دفتر مخاطرات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه ایران از نظر جغرافیایی در کمربند پرفشارهای جهان قرار دارد، گفت: بین سال‌های ۹۵ تا ۱۴۰۰ مساحت پهنه‌های فرونشستی کشور ۱۰ برابر شده، یعنی ۱۰۰ هزار متر مربع پهنه‌های درگیر فرونشست در کشور داریم و با پدیده غبارهای ۲۰ نانومتری مواجه هستیم.

درخواست فرمانده کل سپاه پاسداران از نخبگان مهاجر ایرانی/برای کمک به ایران برگردید

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن درخواست از نخبگان برای بازگشت به کشور و کمک به رشد و ترقی آن،‌ ایران را به عنوان کشوری سرآمد در حوزه علم و دانش معرفی کرد.

تایید انتخاب ۵ نفر از روسای دانشگاه‌های کشور

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تایید انتخاب ۵ نفر از رؤسای دانشگاه‌های کشور خبر داد.

وابستگی ۴۰ درصدی تولید ناخالص داخلی کشور به حوزه علوم زمین

دبیر علمی گردهمایی علوم زمین با بیان اینکه ۱۳ دستگاه به طور مستقیم و غیر مستقیم مرتبط با حوزه علوم زمین هستند، گفت: ۴۰ درصد از درآمد تولید ناخالص ملی کشور مرتبط با علوم زمین است و هیچ رشته‌ای در کشور به این اندازه اهمیت ندارد.

پارک علم و فناوری شهید سلیمانی یک زیست بوم کامل در حوزه فناوری است

رئیس پارک علم و فناوری شهید سلیمانی گفت: هدف این پارک ایجاد یک زیست‌بوم کامل در حوزه فناوری است و طراحی پارک بر اساس نیازهای واقعی در حوزه فناوری صورت گرفته و به مواردی چون ساختار زیست‌محیطی و اجزای لازم برای پیشبرد اهداف آن پرداخته شده است.

دانشگاه آزاد نقشی کلیدی در توسعه دانش و پیشبرد دستاوردهای علمی و فناورانه ایفا می‌کند

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نقشی کلیدی در توسعه دانش، تربیت نیروی انسانی متخصص و پیشبرد دستاوردهای علمی، فرهنگی و فناورانه ایفا می‌کند.

مطرح شدن «آژانس هوش مصنوعی» در سازمان ملل/تبدیل شدن دنیا به دو قطب شمال و جنوب

رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی با بیان اینکه از سال ۲۰۱۲ با توسعه سه رکن توسعه سنسورها، توان پردازشی ماشین‌ها و الگوریتم‌های یادگیری عمیق شتاب زیادی به فناوری‌های هوش مصنوعی داده شد، گفت: امروزه این فناوری چهره دنیا و زندگی ما را تغییر داده است، به گونه‌ای که در سازمان ملل از آژانس هوش مصنوعی صحبت می‌شود، چرا که اعلام می‌شود این فناوری خطراتی دارد و باید دقت شود که چه کشورهایی به این فناوری دست یابند.

ضرورت استفاده بهینه دانشجویان از ظرفیت‌های جانبی صنایع و شرکت‌ها

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی بر ضرورت استفاده بهینه دانشجویان از ظرفیت‌های جانبی صنایع و شرکت‌ها تاکید کرد.

پیام تشکر دانشگاه تهران در پی دستگیری عاملان قتل دانشجوی دانشگاه

در پی دستگیری عاملان قتل امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی دانشگاه تهران، هیئت رئیسه این دانشگاه پیام تشکر صادر کرد.

بازدید وزیر علوم از خوابگاه‌ دخترانه دانشگاه علامه طباطبائی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با همراهی سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی ضمن بازدید از مسیر خوابگاه‌ دخترانه شهید سلامت این دانشگاه، از نزدیک امنیت منطقه خوابگاهی را مورد بررسی قرار داد.

هوشمندسازی فرآیندهای زمین‌شناسی در دستور کار سازمان زمین‌شناسی/تحقیقات هدفمند می‌شوند

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از هوشمندسازی و مدیریت هوشمند کلیه فرایندها در این سازمان خبر داد و گفت: علاوه بر آن کلیه پژوهش‌های این حوزه هدفمند می‌شود و برای اجرای آنالیزها، آزمایشگاه این سازمان را به آزمایشگاه مرجع استاندارد تبدیل می‌کنیم.

رویکرد علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) مسئله‌محور است/تحول نیاز به نیروی جوان دارد

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: جریان تغییر در دانشگاه جامع امام حسین(ع) به گونه‌ای است که این دانشگاه از مقالات‌محوری به سمت مسائل‌محوری حرکت کرده و به مدلی جدید برای دیگر دانشگاه‌ها تبدیل شده است.

بزرگترین نیروگاه هسته‌ای شناور جهان ساخته می‌شود

بزرگترین نیروگاه هسته‌ای شناور جهان با نمک مذاب در ایالات متحده ساخته می‌شود. این ابتکار که برنامه لیبرتی نام دارد، به دنبال ایجاد یک چارچوب هسته‌ای غیرنظامی جامع است که به طور خاص برای کاربردهای دریایی طراحی شده است.

حسگرهای کوانتومی کم‌هزینه برای بهبود بررسی باتری خودروهای الکتریکی

حسگرهای کوانتومی ارزان‌قیمت، تغییرات کوچک را در میدان مغناطیسی تشخیص می‌دهند و می‌توانند به شناسایی مشکلات اولیه باتری در خودروهای الکتریکی کمک کنند.

راهیان نور کلیدی‌ترین برنامه گسترش فرهنگ ایثار و شهادت است/ یادمان شهدای هویزه چراغ هدایتی برای دانشجویان است

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: گسترش فرهنگ ایثار و شهادت و فضای معنویت و اخلاق در دانشگاه‌ها، بخش مهمی از سیاست فرهنگی ماست و یکی از نمادها و کلیدی‌ترین برنامه‌ای که در این حوزه اجرا می‌شود، راهیان نور است.

کمک به خودکفایی کشور در تولید رنگدانه‌های آلی و معدنی به همت یک شرکت دانش‌بنیان 

یک شرکت ‌دانش‌بنیان توانسته با همت جمعی از نخبگان و مهندسان ایرانی و با توسعه خطوط تولید محصولات خود در قالب یک پروژه ملی، نیاز بخش اعظمی از صنایع کشور را در تولید رنگدانه‌های آلی و معدنی تامین کند.

مطالعه‌ موتورهای زیستی باکتری‌ها، راهنمایی برای طراحی ماشین‌های نانومقیاس

دانشمندان با مطالعه‌ موتورهای زیستی باکتری‌ها، راه را برای توسعه‌ ماشین‌های نانومقیاس هموار می‌کنند.

شمار اندک دانشجویان روس در ایران به دلیل کم‌اطلاعی از ظرفیت‌های علمی ایران است

رئیس دانشگاه شهید بهشتی، شمار اندک دانشجویان روس در دانشگاه‌های ایران را ناشی از کم‌اطلاعی جوانان روسیه نسبت به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مراکز دانشگاهی ایران دانست و خواستار اطلاع‌رسانی بیشتر در این عرصه شد.

استفاده از هوش مصنوعی برای تسریع اندازه‌گیری نانوذرات

تیمی از محققان دانشگاه کنستانز موفق به توسعه سیستم هوش مصنوعی شده‌اند که می‌تواند به‌طور قابل‌اعتماد اندازه‌گیری نانوذرات را انجام دهد و روند تحقیق را به‌طور قابل‌توجهی سرعت ببخشد.

هدفون‌های نویز کنسلینگ می‌توانند تنظیمات مغز را تغییر دهند!

هدفون‌های نویز کنسلینگ که برای حذف صداهای مزاحم طراحی می‌شوند، به یک فناوری محبوب تبدیل شده‌اند، اما پژوهش جدید پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که این هدفون‌ها ممکن است بر مغز کاربران خود تاثیر منفی بگذارند.

ساخت کریستال پلیمری که مانند فلز برق را هدایت می‌کند

تیمی بین‌المللی از پژوهشگران، از جمله دانشمندان دانشگاه صنعتی درسدن (TUD Dresden)، موفق به توسعه پلیمر دوبعدی رسانا با خواص منحصربه‌فرد شده‌اند. این پلیمر جدید که نوعی کریستال منظم از پلی‌آنیلین (۲DPANI) است، هدایت الکتریکی بالایی از خود نشان داده و رفتار انتقال بار آن شبیه به فلزات است. این کشف بنیادین، افق‌های تازه‌ای را برای توسعه الکترونیک آلی کارآمدتر فراهم می‌کند.

جدیدترین آمار توزیع کارت آزمون‌های ارشد و دکتری اعلام شد/آغاز برگزاری آزمون‌ها از پنجشنبه

مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از توزیع بیش از ۴۴۰ هزار کارت آزمون‌های دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد ناپیوسته خبر داد و گفت: این آزمون‌ها طی دو روز پنج شنبه و جمعه پیش رو برگزار می‌شود.

پخش زنده تصویر سلول‌های مغز با فیبر نوری جدید چین

محققان چینی موفق به ساخت یک فیبر بسیار نازک شده‌اند که بیش از ۱۰۰۰۰ برابر داده‌های بیشتری را حمل می‌کند و قادر است تصاویر زنده‌ای را از سلول‌های مغز به نمایش بگذارد. این فناوری جدید، وضوح تصویر بالاتری را ارائه می‌دهد و به تشخیص دقیق‌تر تومورهای کوچک کمک می‌کند.

آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورای صنفی خوابگاه‌های دانشجویی/ شرط اولیه نام‌نویسی

فراخوان ثبت‌نام داوطلبان برای عضویت در شورای صنفی رفاهی مجتمع خوابگاه‌های دانشگاه تهران منتشر شد.

هوش مصنوعی «گروک ۳» منتشر شد

شرکت «xAI» از هوش مصنوعی «گروک ۳» رونمایی کرد.

رکورد جهانی معلق نگه داشتن حباب صابون شکست

دانشجویان دانشگاه اکستر(Exeter) با معلق نگه داشتن یک حباب صابون به مدت ۸۴ دقیقه موفق شدند رکورد جهانی جدیدی را به ثبت برسانند.

فردا، آخرین مهلت توزیع کارت آزمون‌های ارشد و دکتری

مهلت توزیع کارت شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و آزمون مقطع دکتری (نیمه‌متمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۴ فردا پایان می‌یابد.

چرخش مرغ دریایی و اردک در دل کهکشان

عکس روز ناسا، دو سحابی را نشان می‌دهد که به شکل مرغ دریایی و اردک هستند و در دل کهکشان می‌درخشند.

خشکی بیشتر و بارش کمتر؛ هشدار برای آینده اقلیم ایران

تغییرات اقلیمی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر به شمار می‌روند. این تغییرات به دلایلی همچون افزایش گازهای گلخانه‌ای، بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی و تغییر کاربری اراضی در حال شدت گرفتن هستند. ایران، به دلیل شرایط خاص اقلیمی، از جمله مناطق بسیار حساس به این تغییرات محسوب می‌شود.

دفاع نرم‌افزاری و تولید محتوای متقن توسط دانشجویان در راستای تأکید رهبری مبنی بر مسدود کردن نقاط نفوذ دشمن است

فعال حوزه دانشجویی با بیان اینکه دفاع نرم‌افزاری، جبهه‌ای است که سلاحش آگاهی و خلاقیت است، تاکید کرد: ما در فضای دانشجویی، پروژه‌هایی مانند «کارزار رسانه‌ای ضدتحریم» راه انداخته‌ایم که با استفاده از داده‌های اقتصادی، اثرات مخرب تحریم‌ها را شفاف و توطئه‌های دشمن را افشا می‌کند.

۵ محصول بومی ساخت فناوران ایرانی برای حل چالش خاموشی‌های مکرر

فناوران یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید پنج محصول پیشتاز بومی شدند که به خاموشی‌های مکرر پایان می‌دهد.

چرا مردان در برابر حملات قلبی نسبت به زنان آسیب‌ پذیرتر هستند؟

یک مطالعه جدید علت اینکه مردان پس از حمله قلبی بیشتر از زنان آسیب می‌بینند را کشف کرده است و آن هورمون تستوسترون است. محققان همچنین یک راه حل بالقوه را در قالب یک داروی موجود کشف کرده‌اند.

تمرکز بر تولید محتوای آگاهی‌بخش در فضای دانشجویی در راستای تأکید رهبری بر نقش اصحاب دانش و آموزش در میدان نرم‌افزاری است

فعال حوزه دانشجویی قیام ۲۹ بهمن را یک نقطه عطف تاریخی دانست که روحیه مقاومت و ایمان را در ریشه فرهنگی آذری زبانان نهادینه کرده و تاکید کرد: در راستای تاکید بر منویات مقام معظم رهبری، تمرکز بر تولید محتوای آگاهی‌بخش در فضای دانشجویی در راستای تأکید ایشان بر نقش اصحاب هنر، دانش و آموزش در میدان نرم‌افزاری است.

بادبان‌های خورشیدی درباره آب‌وهوای خطرناک هشدار می‌دهند

بادبان‌های خورشیدی که به ماهواره‌ها امکان می‌دهند با نور خورشید کار کنند، به زودی به واقعیت تبدیل می‌شوند و می‌توانند هشدارهای اولیه را درباره آب‌و هوای خطرناک فضایی اعلام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha