به گزارش ایسنا، دو دانشجوی سال سوم در دانشگاه اکستر رکورد جهانی طولانیترین تعلیق یک حباب صابون را جابجا کردند. آنها پس از ایجاد یک حباب به عنوان بخشی از پروژه فوق برنامه این دانشگاه، موفق شدند آن را به مدت یک ساعت و 24 دقیقه در هوا معلق نگه دارند.
به نقل از آیای، بودن دافی(Boden Duffy) و جو نایتینگل(Joe Nightingale)، دانشجویان فیزیک دانشگاه اکستر انگلیس، این حباب را در تاریخ 10 فوریه ایجاد کردند و موفق به ثبت رکورد شدند. آنها اکنون پیشنهاد خود را برای ثبت این رکورد در کتاب رکوردهای گینس ارائه کردهاند.
این دو نفر از یک ماشین تعلیق صوتی برای معلق نگه داشتن حبابها استفاده کردند که ابزاری تخصصی است که برای معلق کردن اجسام در هوا با استفاده از امواج صوتی با ایجاد فشار تشعشع صوتی طراحی شده است.
پدیده «شناوری صوتی» که هم در شرایط گرانش عادی و هم در شرایط گرانش کاهش یافته کار میکند، پدیدهای است که از نیروی امواج صوتی برای شناور ساختن جامدات، مایعات و گازهای سنگین استفاده میکند.
برای این آزمایش، قطرات آب و صابون که بیش از چند میلیمتر عرض نداشتند، در یک صفحه نازک پهن شدند و در عرض چند ثانیه به شکل حباب در آمدند.
این تیم فرآیند سریعی را که نشان میدهد یک دستگاه، حباب را شکل میدهد، در حالی که دیگری آن را معلق نگه میدارد، با دوربینی با سرعت بالا که قادر به ضبط حرکت با نوردهی کمتر از یک هزارم ثانیه است، ثبت کرد.
جو نایتینگل در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: ما دریافتیم که افراد زیادی از دستگاه شناوری صوتی برای مطالعه قطرات استفاده کردهاند، اما از حبابهایی که میتواند ایجاد کند، استفاده نکردهاند. ما پروژه خود را بر اساس برخی از آن مقالات تحقیقاتی که پیدا کردیم، بنا کردیم. ما سعی میکنیم برخی از این آزمایشها را با حبابها تکرار کنیم تا ببینیم آیا میتوانیم همان نتایج را بگیریم یا چیز جدیدی پیدا کنیم؟
بیش از 80 دقیقه پرواز حباب
این دو دانشجو موفق شدند حباب صابون را بیش از 80 دقیقه معلق نگه دارند و سرانجام خودشان آن را بیرون آوردند و تصمیم گرفتند آن را بترکانند.
به گفته آنها، این پروژه سال آخر آنها در مورد حالتهای نوسان حباب بود که طی آن برای ثبت رکورد نیز ترغیب شدند.
در حالی که حبابسازی ممکن است بیشتر یک بازی به نظر برسد و یک مسیر شغلی واقعبینانه نباشد، به گفته دکتر کریس برانت(Chris Brunt)، مدرس اخترفیزیک و مربی این دو دانشجو، شناورهای صوتی بسیار سودمند هستند و میتوانند در زمینههای مختلف علمی و صنعتی برای حل چالشها در دنیای واقعی استفاده شوند.
این اخترفیزیکدان میافزاید: آنها در بسیاری از زمینهها از جمله در ساخت ریزتراشهها و همچنین تحقیقات علمی که حشرات کوچک، سلولها یا قطرات را میتوان در زیر میکروسکوپ برای مشاهده شناور کرد، مفید هستند، چرا که آنها محیطی استریل ایجاد میکنند و خطر آسیب رساندن به اشیاء شکننده را از بین میبرند. آنها همچنین به دانشمندان اجازه میدهند تا واکنشهای شیمیایی بدون لمس را انجام دهند که در آن دو ماده مختلف هرگز با هیچ سطحی به جز یکدیگر تماس ندارند.
گفتنی است که این آزمایش توسط گروهی از شاهدان از نزدیک مشاهده شد و با دقت مستند شد و فیلم آن اکنون برای بررسی و تایید رسمی به نهاد ثبت رکوردهای جهانی گینس ارسال شده است.
انتهای پیام
نظرات