به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، رنگدانهها، از اصلیترین بازیگران صنعت رنگ به شمار میآیند که دوام و ثبات رنگ یکی از اصلیترین ویژگیهای مطلوب این محصول به شمار میآید. هر چند رنگدانهها در صنایع گوناگونی نظیر پلاستیک، نساجی، رنگ و رزین، چاپ، خودرو، ساختمان، لوزام آرایشی و بهداشتی و ... به کار میرود اما بخش اعظمی از آن به کشور وارد میشود که طبق آمارها گفته میشود با ارزبری۳۵۰ میلیون دلاری همراه است.
در همین راستا شرکت دانش بنیان نیلگون رنگدانه (nilrang.com) که با هدف تولید نانو رنگدانه آلی فتالوسیانین مس به عنوان اولین تولیدکننده این محصول در غرب آسیا تاسیس شده است، توانسته با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی و به همت متخصصین خود، با توسعه خطوط تولید محصولاتش در قالب پروژه ملی، سهم مهمی را در کمک به خودکفایی کشور در تولید این محصول ایفا کند.
به گزارش ایسنا، مجتبی توحدی، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره آغاز فعالیت این شرکت و زمینه تولیدات آن اظهار کرد: شرکت ما در سال ۱۳۹۴ ثبت شده است. فعالیت این شرکت که در زمینه تولید مواد اولیه صنعت رنگ است، در دو فاز متفاوت تولید رنگدانههای آلی و معدنی تعریف شده است. فاز اول و دوم تولید این شرکت، به ترتیب ۲ هزار تن رنگدانههای معدنی و ۲ هزار تن رنگدانههای آلی فتالوسیانین مس است.
وی درباره ظرفیت این شرکت در خودکفایی کشور در حوزه رنگدانهها، خاطرنشان کرد: کشور ما واردکننده رنگدانههای آلی است و تولیدات رنگدانههای معدنی تنها توسط یک شرکت انجام میشود. استراتژی آینده شرکت، طوری طراحی شده است که بتوانیم در آینده رنگدانههای آلی و معدنی مورد نیاز کشور را تولید و سبد محصولاتمان را کامل کنیم.
به گفته وی، بنابر آمار سال گذشته تریدمپ (Trade Map) و اداره گمرک حدود ۱۰۰ هزار تن واردات انواع رنگدانههای مختلف آلی و معدنی به کشور صورت گرفته است. طبق برنامهریزیهای صورت گرفته شرکت ما قصد دارد حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد بازار اولیه رنگدانههای کرومات را با مصرف ۱۰ هزار تن و رنگدانههای آلیفتالین تا ۵۰ درصد بازار پوشش دهد.
توحدی با اشاره به میزان ارزبری بالای این محصول، از تاثیرات مثبت برنامههای آتی این شرکت در تامین نیاز داخلی کشور سخن گفت و افزود: طبق آمار سال گذشته، واردات کل رنگدانهها به کشور با ارزبری حدود ۳۵۰ میلیون دلار، همراه بوده است که بخش اعظم آن، رنگدانههای سفید یا چیتان، رنگدانههای سیاه و انواع رنگدانههای آلی و معدنی بوده است. سالانه مبلغی بالغ بر ۵ تا ۸ میلیون دلار رنگدانههای آلی فتالوسیانین مس و ۵ میلیون دلار رنگدانههای کرومات و معدنی کرومات به کشور وارد میشود که جلوگیری از این واردات و پوشش حداکثری بازار داخلی رنگدانهها، از اهداف پروژهای است که در حال حاضر در شرکت ما طراحی و راهاندازی شده است.
وی با اعلام اینکه این شرکت مانند شرکتهای دانشبنیان دیگر، گروه پژوهش و توسعه بسیار قوی و فعالی دارد، درباره هدف اصلی این شرکت، خاطرنشان کرد: اولویت و هدف اصلی شرکت ما افزایش کیفیت محصولات تولید شده است. به جرات ادعا میکنیم که کیفیت رنگدانههای تولید شده شرکت ما در قیاس با کیفیت رنگدانههای تولید شده در کشور چین و هند به عنوان مبدا اصلی تولیدکننده این مواد و همچنین محصولات تولید شده کشورهای اروپایی همسطح است. خطوط تولید همه این رنگدانهها، کنترلسازی (اتوماتیک) شده و از روشهای مختلف ابزار دقیق استفاده شده تا فام رنگی که تولید میشود، یکنواخت و پایدار باشد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان از راهاندازی خطوط تولید محصولات متنوع در این زمینه خبر داد و گفت: بعد از راهاندازی خطوط تولید، رنگدانههای معدنی کرومات و آلی فتالوسیانین مس که حدود ۲۰ محصول متفاوت دارند، خطوط تولید رنگدانههای آزو و رنگدانههای اکسید آهن که در کشور و بر اساس بازار بینالملل، بعد از رنگدانه تیتان و مشکی پرمصرفترین رنگدانه حال حاضر کشور هستند را آغاز میکنیم.
توحدی در مورد میزان اشتغالزایی در این شرکت نیز گفت: پروژه تولید رنگدانههای فتالوسیانین مس و کرومات، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میکند. در فاز نخست تولیداتمان ۴۵ کارمند فعالیت میکنند که این تعداد در فاز اصلی به ۱۰۰ نفر هم میرسد. اما در سالهای گذشته به دلیل کمبود مواد اولیه و تحریمهای ظالمانهای که وجود داشت، بسیاری از شرکتهایی که در حوزه رنگ، مستربچ و جوهر فعال بودند، غیر فعال شدند به شکلی که طبق آمار موجود ۵۸۷ شرکت فعال در حوزه رنگ، رزین، جوهر و مستربچ در نوزدهمین نمایشگاه رنگ و رزین شرکت کردند که در حال حاضر تنها ۱۸۰ شرکت فعال در این حوزه معرفی شدهاند.
وی از ایجاد زنجیره تامین صنایع رنگ، جوهر و مرکب مستربچ به عنوان یکی از فعالیتهای اصلی و مسئولیتی که بر دوش شرکت نیلگون رنگدانه نهاده شده است، خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر با هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و سرمایهگذاری صندوق جسورانه رشد یکم پیشگام این رسالت را قبول کردیم که در زمینه زنجیره تامین صنایع رنگ(رنگدانهها) خودکفایی ایجاد کنیم. از طریق ایجاد زنجیره تامین برای شرکتهای فعال در این حوزه، حدود ۵۵۰۰ اشتغالزایی غیرمستقیم صورت میگیرد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، درباره تاثیرات جلسههایی چون جلسه رودررو با رئیس صندوق نوآوری در کمک به رفع چالشها و مشکلات پیشروی شرکتهای دانشبنیان؛ تصریح کرد: اولین بار با رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در پارک علم و فناوری دانشگاه شریف دیدار کردیم و تسهیلات و امکاناتی که میتوانستند در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دهند را معرفی کردند. ما در آنجا برای دریافت تسهیلات ایجادی، طرح مسئله کردیم که خوشبختانه بدون هیچگونه مشکلی تسهیلات را دریافت کردیم. با توجه به ایجاد اشتغالزایی گسترده پروژه تولید فتالوسیانین مس رنگدانه آبی و زنجیره تامین صنایع مادر، از صندوق نوآوری درخواست کردیم که این پروژه را ملی اعلام کند، به همین دلیل درخواست جلسه دادیم که ظرف کمتر از یک هفته جلسه رو در رو با رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد و کمک شد که از مزایای پروژههای ملی در این پروژه استفاده کنیم. خوشبختانه تسهیلات در اسرع وقت به ما اعطا شد و در نقدینگی و به پیش رفتن قابل ملاحظه پروژه، بسیار کمک شد.
توحدی در خصوص دریافت تسهیلات لیزینگ (فروش اقساطی با هدف رشد و توسعه بازار محصولات دانش بنیان) از صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه شرکت و نزدیک شدن به زمان افتتاح خطوط تولید پروژهها، از تسهیلات ایجادی صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه خطوط تولید بسیار کمک گرفتیم؛ اما از آنجا که نیاز داخل کشور و همچنین کمبود رنگدانهها در کشورهای غربی، شرقی و همسایه بسیار دیده میشود، چشمانداز صادرات را برای آینده شرکت در نظر گرفتهایم که در چنین شرایطی حتما از تسهیلات لیزینگ صندوق نوآوری استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات