به گزارش ایسنا، مراسم رونمایی از اولین شماره فصلنامه «تنور» جمعه، ۱۸ آبان ماه با حضور چهرههایی چون محمدحسن ابریشمی، سامان گلریز، جواد علیزاده، عباس یاری، هادی حیدری، جمال رحمتی و هنرمندان و علاقمندان به فرهنگ و رسانه در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
علی دهباشی در ابتدای این مراسم درباره اهمیت انتشار نشریات و سختیهای کار آنها بیان کرد: در روزگاری که با روند کاهشی تیراژ نشریات روبهرو هستیم و در سرمقالات نشریات، سخن از تهدیدهایی که این نشریات را به خطر میاندازد، میشود شاهدیم که این نشریات کارشان را ادامه میدهند حتی با وجودی که قیمتها روز به روز افزایش پیدا میکند. در چنین شرایطی، سپهر سرلک دست به انتشار مجلهای تخصصی درباره آشپزی زده است.
وی ادامه داد: سپهر سرلک کسی است که در کارش شور و حال خاصی دارد، این شور و حال به نوعی پیش رفته که زندگیاش را فروخته تا در فرانسه، در دوره خاص آشپزی شرکت کند. اگر این نشریات در طول تاریخ معاصر ما دوام آورده به دلیل همین انگیزههای جوان و پر نشاط است تا این قصه پرغصه ما در فراز و فرودهای موجود شکل بگیرد.
دهباشی تصریح کرد: ما در حوزه ادبیات سیاسی رشد داشتیم و میزان ترجمه این آثار بسیار جالب توجه است، همچنین در حوزه ادبیات نقد، داستان و رمان و... پیشرفت داشتهایم اما در حوزه ادبیات آشپزی چنین رویهای وجود نداشته است و تنها اثر قابل قبول را نجف دریابندری نوشته است که ما را صاحب ادبیات آشپزی کرد و یک کتاب از ایرج افشار که درباره آشپزی دوره قاجاریه بود و ما فقدان این نوع ادبیات را شاهدیم.
این پژوهشگر ادبی مجله «تنور» را حائز اهمیت دانست و گفت: مجله «تنور» از نوع دیگری است و میخواهد حرف دیگری بزند. معمولاً نشریات تا ده شماره اول در حال آزمون و خطا هستند اما سپهر سرلک در شماره اول توانسته درباره تاریخ و آینده ادبیات آشپزی سخن ویژه بگوید و از این جهت نقطه شروع آن خوب محسوب میشود.
در ادامه سپهر سرلک، مدیر نشریه «تنور» هم درباره شکلگیری این نشریه مطالبی را بیان کرد.
در ادامه مراسم سوشیانس شجاعیفرد، سردبیر مجله «تنور» که سابقه طنزنویسی در مطبوعات دارد در مورد روند موضوعی این فصلنامه توضیحاتی را بیان کرد.
انتهای پیام
نظرات