• جمعه / ۲۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403042918589
  • خبرنگار : 50124

امام جمعه موقت شهرکرد:

فرقه یا قومیت در روند تعیین دولتمردان مدنظر قرار نگیرد

فرقه یا قومیت در روند تعیین دولتمردان مدنظر قرار نگیرد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری امام جمعه موقت شهرکرد با اشاره به برهه کنونی و روند تعیین رجال دولت چهاردهم، بیان کرد: انتظار می‌رود که صلاحیت افراد در روند تعیین دولتمردان مدنظر قرار بگیرد و خواهش ما این است که مباحثی همچون فرقه، قومیت یا مذهب را در این روند مطرح نکنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن فاطمی ۲۹ تیرماه در خطبه‌های نماز جمعه شهرکرد با توصیه نمازگزاران به تقوای الهی و پرهیزکاری با اشاره به ۳۰ تیر و روز بزرگداشت آیت‌الله کاشانی به مرور برخی صفحات تاریخ معاصر ایران پرداخت و اظهار کرد: محمد مصدق به‌عنوان نخست‌وزیر ایران در تاریخ ۲۹ اسفند سال ۱۳۳۲ نفت ایران را ملی کرد اما به تدریج با شاه دچار اختلاف و مجبور به استعفا شد که احمد قوام جایگزین وی شد.

وی ادامه داد: مردم از این استعفا و جایگزینی عصبانی شدند و در روز ۳۰ تیر، بعد از یک هفته از حکومت قوام‌السلطنه با راهبری یک مجتهد مبارز، شجاع و نترس با نام آیت‌الله کاشانی قیام کردند و چندین شهید دادند که قیام نتیجه‌بخش ۳۰ تیر ۱۳۳۱ منجر به استعفای قوام و بازگشت مصدق به جایگاه نخست‌وزیری شد.

فاطمی بیان کرد: روحانیت آگاه، خدوم، متعهد و زحمتکش در طول تاریخ اگر احساس می‌کرد که یک شخص قصد خدمت و حفاظت از منافع ملی را دارد و بنا دارد برای نفع مملکت و مردم قدمی بردارد، او را همراهی و تأیید می‌کردند لذا آیت‌الله کاشانی در این روز به حمایت از مصدق، کفن‌پوش شد؛ دولت کوتاه آمد و قوام سقوط کرد.

امام جمعه موقت شهرکرد تأکید کرد: مصدق اما در ادامه مسیر نتوانست اعتماد و حمایت آیت‌الله کاشانی را حفظ کند یعنی نصایح او را مورد توجه قرار نداد و لذا می‌بینیم در مردادماه سال ۱۳۳۲ همه چیز تغییر کرد و همان پیر مجتهد و متدینانی که برای حمایت از مصدق کفن‌پوش شده بودند، اعتمادشان از مصدق سلب شد و دیگر از او حمایت نکردند و این یک عبرت بزرگ و یک برهه تاریخی آموزنده است.

فاطمی با اشاره به برهه کنونی و تعیین رجال دولت چهاردهم، بیان کرد: انتظار می‌رود که صلاحیت افراد در روند تعیین دولتمردان مدنظر قرار بگیرد و خواهش ما این است که مباحثی همچون فرقه، قومیت یا مذهب را در این روند مطرح نکنند زیرا طرح این مسائل به معنی تکه‌تکه کردن کشور است. 

وی با بیان اینکه طرح مباحثی همچون فرقه‌ها و قومیت‌ها در این برهه عامل تشتت است، تأکید کرد: اعضای کابینه دولت جدید اولاً با شاخص جمهوری اسلامی یعنی ولایت‌فقیه نباید هیچ زاویه‌ای داشته باشند و دوم آنکه، کارایی و صلاحیت داشته و بتوانند دردهای جامعه را رفع کنند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha