• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403041913513
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

مهاجرت به استان های شمالی زنگ خطر بخش کشاورزی است

مهاجرت به استان های شمالی زنگ خطر بخش کشاورزی است

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، کاهش منابع آبی و مهاجرت داخلی به استان های شمالی را از چالش های زراعت برنج دانست و تاکید کرد: این حجم از مهاجرت زنگ خطر بخش کشاورزی کشور است.

صالح محمدی امروز، ۱۹ تیرماه در جلسه ستاد برداشت برنج کشور که با حضور رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، توان تولید غذا و امنیت غذایی را یکی از مولفه های اقتدار کشورها دانست و اظهار کرد: برنج بعد از گندم، دومین غله پرمصرف در دنیاست.

وی با اشاره به اهمیت غلات به ویژه برنج در دنیا و کشور ما، افزود: مصرف برنج در ایران در سطوح مختلف و همه خانوارها وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۱۹ استان دارای سطح زیر کشت برنج در سطوح مختلف داریم، تصریح کرد: نوسانات قیمت برنج بر میزان تولید این استان ها اثرگذار است.

محمدی با اشاره به محدودیت های اقلیمی ایران به ویژه در بخش منابع آبی، عنوان کرد: ۹۰ درصد تولیدات برنج در کشورهای تولیدکننده این محصول کشاورزی مصرف داخلی دارد و تنها ۱۰ درصد آن وارد تجارت جهانی می شود و لذا نیازمند نگاه جدید در کشت برنج هستیم تا زمینه پایداری تولید را فراهم کنیم.

وی چالش های اصلی دنیا در دهه‌های پیش رو را در حوزه آب و غذا دانست و یادآور شد: کشورهایی می توانند اقتدار خودشان را حفظ کنند که در بخش امنیت غذایی برنامه ریزی داشته باشند و لذا رهبر انقلاب در سال‌های اخیر بر اقتصاد و تولید با رویکرد دانش بنیان تاکید فرمودند که یکی از جنبه‌های آن در بخش کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، به نقش جهاد کشاورزی در تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: اوج کار جهاد کشاورزی در جهش تولید با مشارکت مردم تعریف می‌شود و لذا در استان‌های شمالی شاهد فرهنگ زراعت برنج مبتنی بر مشارکت مردم هستیم.

وی با بیان اینکه مکانیزاسیون نقش مهمی در سرسبز نگه داشتن شالیزارها و حفاظت از آنها با کمک کشاورزان دارد، خاطرنشان کرد: یکی از مخاطرات در حوزه تولید برنج، کم آبی است و متاسفانه سومین خشکسالی متوالی را در استان گیلان پشت سر می‌گذاریم؛ این در حالی است که گیلان جزو استان های پر بارش کشور محسوب می‌شود، اما کاهش بارش‌ها در حوضه آبریز سد سفیدرود، موجب کاهش منابع آبی استان در بخش کشاورزی شده است.

محمدی زراعت برنج را زراعت پر آب دانست و یادآور شد: ذخیره سد از ۱.۲ میلیارد مترمکعب به کمتر از ۹۰۰ میلیون مترمکعب طی سه سال گذشته رسیده و آمارهای ۱۸ ساله سد حاکی از کاهش محسوس ذخیره آب است؛ در چنین شرایطی به استقبال زراعت برنج رفتیم، اما با برنامه ریزی و به کارگیری روش‌های علمی و استفاده از ظرفیت مکانیزاسیون، نه تنها کاهش عملکرد نداشتیم، بلکه در سال ۱۴۰۱ شاهد افزایش عملکرد نسبت به سال قبل‌تر و افزایش ۱۹ درصدی بهره‌وری آب بودیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان فرهنگ‌سازی تقویم زراعی و استفاده از آب های سبز و خاکستری را موجب افزایش عملکرد تولید برنج دانست و تصریح کرد: در سال زراعی جاری شاهد رعایت ۸۵ درصدی تقویم زراعی بودیم که نشان دهنده همکاری کشاورزان است.

وی یکی دیگر از محدودیت های زراعت برنج را مهاجرت داخلی به استان های شمالی و توجه به عرصه های کشاورزی دانست و تاکید کرد: این حجم از مهاجرت زنگ خطر بخش کشاورزی کشور است؛ سرسبزی استان های شمالی متعلق به همه مردم است و اگر در حفاظت از آن غفلت کنیم، خروج شالیزار از چرخه تولید رقم می خورد که آسیبی برای کشور است.

محمدی خواستار انسجام دستگاه‌ها برای حفاظت از عرصه های کشاورزی شد و عنوان کرد: به دنبال تقویت مکانیزاسیون جهت حفاظت از عرصه های کشاورزی استان هستیم، زیرا زراعت برنج از آماده‌سازی تا برداشت با مصائب فراوان همراه است و کشاورز برای تولید برنج زحمت زیادی را متحمل می‌شود؛ مبارزه با آفات و بیماری‌ها همچون کرم ساقه خوار برنج نیز که کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی عملکرد را موجب می‌شود، از دیگر سختی های زراعت برنج است.

وی در پایان بر افزایش همکاری بانک های عامل جهت پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون جهت تهیه ادوات کشاورزی همچون نشاکار و کمباین و... تاکید کرد و گفت: سال گذشته برای نخستین بار طرح معاینه فنی کمباین های برنج را در گیلان در دستور کار قرار دادیم تا کمباین دار با ناوگان به روز وارد عرصه شود و کاهش عملکرد برای کشاورز رقم نخورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۴:۴۱

بحث مهاجرت به ااستانهای شمالی نیست بحث اینه که کشاورزبینواشرمنده زن وبچه خودش هست بااین وضعی که شماهابراشون ایجادکردیدپشت پازدیدبه محصول داخلی وچسبیدیدبه برنج هندی وپاکستانی چون براتون سودومنفعت داره وکشاورزبراتون دردسره

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۶:۴۳

باید گیلانو مازندران ب جایی برسه ک مردمش نیازی نبینن ک زمینهای کشاورزیشونوبفروشن

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۶:۵۸

تازه زنگ خطره؟ دیگه تو گیلان همه چیز نابود شد برنج کیلو پنجاه هزار تومانی میخوای کشاورز بدبخت نشه

avatar
۱۴۰۳-۰۴-۲۰ ۱۷:۰۵

جادهای شمالو ببندید