احمد لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، امروز یکشنبه، یکم بهمن در مراسم گرامیداشت «محمدرضا راشدمحصل»، با بیان اینکه خراسان جنوبی و شهر بیرجند، تاریخی بسیار کهن و متمدن دارد، اظهار کرد: برخی مورخین، تاریخ این دیار را به ۶ قرن قبل برمیگردانند و فرهنگ بیرجند در درازای تاریخ ریشه دوانده است.
وی با اشاره به شخصیتهای ادبی و فرهنگی استان، بیان کرد: در واکاوی تاریخ بیرجند، شخصیتهای زیادی وجود دارند که هویت شعر بیرجند را تشکیل دادهاند و ادیبان و اندیشمندان بسیاری بر این استان نقش بستهاند.
لامعی با اشاره به اندیشمندان و بزرگانی عرصه دین و دانش مانند ابن حسام خوسفی و عبدالعلی بیرجندی، اظهار کرد: در کنار اندیشمندان، در حوزه دین نیز با خاندان هادویها، گازاریها و عبادیها برخورد میکنیم.
رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به آثار برجسته محمدرضا راشد محصل، بیان کرد: این انسان فرهیخته، حدود ۱۴ کتاب داشته که «از شوکتی تا دولتی» از مهمترین آثار وی بوده است.
جعفر یاحقی، پژوهشگر و نویسنده ایرانی در مراسم یادبود و گرامیداشت استاد محمدرضا راشد محصل بیان کرد: دکتر راشد تجسم حیات فردوسی و سمبل ایران بود لذا ایران فرهنگی ترکیبی داشته و جوهره تمدنهای مختلف به ایران متصل شده است و ایران از همه ضربهها سرفراز بیرون آمده و با اسلام بزرگ شده است.
وی با بیان اینکه راشد، از همه ناملایمتها گذشت و فرهنگ متعادل، دلپذیر، لطف و مرحمت را از خود به یادگار گذاشت و با اشاره به مفاخر استان، اظهار کرد: از مسئولان خواستارم، در ورودی شهرها، نامآوران را سمبل شهر بدانند و تابلوهایی برای معرفی مفاخر شهر جانمایی کنند.
انتهای پیام
نظرات