• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: باشگاه دانشجویان
  • کد خبر: 1402060805486
  • خبرنگار : 71674

یک فعال دانشجویی در گفت‌وگو با ایسنا:

جامعه برای تحول و پیشرفت، نیازمند کنشگرانی اخلاقی است

جامعه برای تحول و پیشرفت، نیازمند کنشگرانی اخلاقی است

دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد می‌گوید: فعالان انجمن‌های علمی در جریان فعالیت‌شان، توانمندی‌هایی از قبیل مهارت کار گروهی، مهارت تبدیل ایده به عمل، مهارت ارتباط، مهارت مدیریت و اجرا، مهارت هم‌اندیشی، آزاداندیشی، و تفکر انتقادی را کسب می‌کنند.

محمد کازرونی ایمانیه ـ دبیر انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه آزاد نجف آباد در گفت‌وگو با باشگاه دانشجویان ایسنا، با اشاره به نقش تشکل‌های غیرسیاسی دانشجویی به عنوان بدنه نخبگانی در ایجاد و تقویت فضای نخبگانی عنوان کرد: اصلی‌ترین وظیفه دانشگاه آموزش، تولید و ترویج علم و پژوهش است. این نهاد در دوران جدید، یک رسالت فرهنگی و اجتماعی را نیز برعهده گرفته و آن تربیت شهروند جامعه مدنی و آموزش بهتر زیستن است. در این راستا انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه مانند سایر تشکل‌های دانشجویی از جمله کانون‌های فرهنگی هنری و جامعه اسلامی در مسیر رسالت جدید دانشگاه تشکیل شده‌اند.

دبیر انجمن علمی مهندسی عمران دانشگاه آزاد نجف‌آباد افزود: انجمن‌های علمی دانشجویی برای تحقق این رسالت، با ایجاد فضای نشاط انگیز علمی در سطح دانشگاه می‌توانند نقش‌آفرین باشند. فعالان این انجمن‌ها در جریان فعالیتشان، توانمندی‌هایی از قبیل مهارت کار گروهی، مهارت تبدیل ایده به عمل، مهارت ارتباط، مهارت مدیریت و اجرا، مهارت هم‌اندیشی، آزاداندیشی و تفکر انتقادی را کسب می‌کنند. این توانمندی‌ها و مهارت‌ها دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها را در عمل شایسته‌تر و توانمندتر می‌کند.

وی اظهار کرد: فعالیت‌های انجمن علمی در فضای دانشگاهی به‌عنوان پدیده‌های چندسطحی در قالب کنش‌های فردی تا تعاملات در ساختارهای سازمانی و نیز ساختار سازمانی مستقل از افراد، از ادبیات نظری گسترده‌ای برخوردار است. آنچه حائز اهمیت است، بحث از عملکرد و نتایج آن، خود ناشی از کنش‌ها و پیوندهای جمعی مشارکت محور افراد است که به کارکردهای مثبت و منفی متعددی منجر می‌شود.

کازرونی درباره نقش این تشکل‌ها در فهم دقیق نظام مسائل کشور و پرداخت علمی و فرهنگی به آنها تشریح کرد: فعالیت انجمن‌های علمی بر میزان آگاهی و مطالبه‌گری دانشجویان و ایجاد تفکر حل مسئله تأثیر دارد. برای مثال اخیرا رویدادی تحت عنوان "مشق امید" توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در سه سطح  درون واحدی، استانی و کشوری برگزار شده است. این مسابقه با محوریت بیان مسئله در تمامی زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و علمی و بررسی راه‌کارهای پیشنهادی حل آن و انتخاب بهترین راه‎حل توسط تیم مربوطه است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: از دیگر وظایف نوین انجمن‌های علمی تشکیل تیم‌های علمی جهت ایده‌پروری و هدایت آنها به سمت مرکز رشد و پارک علم و فناوری است تا دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی در داخل خود دانشگاه کسب و کار خود را در جهت رفع مشکلات کشور راه بیندازند.

دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی عمران دانشگاه آزاد نجف آباد درباره اثرگذاری فعالیت‌های غیرسیاسی تشکل‌های دانشجویی در تعیین افق‌های علمی دانشگاه گفت:  انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توانند به روش‌های مختلف به پرکردن شکاف ارتباطی میان دانشگاه و جامعه کمک کنند؛ به عنوان مثال با معرفی کارآموزان مختلف به صنعت و ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه در قالب طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین ایجاد گروه‌های پژوهشی با هدف نهایی تشکیل شرکت‌های دانش بنیان سعی در برداشتن قدم موثری در رشد علمی کشور می‌شود.

کازرونی ایمانیه تاکید کرد: در تعاملات درون گروهی، تمرین کار گروهی و یادگیری مهارت ارتباطی با سلایق مختلف، برای اعضای انجمن علمی از اهمیت بسزایی برخوردار است. به وجودآوردن فضای تعامل با خارج از انجمن و دانشگاه مانند امضای تفاهم‌نامه‌ها با دیگر انجمن‌های علمی کشور و حتی با نهادهای دولتی و غیردولتی در راستای اهداف انجمن یکی دیگر از پتانسیل‌های انجمن علمی است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: دانشگاه و فضای حاکم بر آن علاوه بر ترویج علم و دانش، کارکردهای دیگری نیز از جمله یادگیری و تمرین معاشرت و تعامل با مدیران و دیگر دبیران انجمن‌ها و مدیریت مسئولانه دارند که این امور با فعالیت‌های مشارکتی چندجانبه دانشگاهیان از جمله دانشجویان و اساتید محقق شده و چنین ظرفیت‌هایی در انجمن‌های علمی دانشجویی دیده می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جامعه برای تحول و پیشرفت، نیازمند کنشگرانی اخلاقی است تا در تعاملات اجتماعی اصول یاده شده را رعایت کنند؛ کنشگرانی که عملشان صرفا گره خورده به پاداش‌های بیرونی نیست، بلکه اصول اخلاقی نیز در آن لحاظ می‌شود. دانشجویان در دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی به‌گونه‌ای تعلیم می‌بینند که برای جامعه سرمایه‌ای اجتماعی بالقوه باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha