سرهنگ سید احمد موسوی ظهر امروز (۲۲ دیماه) در نشست خبری پویش کودکان سایبری، با بیان اینکه در چند سال اخیر خصوصا پس از شیوع ویروس منحوس کرونا استفاده از فضای مجازی افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: نحوه مواجه کودکان با فضای مجازی همواره مورد توجه بوده است و توصیه میشود، کودکان تا زمانی که به رشد عقلی و بلوغ فکری نرسیدهاند استفاده از فضای مجازی را کاهش دهند.
وی با تاکید بر اینکه کودکان امروز نسل باهوشی هستند و از امکانات و تکنولوژی بهره میبرند، تصریح کرد: فضای مجازی ترکیبی از درست، غلط، راست و دروغ است و مطالب با تکنیکهای گوناگونی در این فضا عرصه میشوند. کودکان و خانوادهها باید سواد استفاده از این فضا را داشته باشند تا بتوانند از مزایا مثبت این فضا استفاده کنند.
موسوی با بیان اینکه کودکان باید مهارت درست استفاده کردن از فضای مجازی را کسب کنند تا در معرض آسیبهای روحی و جسمی قرار نگیرند، تشریح کرد: با توجه به حساسیتها، پلیس فتا با همکاری دستگاههایی مانند شهرداری، آموزشوپرورش، صدا و سیما و ... پویشی به نام کودکان سایبری راهاندازی کرده است. سومین دوره این پویش با شعار پلیس فتا حامی کودکان در فضای مجازی، به مدت یک هفته از ۲۴ دیماه به طور سراسری در کل کشور به اجرا در میآید.
این مسئول با بیان اینکه هدف از این پویش، پیشگیری از آسیبهای ناشی از استفاده ناصحیح از فضای مجازی، کاهش شکاف نسلی میان والدین و فرزندان در عصر دیجیتال و افزایش حساسیت اجتماعی به کودکان در فضای مجازی است، عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم کودکان را توانمند کنیم در مرحله اول باید خانوادههای آگاهتری داشته باشیم که به راحتی کودکان را هدایت کنند و بر فعالیتهای آنها نظارت داشته باشند تا تهدیدهای این فضا را به حداقل برسانند.
موسوی با اشاره به اینکه میخواهیم یک جریان رسانهای اتفاق بیافتد که خانواده و جامعه نسبت به آسیبهای فضای مجازی حساستر شوند، بیان کرد: جامعه مخاطب ما در این پویش عمدتا دانشآموزان هستند که لازم است آموزشهای لازم را ببینید تا در فضا مجازی به طور توانمند حضور داشته باشند. این آموزشها در پلتفرم شاد به طور مجازی برای دانشآموزان و اولیا برگزار میشود.
وی با بیان اینکه کودکان اطمینان داشته باشند که پلیس فتا حامی آنها است و هر مشکلی که داشته باشند میتوانند با پلیس در میان بگذارند، متذکر شد: برای مراجعه به پلیس فتا راههای گوناگونی است؛ مرکز فوریتها که به طور تلفنی و شبانهروزی در دسترس است و میتوانند بهطور تلفنی مشکلات خود را با کارشناسان مطرح کنند و یا گفتوگوی آنلاین در سایت پلیس فتا داشته باشند. شهروندان میتوانند در همه ساعات شبانهروز از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ با مرکز فوریتهای سایبری استان زنجان در ارتباط باشند.
رئیس پلیس فتا استان زنجان با بیان اینکه در راستای برگزاری پویش کودکان سایبری، مسابقات نقاشی و تولید محتوا با همکاری آموزشوپرورش برگزار میشود و از برگزیدگان تقدیر خواهد شد، ادامه داد: پویش کودکان سایبری از اهمیت بسیاری برخوردار است. خانوادهها و اولیا مدارس باید تحت آموزش قرار گیرند؛ فضای مجازی جزئی از زندگی کودکان شده است و باید مدیریت شود. کودکان باید نحوه استفاده صحیح را آموزش ببینند و به طور ایمن در فضای مجازی حضور داشته باشند.
این مقام انتظامی در ادامه به عملکرد پلیس فتا در ۹ ماهه اخیر اشاره کرد و گفت: پلیس فتا استان زنجان یکی از بهترینها و توانمندترین پلیسهای فتای کشور است. جرایم امروزه از شکل سنتی به سمت تکنولوژی و فضاهای مجازی سوق پیدا کردهاند و با وجود افزایش ۲۰ درصدی جرایم، کشفیات پلیس فتا نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: عمده جرایمی که در فضای سایبری صورت میگیرد، جرایم مالی هستند و ۶۲ درصد جرایم در حوزه مالی است. لازم به ذکر است که از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۰ باند مجرمانه در فضای مجازی، توسط پلیس فتا زنجان شناسایی و منهدم شده است. ارزش ریالی پروندههای کشف شده از ابتدای سال تاکنون بیش از ۹۲ هزار میلیارد ریال است. همچنین بیش از ۷۲ مورد از لینکهایی که جعلی و فیشینگ بودند، شناسایی و مسدود شدند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه از ابتدای سال بیش از ۱۷۰ مورد تولید محتوا در فضای مجازی داشتهایم، خاطرنشان کرد: طی ۹ ماه بیش از ۵۰۰۰ تماس با مرکز فوریتها و بیش از ۳۷۰ مورد گفتوگو آنلاین داشتهایم. اخیرا نیز باند ۴ نفره فیشینگکاران حرفهای با بیش از ۵ میلیارد ریال و ۳۰ فقره کلاهبرداری در یکی از استانهای همجوار شناسایی و دستگیر شدند.
انتهای پیام
نظرات