• دوشنبه / ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401011507165
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

بازدید بیش از ۴۲۴ هزار نفر از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و مذهبی کاشمر و کوهسرخ

بازدید بیش از ۴۲۴ هزار نفر از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و مذهبی کاشمر و کوهسرخ

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشمر و کوهسرخ گفت: از ۲۵ اسفند ماه تا ۱۳ فروردین‌ ماه امسال ۴۲۴ هزار و ۳۲۷ نفر از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و اماکن مذهبی ۲ شهرستان کاشمر و کوهسرخ نیز بازدید داشته‌اند.

رضا یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: از ۲۵ اسفند سال پیش تا ۱۳ فروردین‌ ماه ۱۴۰۱ بالغ‌ بر ۵۰ هزار و ۱۹۳ نفر در کاشمر و کوهسرخ اقامت داشتند که سهم بوم‌گردی‌ها از این میزان اقامت سه درصد، زائرسراها و چادرهای مسافرتی ۸۹ درصد، مدارس و اماکن فرهنگیان هفت درصد و یک درصد نیز سهم میهمان‌سراهای ادارات بوده است.

وی بیان کرد: در این مدت ۴۲۴ هزار و ۳۲۷ نفر از جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و تفریحی بازدید داشته‌اند که ۲۱ هزار و ۱۴۵ نفر از جاذبه‌های تاریخی، ۶۲ هزار و ۱۲۷ نفر جاذبه‌های طبیعی و ۳۴۱ هزار و ۵۵ نفر از اماکن مذهبی بوده است.

یوسفی با بیان اینکه از کل بازدیدکنندگان فقط ۵۰ هزار و ۱۹۳ نفرشان در این منطقه اقامت کرده‌اند، گفت: بیشترین بازدید از اماکن مذهبی این منطقه از بین چهار بقعه مربوط به امام‌زاده سید مرتضی بوده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشمر و کوهسرخ میزان زمان ماندگاری مسافران را در کاشمر ۱.۵ روز اعلام نمود و افزود: تلاش می‌شود با رشد بوم‌گردی‌ها ضریب اقامت را به ۲ روز افزایش دهیم.

وی بیان کرد: قالب گردشگرانی که به این شهر آمده و اقامت داشته‌اند، اکثرا از استان بودند که کاشمر را به عنوان یکی از قطب‌های زیارتی و تفریحی می‌شناسند و اکثر کسانی که از این شهر عبور می‌کنند، از استان‌های شیراز، یزد، اصفهان، کرمان هستند که قصد عزیمت به مشهد را دارند.

یوسفی گفت: در حال حاضر علاوه بر چهار زائرسرا و ۹ اقامتگاه بوم‌گردی مجموعه اسکان فرهنگیان و مدارس هم در شهرستان موجود است که ظرفیت اسکان بیت ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر را دارد.

حلقه کمرنگ کشاورزی در گردشگری پررنگ‌تر شود

وی تصریح کرد: این میزان گردشگر می‌طلبد به فضاهای اقامتی و آنچه در زیرساخت‌های اقامتی نیاز داریم، توجه جدی شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشمر و کوهسرخ افزود: شاید به لحاظ فصلی بودن گردشگری احداث برخی اماکن اقامتی به صرفه نباشد اما با توجه به حضور مسافران وجود فضاهایی برای اسکان در شهر کاشمر مورد نیاز است؛ به همین دلیل اقامتگاه‌های بوم‌گردی، تالارها و... می‌تواند بخشی از ظرفیت و فضاهای موجود خود را به موضوع اقامت اختصاص دهد و از سویی ما هم باید آن‌ را حمایت کنیم.

وی بیان کرد: رشد و وجود ۹ اقامتگاه بوم‌گردی در ۲ شهرستان کاشمر و کوهسرخ موجب شده طی سال هم شاهد حضور مسافرانی از نقاط مختلف در این اماکن باشیم.

یوسفی با اشاره به اینکه بوم‌گردی‌ها یک قسمت از پازل رونق گردشگری است، گفت: باید به گفتمان گردشگری روستایی توجه ویژه‌ای داشته باشیم. می‌طلبد برای رونق گردشگری حلقه کمرنگ کشاورزی در گردشگری پررنگ‌تر شود. البته صنایع دستی، سوغات روستایی و... هم از دیگر قسمت‌های این پازل است.

وی تاکید کرد: باید دانش بهره‌وری جوامع محلی را که از موهبات و ظرفیت‌های طبیعی است، در خدمت گردشگری بگیریم و به نوعی با ادغام هوشمندانه از ظرفیت‌های ۲ صنعت کشاورزی و گردشگری در منطقه استفاده شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشمر و کوهسرخ عنوان کرد: امسال سعی شد محتواها به سمت رویدادهای میراث ناملموس حرکت کند. راه‌اندازی طرح نوروزسرای خانه تاریخی دانش از جمله طرح‌هایی بود که هر روز گردشگران و شهروندان می‌توانستند ضمن بازدید از نقاط مختلف این خانه تاریخی از برخی رویدادهای فرهنگی مانند عصر خوشنویسی، عصر دوتار، عصر شعر، عصر صنایع دستی و... که به صورت زنده برگزار می‌شد، استفاده کنند.

وی اظهار کرد: سعی شد چیدمان این خانه تاریخی بر اساس الگوهای آئینی و سنتی باشد، افراد کهنسالی هم بودند که اقدام به قالیبافی می‌کردند و هر روز نسبت به شیوه‌های بافت فرش موضوعات مختلفی را مطرح می‌کردند.

یوسفی همچنین از برپایی بازارچه‌های صنایع دستی در ایام نوروز خبر داد و تصریح کرد: امسال همگرایی خوبی بین مجموعه‌های فرهنگی، مذهبی و تاریخی شهرستان قرار گرفت، به طوری که در هر مجموعه قسمتی را به عرضه صنایع دستی اختصاص دادند.

وی بیان کرد: در امامزاده سید مرتضی(ع) و امامزاده سید حمزه(ع) و زیارتگاه شهید مدرس بازارچه صنایع دستی برپا شد. همچنین با همکاری بهزیستی بازارچه‌ای مربوط به توانمندان این بخش برپا شد که مقرر شده در ماه مبارک رمضان به عنوان شب بازار به فعالیت خود ادامه دهد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشمر برگزاری نوروزگاه در روستای فروتقه را از دیگر برنامه‌های تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ دانست و عنوان کرد: در این نوروزگاه سعی شد از آئین‌های سنتی به نحو مطلوب استفاده شود.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر در این ۲ سال با شیوع ویروس کرونا مواجه نبودیم، فضای کسب و کارهای گردشگری به سمت حرفه‌ای شدن پیش می‌رفت، گفت: اکنون بعد از ۲ سال مجبوریم از صفر شروع کنیم، شغل بسیاری از فعالان حوزه گردشگری به خاطر رکود در این بخش عوض شد.

یوسفی افزود: تورلیدرهایی داشتیم که در ماه چند سفر خارجی داشتند اما در این ۲ سال با رکود مواجه شدند. در دی ماه سال ۹۸ ما میزبان فعالان گردشگری از تمام خراسان رضوی بودیم. با این اقدام می‌توانست ضمن افزایش ماندگاری مسافران مسیر نیشابور به جنوب خراسان بازگشایی شود که نقشه‌ها و برنامه‌های آن آماده بود اما کرونا این طرح را با مشکل مواجه نمود.

وی تاکید کرد: امسال باید مدار و حرکت کارها را بر دانش تخصصی متمرکز کنیم و مجدد توان از دست رفته حوزه گردشگری را بازیابی کنیم. اکنون از پنج آژانس مسافرتی در کاشمر فقط ۲ آژانس مسافرتی فعال است و باقی فعالیت چندانی ندارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشمر عنوان کرد: برای برگزاری جشنواره‌های فرهنگی گردشگری در کاشمر و کوهسرخ در حال برنامه‌ریزی هستیم تا توان از دست رفته از این طریق بازگردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha