• چهارشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1400112016118
  • خبرنگار : 30165

قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی:

کم توجهی‌ دائمی به علوم انسانی تهدید اساسی برای آینده انقلاب اسلامی است

کم توجهی‌ دائمی به علوم انسانی تهدید اساسی برای آینده انقلاب اسلامی است

قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی در مراسم تقدیر از پژوهشگران پیشکسوت حوزه انقلاب اسلامی گفت: اگر علوم انسانی نتواند به خوبی در هدایت جامعه نقش ایفا کند و مشکلات جامعه را رفع کند، بدون شک چالشی برای انقلاب اسلامی بوجود می‌آورد و کم توجهی‌های دائمی به علوم انسانی تهدیدی اساسی برای آینده انقلاب اسلامی است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدجواد هراتی در مراسم تقدیر از پژوهشگران پیشکسوت حوزه انقلاب اسلامی که در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، با اشاره به ضرورت توجه به مبانی و آینده انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی زمینه ای را فراهم کرد تا توجه به عرصه علمی و حوزه علوم انسانی با مبانی بومی در افق جدیدی قرار گیرد و عرصه علوم انسانی از دو جنبه با آینده انقلاب اسلامی ارتباط دارد.

وی افزود: از یک سو فهم و تبین مبانی انقلاب اسلامی با این حوزه امکان پذیر است و از سوی دیگر، علوم انسانی است که هدایت و راهبری جامعه را بر عهده دارد و اگر علوم انسانی نتواند به خوبی در هدایت جامعه نقش ایفا کند و مشکلات جامعه را رفع کند، بدون شک چالشی برای انقلاب اسلامی بوجود می‌آورد و کم توجهی‌های دائمی به علوم انسانی تهدیدی اساسی برای آینده انقلاب اسلامی است.

رئیس مرکز قرآنی و علوم انسانی کشور گفت: علوم انسانی عرصه‌ای است که در هر جامعه با جامعه دیگر متفاوت است و بستر تکوین علوم انسانی موجود، غالباً بیرون از مرزهای جغرافیایی ما است و غرب اغلب این نظریه ها را برای حل مسائل جامعه خودش طراحی کرده و به همین دلیل نسبت به آنها احساس چالش نمی‌کند و نظریه‌ها را به خدمت چالش‌های اقتصادی و اجتماعی خودش به کار می گیرد. به عنوان مثال وقتی رشته‌ای به نام شرق شناسی شکل می‌گیرد برای این است که بفهمد در زمانی که با حوزه فرهنگی دیگری برخورد کرد، چگونه باید با آن برخورد کند. بنابراین رشته‌های علوم انسانی با فرهنگی که در آن شکل گرفته اند نسبت دارند.

وی ادامه داد: بدین ترتیب نظریه‌های علوم انسانی با مبانی غیر بومی، نه توان حل مشکلات موجود را دارد و نه توان تبیین مسائل اجتماعی را دارد. به همین دلیل است که با رویداد انقلاب اسلامی نیازمند تولید علوم انسانی متناسب با نیازها و مسائل اجتماعی داخلی بودیم اما به این امر توجه نشد و به‌خصوص در سیاست‌گذاری علم در کشور نیز مسیر ناصحیح در پیش گرفته شده است.

قائم مقام وزیر علوم در علوم انسانی با تقدیر از اقدامات وزیر علوم در دولت سیزدهم گفت: امروز اثرات این کم توجهی به حوزه علوم انسانی در ادوار گذشته نهادهای رسمی آموزشی بیش از گذشته نمود داشته است، به گونه‌ای که توجه به علوم انسانی و واسپاری امور مرتبط با سیاست گذاری و برنامه‌ریزی علوم انسانی به متخصصان و مراکز مرتبط با این حوزه به عنوان مطالبه‌ای عمومی در میان خبرگان تبدیل شده است.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی؛ دکتر نیره قوی؛ دبیر نشست و مدیر گروه مطالعات علوم سیاسی و انقلاب اسلامی پژوهشگاه گفت: خداوند متعال و هستی بخش را شاکر و سپاسگزارم که عنایت فرموده و توفیق بسیار ارزشمندی را نصیب همکاران ما در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی و این حقیر کرد تا در ایام الله چهل و سومین سالگرد انقلاب کبیر اسلامی ملت بزرگ و شجاع و دین مدار که با هدایت و رهبری حضرت امام خمینی به پیروزی رسید گرد هم آییم و در مراسم پاسداشت و نکوداشت چهره ماندگار انقلاب اسلامی استاد بزرگوار و سرافراز دکتر منوچهر محمدی برای انجام وظیفه کنیم. امروز در محضر استاد عالم مخلص و متعهد و باورمند به ارزش های اسلامی و انقلاب کبیر اسلامی توفیق حضور داریم.

وی ادامه داد: هر انسان بزرگی در مسیر تکامل فکری خود آثاری مبتنی بر محوریت اندیشه و دغدغه های خود را تقدیم نسل ها و عصرها می کند. دکتر منوچهر محمدی با قلمی برخاسته از دغدغه های اسلامی و انقلابی در مسیر جهاد تبیین که  عمر آن به مدت انقلاب اسلامی است، آثاری در وسعت آغاز انقلاب،پیروزی و تحلیل انقلاب، بازتاب جهانی و منطقه ای انقلاب و دستاوردهای علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و دیگر ابعاد را به نسلی از اساتید و شاگردان خود بی هیچ چشم داشتی تقدیم کرده است.

دکتر قوی اظهارداشت: هرگاه بدنبال اثری ارزشمند در عدالت خواهی، رابطه امام، امت و ایدئولوژی، پارادایم سلطه، دکترین تعامل، برخورد تمدن ها، انقلاب، دفاع مقدس، دیپلماسی مردم سالاری، قدرت نرم انقلاب اسلامی را واکاوی کنیم، نام منوچهر محمدی عطرآگین اندیشه ماست.

مدیر گروه مطالعات علوم سیاسی و انقلاب اسلامی گفت: فراموش نکنیم اگر هر اندیشمندی بدنبال فهم چگونگی بازتاب انقلاب اسلامی بر جوامع بشری است، استاد فاضل اثری ارزشمند و کارستانی را افاضه نموده است و براساس نظام نوری شیخ اشراق مبتنی بر روش قیاسی، جهادی دیگر را سامان داده است که در قله اندیشه آثار حوزه مطالعات انقلاب اسلامی و علوم سیاسی، ایران به عنوان ابرقدرت منحصر بفرد جای گرفته است و امید است این چشمه زلال همچنان فیاض با لطف و عنایت حضرت حق تبیینی جهادی، از انقلاب کبیر که به‌دست خمینی کبیر بنیانگذاری شد و امروز با دست توانمند رهبری عزیز سکانداری می شود همچنان جوشان و خروشان تداوم و استمرار یابد. ان شاالله

همچنین در این مراسم متن لوح  به شرح زیر قرائت شد:

« ن والْقلم وما یسْطرون

استاد معزز جناب آقای دکتر منوچهر محمدی

با اهدای سلام و تحیت

پیروزی و نضج گرفتن درخت تنومند انقلاب اسلامی در پناه خداوند منان و هدایت بزرگانی چون امام و رهبری تحقق یافت. در این راه پر فراز و نشیب حضور مؤثر و تلاش بی‌وقفه  اندیشمندانی چون جنابعالی در تبیین اهداف و آرمان‌های  انقلاب اسلامی ایران و تربیت شاگردان مبرّز در بیش از 4  دهه، فخر و مباهات هر صاحب اندیشه ‌ای را بر می‌انگیزد.

 امید آنکه با محمل قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری در «جهاد  تبیین انقلاب اسلامی» چون گذشته نقشه‌های دشمن در عناد با  این کشور صاحب الزمانی را بر آب نموده  با تکیه  بر تجارب، تخصص وتوانمندی خویش همواره جان‌های مستعد در این مسیر  را تربیت فرمایید.»

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی؛ در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از جدیدترین آثار پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با محوریت پژوهشکده‌های " فرهنگ و دین" ، "علم و دین" و "مطالعات معارف اسلامی" نیز عرضه شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha