• شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400102518571
  • خبرنگار : 71573

«شکارچی گوش‌برها» در بازار کتاب

«شکارچی گوش‌برها» در بازار کتاب

«شکارچی گوش‌برها» خاطرات سردار شهید حاج ‌یادگار امیدی، فرمانده اطلاعات لشکر ۱۱ امیرالمومین به قلم محمدعلی قاسمی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در ۴۳۹ صفحه از سوی انتشارات سوره مهر در دسترس علاقه‌مندان حوزه دفاع مقدس و پژوهش جنگ قرار گرفته است.

در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: "اولین شعله‌های آتش‌افروزی جنگ هشت‌ساله و تجاوز ارتش عراق به خاک ایران در مناطق مرزی استان ایلام از جمله موسیان، میمک و مهران رقم خورد. بر اساس اسناد و مدارک وزارت امور خارجه، نخستین درگیری‌های مرزی بین مرزداران ایرانی با سربازان عراقی در پایگاه‌های رضاآباد، بیات و چیلات در خردادماه سال ۱۳۵۸ ثبت و ضبط شده است.
پس از تجاوز قوای عراقی به خاک ایران و اشغال بخش‌های مهمی از آن، اولین درگیری‌های گروه‌های مردمی با ارتش زرهی عراق در ایلام رقم خورد. علاوه بر این موارد، اولین دستاورد نیروهای ایرانی در عملیات آفندی و نقش گروه‌های عشایری در این پیروزی که به حماسه فتح میمک معروف است، در ایلام به وقوع پیوست. تشکیل اولین گروه‌های گشت و شناسایی قبل از آغاز رسمی جنگ نیز در خردادماه ۱۳۵۹ در ایلام شکل گرفت، اما متأسفانه در تاریخ مکتوب دفاع مقدس به نقش، کارکرد و حوادثی که در جبهه ایلام به وقوع پیوست به درستی اشاره نشده است.
براساس یک بررسی اجمالی از انتشار مکتوباتی که درباره دفاع مقدس توسط سازمان‌ها، ارگان‌ها و مراکز نظامی چاپ و منتشر شده است، متأسفانه نقش و حضور مردم ایلام و یگان رزم آن در این آثار به قدری کم‌رنگ و سطحی است، و کمتر کسی باور می‌کند که حوزه سرزمینی استان ایلام، طی هشت سال تمام و به طور مستقیم درگیر جنگ و اثرات آن بوده است. از همین‌رو نام و یاد فرماندهان و نیروهای زبده آن در حاشیه تاریخ گمنام و مهجور مانده است و بیم آن می‌رود که در آینده‌ای نه چندان دور، نقش و حضور مردم ایلام در تاریخ دفاع مقدس کاملا محو و نادیده گرفته شود.
شکارچی گوش‌برها شاید اولین اثری است که به طور اجمالی در مورد یکی از سرداران و قهرمانان شهید استان، تهیه و گردآوری شده است. در این کتاب سعی شده است ابعاد شخصیتی سردار رشید اسلام شهید «حاج یادگار امیدی» به نقل از خانواده، دوستان و همرزمانش در قالب خاطره پیش روی علاقه‌مندان به تاریخ شفاهی قرار گیرد."


 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha