• چهارشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403092820569
  • خبرنگار : 71498

کاهش مصرف گاز، فراتر از پیش‌بینی‌ها

کاهش مصرف گاز، فراتر از پیش‌بینی‌ها

پویش دو درجه کمتر و همراهی مردم موجب کاهش مصرف گاز تا ۴۰ میلیون مترمکعب شد.

به گزارش ایسنا، در طول سال، ۳۴ درصد از گاز تولیدی کشور به نیروگاه‌ها، ۳۴ درصد به صنایع، ۲۵ درصد به بخش خانگی و تجاری، ۳ درصد به حمل‌ونقل و ۴ درصد به بخش‌های عمومی و کشاورزی اختصاص می‌یابد. اما با کاهش دمای هوا، سهم بخش خانگی و تجاری به ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و گاهی حتی به ۸۲ درصد نیز می‌رسد. این ارقام نشان‌دهنده فشار بالای مصرف در روزهای سرد سال است.

بحران ناترازی و ضرورت مدیریت مصرف

ایران با شدت مصرف انرژی ۳.۳ برابر میانگین جهانی، به میزان تولید گاز چین انرژی مصرف می‌کند. این موضوع در کنار سهم ۷۲ درصدی گاز در سبد انرژی کشور، نشان‌دهنده ناترازی شدید در شبکه گازرسانی است. برای رفع این چالش، باید روی مدیریت مصرف و بهینه‌سازی انرژی متمرکز شویم. اقدامات کلیدی شامل فرهنگ‌سازی، اصلاح قیمت انرژی و افزایش بهره‌وری زیرساخت‌هاست تا نسل‌های آینده نیز از این منابع بهره‌مند شوند.

ارتباط دما و مصرف گاز

با کاهش هر یک درجه دما، مصرف گاز کشور حدود ۲۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد. بنابراین، همکاری میان دولت و مردم در مدیریت مصرف ضروری است. با تلاش‌های انجام‌شده تاکنون، قطعی گاز در بخش خانگی رخ نداده است، اما برای تداوم این روند و حل بحران ناترازی، تدوین برنامه‌ای جامع بر پایه افزایش تولید و مدیریت مصرف الزامی است.

کاهش مصرف در بخش خانگی

محسن پاک نژاد - وزیر نفت - از کاهش چشمگیر مصرف گاز خانگی و تجاری در روزهای اخیر خبر داد و گفت: « پیش‌بینی می‌کردیم مصرف روزانه گاز خانگی و تجاری به حدود ۶۷۰ میلیون مترمکعب برسد،  اما به لطف همکاری مردم این میزان ۳۵ تا ۴۰ میلیون متر مکعب کاهش یافت.»

اثرگذاری پویش «۲ درجه کمتر»

پاک‌نژاد ضمن قدردانی از مردم برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» افزود: «همراهی مردم باعث شد که مصرف گاز در بخش‌های خانگی،  تجاری و صنایع کوچک به میزان قابل توجهی کاهش یابد و از فشار بر شبکه گازرسانی در فصل سرما کاسته شود.»

کاهش مصرف گاز در آمار

به گفته مسئولان شرکت ملی گاز، روز سه‌شنبه (۲۷ آذر) مصرف گاز خانگی و تجاری به ۶۵۵ میلیون مترمکعب رسید که نسبت به روز دوشنبه، ۱۶ میلیون متر مکعب کاهش یافته است. این در حالی است که سرمای شدید امسال نسبت به سال گذشته، افزایش ۲۱ درصدی مصرف گاز را به همراه داشته است.

راهکارهای کاهش مصرف 

رعایت دمای رفاه از ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، استفاده از لباس‌های مناسب فصل سرما، به حداقل رساندن درجه حرارت سیستم‌های گرمایشی، استفاده از پرده‌های ضخیم، بستن منافذ باز و خاموش کردن وسایل گرمایشی اتاق‌ها و اماکن غیرضروری، در مصرف گاز ساده‌ترین مواردی است که با رعایت آنها می‌توان حداکثر صرفه‌جویی مصرف گاز را محقق کرد تا بهره‌مندی تمامی هم‌وطنان در اقصی نقاط کشور از این نعمت خدادادی فراهم شود.

همچنین مردم، مواردی همچون انشعاب‌های غیرمجاز، سرقت گاز، استفاده از سیستم‌های گرمایشی و گرماتاب‌ها در فضای باز، استفاده از وسایل گرمایشی در ویلاهای خالی از سکنه و دیگر موارد بدمصرفی گاز را از طریق سامانه ۱۹۴ به اطلاع همکاران شرکت ملی گاز ایران در سراسر کشور برسانند تا اقدام‌های لازم از سوی آنان انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha