به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری اظهار کرد: رئیس جمهور بر همکاریهای منطقهای به ویژه با کشورهای دوست و همسایه در منطقه تأکید دارند. از راهبردهای اقتصادی ما پیوند دادن با کشورهای منطقه است
وی افزود: حجم تجارت ۳۸۰ میلیون دلاری ایران و تاجیکستان با رشد ۵۰ درصدی در یک سال، نشانگر ظرفیت بالقوه بالای دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی است که با گسترش ارتباط گردشگری بین دو ملت، با یک زبان و فرهنگ مشترک، قابل تعمیق بین آحاد مردم است. حجم روابط تجاری دو کشور تا ۴ سال آینده به یک میلیارد دلار میتواند برسد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه توافق جامع راهبردی با روسیه پایهای برای روابط اقتصادی تجاری و سرمایهگذاری است بیان کرد: بستر روابط اقتصادی بیشتر با روسیه فراهم شده و یک کمیسیون مشترک دائمی با روسیه پیش بینی شده است.
تامین مالی پروژه رشت ـ آستارا با خط اعتباری روسیه
همتی تصریح کرد: خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری بین ایران و روسیه که از قبل مورد موافقت قرار گرفته بود اما اقدام چندانی از سوی دو طرف درباره فعال کردن آن انجام نشده بود در دیدار با آقای پوتین مورد تأکید قرار گرفت. پروژه های رشت - آستارا، نیروگاه سیریک و نیروگاه هستهای بوشهر در فاز ۲ و ۳ قرار است از این خط اعتباری تأمین شوند.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری روسیه در بخش نفت ما تسریع میشود، گفت: توافقات بانکی خوبی بین دو کشور ایران و روسیه انجام شده و پیامرسان جایگزین سوئیفت بین دو کشور بسترسازی شده است.
وزیر اقتصاد، حجم تجارت ایران و روسیه را حدود ۴ میلیارد دلار دانست و گفت: صادرات آنها ۳ برابر صادرات ما است و تأکید ما این بود که به توازن برسد که طرف روسی نیز این موضوع را قبول دارد. تعداد زیادی کالا در قالب همکاری کشورهای عضو اوراسیا تبادل میشود که روند رو به رشدی داشته و مشمول تحریمهای آمریکا نیز نمیشود.
همتی با اشاره به بهبود تراز تجاری کشور تاکید کرد: تراز تجاری بهبود یافته به نحوی که در سال گذشته در ۱۰ ماهه تراز تجاری منفی ۱۴ میلیارد دلار بود که ۱.۵ میلیارد دلار آن واردات طلا بوده است، اما امسال در این ۱۰ ماه درست است که ۸ میلیارد دلار همچنان تراز تجاری منفی است اما ۶.۵ میلیارد دلار آن واردات طلا بوده و این یعنی ما ذخایر طلا را افزایش دادهایم. با کم کردن طلا، تراز منفی تجاری ۱۰ ماهه ما یک و نیم میلیارد دلار بوده که بسیار امیدوار کننده است.
وی اظهار کرد: مهمترین محور کار ما در وزارت اقتصاد تولید بوده است. بهبود محیط کسب و کار، کاهش قیمت گذاری دستوری و تأکید بر اقتصاد رقابتی از راهبردهای ما بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه به دنبال توانمند کردن بخش خصوصی هستیم گفت: خصوصیسازیهای که تاکنون انجام شده کمتر از ۱۰ درصد به بخش خصوصی واقعی اختصاص یافته است. باید شرکت پروژهها را راهاندازی کنیم تا تأمین مالی بیشتر از بازار سرمایه انجام شود. در شرکت پروژه مردم سهامدار میشوند و بانکها مجوز سرمایهگذاری خواهند داشت.
بازار بورس از شهریور تا کنون ۳۵ درصد رشد داشته است
همتی درخصوص نوسانات اخیر بازار سرمایه بیان کرد: نوسانات بورس طبیعی است. روند بورس خوب است و هر کمکی که لازم باشد دولت برای بورس انجام میدهد. فعالان بورسی مطمئن باشند که در کنار آنها هستیم. بازار بورس از شهریور تا کنون ۳۵ درصد رشد داشته است. اجازه روندهای اخلالگر برای مداخله در بازار بورس را نمیدهیم.
وی ادامه داد: بورس محل مهمی برای سرمایهگذاری است. پیش بینیپذیر کردن اقتصاد با ایجاد ثبات در بورس امکانپذیر خواهد بود. به طور کلی به آینده بورس و اقتصاد خوشبین هستم.
قیمتگذاری دستوری را قبول نداریم
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما رقابت را قبول داریم و قیمتگذاری دستوری را قبول نداریم اما گاهی نیاز است دولت برای نظارت مداخله کند.
همتی با بیان اینکه نرخ ارز در آینده فعالان اقتصادی تاثیرگذار است افزود: اینکه دولت میگوید قیمت گذاری دستوری نمیکنند طبیعتاً برای فعالان اقتصادی معنا دارد. دولت تلاش میکند تا درباره بورس و همچنین موضوع ارز صداقت خود را به فعالان اقتصادی و مردم نشان دهد.
وی گفت: عدم تحقق درآمدهای مالیاتی بیشتر مربوط به ماههای اول سال و شرایطی است که با شهادت رئیس جمهور سابق اندکی فعالیتها به حالت تعلیق درآمد. با آغاز به کار دولت چهاردهم تلاش کردیم عقب ماندگی تحقق درآمدهای مالیاتی جبران شود و تا پایان سال به بیش از ۹۵ درصد برسد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره درآمدهای مالیاتی نیز یادآور شد: تحقق درآمدهای مالیاتی در ۱۰ ماهه امسال نسبت به بودجه مصوب ۹۱ درصد بوده است. نگرانی بابت تحقق درآمدهای مالیاتی نداریم.
به گفته همتی، با هوشمندسازی نظام مالیاتی تنها ۵ درصد از مالیاتها به روش ممیزی انجام میشود. در ۱۰ ماهه امسال ۱۳۰ همت عوارض توزیعی به وزارت کشور و شهرداریها داشتهایم. ۳۶ همت از مالیات بر ارزش افزوده به بخش سلامت بازگشته است. ۲۲ همت استرداد مالیات صادرکنندگان را داشتهایم. ۳۵۰ هزار مؤدی مالیاتی ۲۰۰۰ پروژه را برای هزینه کرد مالیات خود انتخاب کردهاند.
وی با بیان اینکه برای رشد اقتصادی ۸ درصد همه تلاشمان را انجام میدهیم گفت: ۲.۸ درصد این رشد مربوط به بهره وری است که با واگذاری بیشتر امور به بخش خصوصی بهرهوری محقق میشود. وزارت اقتصاد با مقرراتزدایی و تسهیل فضای کسب و کار به بهرهوری کمک می کند.
وزیر اقتصاد همچنین درخصوص مولدسازی اظهار کرد: بزرگترین مولدسازی در اصفهان انجام شد که تحقق درآمد پیشبینی شده در بودجه از این محل را به واقعیت نزدیک کرد. تنوعبخشی به روشهای تأمین مالی و افزایش سرمایهگذاری در دستور کار است که به رشد اقتصادی کمک میکند.
انتهای پیام
نظرات