• سه‌شنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400101410440
  • منبع : نمایندگی سمنان

با طرح فناورانه دانشگاه صنعتی شاهرود محقق شد:

حذف ۱۰۰درصدی نیترات و کاهش 40 درصدی مصرف انرژی در فرآیند تصفیه فاضلاب

حذف ۱۰۰درصدی نیترات و کاهش 40 درصدی مصرف انرژی در فرآیند تصفیه فاضلاب

ایسنا/سمنان دانشگاه صنعتی شاهرود با اجرای یک طرح فناورانه پژوهشی موفق به حذف ۱۰۰ درصدی نیترات و کاهش 40 درصدی مصرف برق در فرآیند تصفیه فاضلاب شد.

ایزدی فرد سرپرست دانشگاه صنعتی شاهرود با اعلام این خبر اظهار کرد: این طرح پژوهشی که تحت عنوان «ارتقای سیستم های تصفیه فاضلاب به کمک هوادهی با میکرو- نانوحباب» در دانشگاه صنعتی شاهرود اجرایی شده حائز رتبه دوم ملی از سوی وزارت نیرو شد.

وی با بیان اینکه طرح مشترک دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت آب و فاضلاب استان قزوین از سوی وزارت نیرو به عنوان طرح برگزیده کشور انتخاب شد افزود: طرح مشترک این دانشگاه و شرکت آب و فاضلاب استان قزوین به عنوان طرح برگزیده کشوری حائز رتبه دوم ملی از سوی وزارت نیرو شناخته شد.

وی ادامه داد: طرح پژوهشی «ارتقای سیستم های تصفیه فاضلاب به کمک هوادهی با میکرو- نانوحباب» که به طور مشترک توسط دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت آب و فاضلاب استان قزوین به اجرا در آمده است، از سال 1398 آغاز و در پایان سال 1399 به اتمام رسید.

سرپرست دانشگاه صنعتی شاهرود اضافه کرد: دکتر سید فضل اله ساغروانی از دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شاهرود مجری طرح و دکتر جلال الدین شایگان از دانشگاه صنعتی شریف، دکتر بهناز دهرآزما از دانشکده مهندسی عمران و مهندس سهیل فرج­زاده­ ها از شرکت آبفای قزوین همکاران این طرح پژوهشی هستند.

وی با اشاره به دستاوردهای این طرح فناورانه اظهار کرد: از نتایج ارزشمند این طرح فناورانه که با حمایت فنی و تامین مولدهای میناب توسط شرکت نوفناوران میناب طوس از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان به اجرا درآمده است، کاهش 40 درصدی مصرف برق، کاهش بیش از 30 درصدی زمان فرآیند تصفیه است.

سرپرست دانشگاه صنعتی شاهرود از کاهش قابل توجه سرمایه‌ گذاری اولیه ساخت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب به عنوان دیگر دستاورد مهم این طرح پژوهشی نام برد و افزود: حذف تقریباً ۱۰۰ درصدی نیترات نیز از دیگر نتایج این طرح بوده که از منظر زیست محیطی قابل توجه بوده و باعث کاهش رهایش نیترات به محیط زیست می‌شود.

وی با اشاره به بهره‌مندی استخرهای پرورش آبزیان از نتایج این طرح پژوهشی خاطرنشان کرد: نتیجه این طرح برای پرورش دهندگان آبزیان مناسب است زیرا می‌توانند با بازیافت آب خروجی از استخرهای پرورشی، صرفه‌جویی قابل ملاحظه ای در مصرف آب و هزینه‌های اجرایی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha