• شنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400060603739
  • خبرنگار : 50405

فرماندار اسبق مشهد مطرح کرد

ضرورت تجدید نظر در برخی قوانین برای تحقق تمرکززدایی

ضرورت تجدید نظر در برخی قوانین برای تحقق تمرکززدایی

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار اسبق مشهد گفت: تمرکزگرایی و کم بودن اختیارات مدیران استانی در حوزه امور مربوط به استان، به وجود مشکلاتی در ساختار و قوانین کشور برمی‌گردد و برای تمرکززدایی حتما باید در این قوانین تجدید نظر شود تا افزایش اختیارات مدیران استانی، تنها در حد حرف باقی نماند و عملی شود.

محمدرحیم نوروزیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تمرکززدایی در امور اجرایی کار درست و پسندیده‌ای است، اظهار کرد: افزایش اختیارات استانداران و مدیران استانی مزایای زیادی دارد، اما انجام این کار دارای پیش‌نیازهایی است و مستلزم بازنگری در برخی از قوانین کشور هست.

وی افزود: هرچند در طی سال‌های اخیر تلاش‌هایی در راستای تمرکززدایی انجام شده است، اما باز هم ساختار و قوانین کشور ما به گونه‌ای است که بسیاری از امور در مرکز کشور متمرکز اند. به عنوان مثال اگر در خراسان رضوی قرار باشد زمینی برای انجام کارهای عام‌المنفعه واگذار شود، استاندار فقط تا یک متراژ مشخصی اجازه واگذاری زمین را دارد و بیشتر از آن میزان باید با اجازه مسئولان در مرکز کشور واگذاری انجام شود. این تنها یک نمونه کوچکی است که لزوم افزایش اختیارات استانداران و مدیران استانی را نشان می‌دهد و ما موارد این چنینی بسیاری را داریم.

فرماندار اسبق مشهد خاطرنشان کرد: هرچند در دولت گذشته برخی از اختیارات مدیران استانی افزایش یافت، اما معمولا وزارتخانه‌ها و نهادهای مرکزی سعی می‌کنند بخشی از امور استان‌ها را خودشان در دست گیرند و همیشه هم مدیران استانی از این وضعیت گلایه داشته‌اند. بنابراین تمرکزگرایی و کم بودن اختیارات مدیران استانی در حوزه امور مربوط به استان، به وجود مشکلاتی در ساختار و قوانین برمی‌گردد و برای تمرکززدایی حتما باید در این قوانین تجدید نظر شود تا افزایش اختیارات مدیران استانی، تنها در حد حرف باقی نماند و عملی شود. متاسفانه در حال حاضر نه تنها مدیران استانی، بلکه حتی اعضاء شوراهای اسلامی شهر و روستا که منتخبین مردم اند هم در بسیاری از امور مربوطه دارای اختیارات کافی نیستند.

نوروزیان بیان کرد: افزایش اختیارات مدیران استانی باید در تمام حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و... انجام شود و در این بین مسائلی که مردم بیشتر با آن‌ها سر و کار دارند، دارای الویت بیشتری هستند تا مدیران استانی بتوانند راحت‌تر و سریع‌تر این مسائل را حل کنند. در حال حاضر مردم در استان‌ها برای انجام بسیاری از امور خود به دستگاه‌ها مراجعه می‌کنند و به آن‌ها گفته می‌شود در خصوص مدارکشان باید از تهران استعلام گرفته شود و همین موضوع انجام کارهای مردم را تا ماه‌ها به تعویق می‌اندازد. در حالی‌که با تفویض اختیارات این چنینی به استان‌ها، می‌توان سرعت خدمت‌رسانی به مردم را افزایش داد.

وی با بیان اینکه تا کنون در دولت‌های مختلف، مسئولین متوجه اهمیت افزایش اختیارات مدیران استانی شده‌اند و اقداماتی هم در این رابطه صورت گرفته است، گفت: به عنوان مثال برای حل بحران کرونا، وزیر بهداشت در استان‌ها فردی را به عنوان نماینده ویژه خود منصوب کرد. این بدین معنا است که وزیر بهداشت قبول کرده است که مسئولین استانی برای مقابله با کرونا اختیارات لازم را ندارند و باید فردی به عنوان نماینده ویژه وزیر در استان منصوب شود.

فرماندار اسبق مشهد اظهار کرد: تمامی دولت‌های پیشین متوجه شده بودند که کم بودن اختیارات مدیران استانی، باعث بروز معضلاتی می‌شود و اقداماتی را برای افزایش این اختیارات انجام داده بودند. آقای رئیسی نیز چند روز گذشته در مجلس در خصوص اهمیت تمرکززدایی نکاتی را مطرح کرده بود. اما در این زمینه نباید تنها به صورت شعاری و نمایشی کارهایی انجام شود، بلکه همان طور که گفته شد، تحقق این امر نیازمند بازنگری در برخی از قوانین است. افزایش اختیارات مدیران استانی باعث می‌شود حل مشکلات استان‌ها در مدت زمانی بسیار کوتاهتر انجام شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha