• شنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99111107253
  • خبرنگار : 50105

آیا کم غذاخوردن طول عمر را افزایش می‌دهد؟

آیا کم غذاخوردن طول عمر را افزایش می‌دهد؟

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان دانشگاه موناش استرالیا، بینش جدیدی در مورد نقش پروتئین و کلسترول در رژیم غذایی ارائه کردند که ممکن است که در فرایند پیر شدن نقش موثری داشته باشد.

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، دانشمندان حدود یک قرن است که دریافته‌اند، محدودیت متوسط ‌رژیم غذایی در طیف وسیعی از جانوران می‌تواند طول عمر را افزایش دهد، اما آنان نمی‌دانستند این موضوع چگونه تاثیرگذار است. محققان با استفاده از دست‌کاری رژیم غذایی در مگس‌ها دریافتند که پروتئین مهم است، اما فقط به این دلیل که تغییراتی برای دسترسی به ماده مغذی مهم دیگر یعنی کلسترول را برای حفظ سلامت بدن فراهم می‌کند.

بروک زانکو محقق اصلی این بررسی اظهار کرد: از زمان‌های گذشته، در تحقیقات مرتبط با پیر شدن، اجزای اصلی رژیم غذایی، مانند پروتئین، کربوهیدرات و چربی موردتوجه قرارگرفته‌اند.

وی گفت: «علت این است که همواره رژیم‌های کم پروتئین در طیف وسیعی از جانوران، باعث افزایش طول عمر می‌شود. اکنون دریافتیم که پروتئین مهم نیست و مربوط به کمبود عنصری ریزمغذی است، اما چه عناصری در رژیم غذایی مهم است و چگونه باید تعادل درست را رعایت کرد؟»

نتایج بررسی‌های ۱۵ سال گذشته بر نقش پروتئین و جانورانی که پروتئین کمتری مصرف می‌کنند، تمرکز زیادی داشته است. هنگامی‌که مگس‌ها از رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین بالا استفاده می‌کنند، باعث می‌شود مواد مغذی اصلی (مانند کلسترول) برای سلامت خود تکثیر کنند و این عمر آن‌ها را کوتاه می‌کند.

دکتر متیو پایپر، محقق دیگر این بررسی گفت: «تاکنون تصور می‌کردیم که رژیم‌های کم پروتئین با تکثیر کمتر باعث افزایش طول عمر جانوران می‌شوند. بااین‌حال، تکثیر به‌خودی‌خود مسئله‌ای نیست. در عوض، دریافتیم که افزایش پروتئین رژیم غذایی منجر به افزایش تکثیر می‌شود و این باعث می‌شود ذخیره مواد مغذی کلیدی با سرعتی سریع‌تر از مقدار قابل‌توجهی انجام شود. این کاهش ثانویه کلسترول ریزمغذی است که طول عمر او را کوتاه می‌کند.»

محققان دریافتند که طول عمر مگس‌ها را با تغذیه بیشتر ریزمغذی به مگس‌ها یا تغذیه دارویی برای عدم تکثیرمی‌توانند افزایش دهند.

مگس‌ها ازنظر فیزیولوژیکی با  انسان‌ها تفاوت دارند و به کلسترول نیاز دارند، اما انسان کلسترول را خود می‌سازد. مگس‌ها همچنین سیستم گردش خون متفاوتی نسبت به انسان دارند و برخلاف انسان، رگ‌های خونی آن‌ها توسط پلاک‌های کلسترول مسدود نمی‌شوند.

بااین‌حال، انسان نیز دارای اجزای اساسی رژیم غذایی به‌عنوان‌مثال ویتامین‌هایی مانند فولات و B۱۲ است که فقط در مقادیر بسیار کمی به آن‌ها نیاز دارد و نیاز به این موارد هنگامی افزایش می‌یابد که تکثیر آن زیان دارد. به همین دلیل است که مصرف مکمل‌های فولات در دوران بارداری توصیه می‌شوند.

دکتر پایپر گفت: «این یافته‌ها ما را به درک اساس مکانیسم دست‌کاری رژیم غذایی و روند پیری نزدیک‌تر می‌کند.»

وی افزود: «انسان به امید زندگی طولانی‌تر و سالم، مصرف کالری را محدود می‌کند.»

نتایج این بررسی نشان داد که افراد برای داشتن زندگی سالم و طولانی‌تر به کمتر خوردن نیاز ندارند، اما در عوض باید از رژیم غذایی غنی استفاده کنند که اصلاح و متعادل شده است.

برای تعیین اینکه آیا همین موارد مرتبط به مواد مغذی در سایر جانورانی که از رژیم غذایی با پروتئین بالا مصرف می‌کنند  نیز درست است، باید بررسی و تحقیق بیشتری انجام شود.

گروه تحقیقاتی در حال بررسی چگونگی کاهش کلسترول در رژیم غذایی در کاهش طول عمر است.

این یافته‌ها در مجله eLife منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha