به گزارش ایسنا، آیین افتتاح این نمایشگاه با سخنرانی مسعود پزشکیان و دیگر مقامات و تعدادی از سفیران خارجی مقیم ایران در سالن خلیج فارس نمایشگاه بینالمللی تهران، درحالی برگزار شد که خبرنگاران تخصصی گردشگری اجازه حضور نداشتند. رئیس جمهور پس از سخنرانی با حضور در یکی از سالنها، این نمایشگاه را رسماً افتتاح کرد.
هجدهمین نمایشگاه گردشگری با تاکید بر نمایش اقوام ایرانی تا جمعه ۲۶ بهمنماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپا خواهد بود.
۷، ۸، ۹، ۳۱A، ۳۱B، ۳۸، ۳۸A، ۳۸B، ۴۰، ۴۰A، ۴۱، ۴۱A، ۴۴/۱، ۴۴/۲ از جمله سالنهایی هستند که به نمایشگاه گردشگری اختصاص داده شده است. در بخشی از محوطه باز نمایشگاه نیز چادرهای عشایری برپا شده است.
قرار است هر استان با یک تم در این نمایشگاه حضور داشته باشد که بر این اساس، استان البرز با تِم رویدادهای گردشگری، استانهای بوشهر، مازندران و هرمزگان با تم گردشگری دریایی، استان تهران با تم گردشگری صلح و وفاق ملی، چهارمحال بختیاری با تم گردشگری ماجراجویانه، خوزستان با تم گردشگری اقوام، استان خراسان جنوبی و سمنان با تم گردشگری روستایی، خراسان رضوی با تم گردشگری زیارت و سلامت، استان زنجان با تم گردشگری اکوتوریسم، سیستان و بلوچستان و گیلان با تم گردشگری خوراک، استان قزوین با تم گردشگریهای نوین، استان قم با تم گردشگری مذهبی، کرمان با تم گردشگری میراث جهانی و راه ادویه، کردستان با تم گردشگری موضوعی، کهگیلویه و بویر احمد با تم گردشگری صنعتی، استان گلستان با تم گردشگری فرهنگی، لرستان با تم گردشگری تاریخی، استان مرکزی با تم گردشگری ادبی، همدان با تم گردشگری کودک و استانهای ایلام و یزد با تم گردشگری طبیعت گردی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند.
همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی و معیشت و افزایش هزینه سفر، طرحی با عنوان «حراج سفر» از سوی شرکتهای گردشگری در این نمایشگاه رونمایی میشود.
در حیاط نمایشگاه نیز هر روز تعدادی از گروههای آئینی محلی، نمایشی را به اجرا میگذارند. اجرای رقص محلی مردان عشایر سنگسر، اجرای برنامه آئینی منطقه ترکنشینان بخش کالپوش شهرستان میامی سمنان، مراسم آئینی ازدواج ایل جالبارز، آئین سنتی عروس گولهی و دفزنی، حرکات نمایشی و نمادین زندگی روزمره روستایی، آئین بیاگردانی استان مرکزی، مراسم آئینی شوشی، رقص محلی کرمانجی، مراسم عروسبران، حنابندان و اجرای نوای سنتی آهای گل، اجرای نمادین پنبهزنی گلستان، اجرای موسیقی مقامی مازندران، هلپرکه سنجابی، دف نوازی گروهی، رقص شمشیر سیستان، رقص سهچاپی میرجاوه، رقص سنتی لری، آئین کاشت و داشت آذربایجان شرقی از جمله رویداهای آئینی نمایشگاه امسال است.
این آئینها سهشنبه ۲۳ بهمن از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶ و در روزهای دیگر از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۶ در محوطه باز نمایشگاههای بینالمللی به نمایش گذاشته میشود.
همچنین بخش ویژهای امسال به گردشگری کودک و خوراک اختصاص داده شده است.
کارگاههای آموزشی همزمان با این نمایشگاه در سالن اجتماعات و آمفیتئاتر مجموعه نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود. آسیبشناسی و بررسی چالشهای آموزش گردشگری، شرکتهای مسافرتی، هتلها، اقامتگاههای بومگردی و راهنمایان گردشگری، پرندهنگری و نقش آن در توسعه پایدار، استارتاپهای گردشگری، گردشگری کودک، راهاندازی و مدیریت بوتیک هتل، ژورنالیسم سفر، چالشهای سرمایهگذاری و تامین منابع مالی طرحها، برندسازی مقاصد سفر، موزهها به عنوان مکان هویتساز، تجربههای نمایشگاههای بینالمللی، گردشگری محیط زیست و باستانشناسی، نقدی بر برنامه هفتم توسعه، مقاصد جدید گردشگری خوراک، گردشگری علمی، عشایر و هوش مصنوعی از جمله محورهای این کارگاههای آموزشی است.
رونمایی از سازهای سنتی همدان که ثبت ملی شدهاند، اجرای زنده گرگوربافی بوشهر، اجرای زنده دمامسازی بوشهر، تجربه گردشگری در رشت و کارگاه رشتشناسی، لرستانشناسی، جشنواره پنبه گلستان، رونمایی از جاجیم صبح مازندران نیز از دیگر برنامههای جانبی این نمایشگاه است که از ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه برگزار میشود.
امسال همچنین در کنار شرکتهای گردشگری داخلی، تعدادی از شرکتهای گردشگری کشورهای اندونزی، سنپترزبورگ روسیه و ماداگاسکار، ترکیه، قطر، مالزی، تایلند، تاجیکستان، برای تبلیغ سفر حضور دارند.
نمایشگاه گردشگری تهران از سهشنبه ۲۳ بهمن تا جمعه ۲۶ بهمنماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ در محل دائمی نمایشگاههای تهران قابل بازدید است.
انتهای پیام
نظرات