مرتضی اشرفی در نشست کارگروه تنظیم بازار استان در مشهد اظهار کرد: خوشبختانه قیمت بسیاری از اقلام اساسی طی یک ماه گذشته در استان کاهش یافته و قیمت آن از میانگین کشوری کمتر است با این حال در اقلامی که قیمت افزایش یافته است باید با قید فوریت نسبت به کارشناسی موضوع و تصمیم گیری توسط دستگاههای مرتبط اقدام شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان این که قیمت تخم مرغ در استان به کمتر از میانگین قیمت آن در کل کشور رسیده است، گفت: اگر بخش تولید موظف به عرضه تخم مرغ با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور شده و آن را رعایت میکند، به همان نسبت بخش خرده فروشی نیز باید موظف به عرضه تخم مرغ به قیمت هر کیلوگرم ۱۶۹ هزار ریال باشد و مسوولان بخشهای نظارتی خراسان رضوی باید بر عرضه تخم مرغ در بخش خرده فروشی نظارت بیشتری داشته باشند و کنترل آن را تشدید کنند.
وی راهاندازی سامانه توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار خراسان رضوی توسط اتاق اصناف مشهد با محوریت توزیع شکر در استان را نیز مطلوب ارزیابی و بر تداوم فعالیت آن در خصوص توزیع سایر کالاهای اساسی تاکید کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، اشرفی با اشاره به نزدیک شدن ایام عید و فروش میوه طرح تنظیم بازار گفت: در این زمینه باید از هم اینک نظارت بر عرضه میوه در میادین میوه و ترهبار افزایش یابد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با تاکید بر این که باید از ظرفیت طرح تنظیم بازار برای عرضه میوه شب عید بهره کافی برد، افزود: در این راستا باید میزان ذخیرهسازی میوه در خراسان رضوی مشخص و اقدام کارشناسی مطلوب و برگزاری نشست مشورتی با افراد دست اندرکار در این بازار انجام شود تا بتوان تصمیم نهایی برای عرضه میوه طرح تنظیم بازار در شب عید امسال اتخاذ کرد و مشکلی در این زمینه ایجاد نشود.
عباس اخوان، کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در خصوص کنترل عرضه تخم مرغ در ۹ ماهه امسال هفت هزار و ۳۴۸ مورد بازرسی از بازار خراسان رضوی انجام گرفته که منجر به تشکیل ۲۹۲ پرونده به ارزش یک میلیارد و ۳۷۲ میلیون ریال شده است.
رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم گفت: برای رفع کمبود روغن در بازار استان، ۷۰۰ تن روغن در شهرستانها و ۴۰۰ تن در مشهد در حال توزیع است، با این حال هنوز عرضه روغن در بازار خراسان رضوی کم بوده و امید است این نقیصه تا پایان سال برطرف شود.
حمیدرضا رجوعی افزود: سامانه توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار در خراسان رضوی با محوریت اتاق اصناف مشهد و با توزیع شکر در سطح بازار راهاندازی شده است و در ابتدای کار آن هم اینک هیچ حواله شکری برای مراکز توزیع بدون ثبت نام در سامانه انجام نمیگیرد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: چهار هزار و ۸۳۰ تن شکر طرح تنظیم بازار در بخش خانوار و ۲۹ هزار و ۵۰۲ تن شکر طرح تنظیم بازار در بخش صنف و صنعت به این استان تا پایان امسال اختصاص یافته که از محل شکر سهمیه صنف و صنعت باید ۲۰ درصد به تولید قند اختصاص یابد.
حمیدرضا نوری میزان شکر موجود در خراسان رضوی را کافی دانست و گفت: خراسان رضوی معین تامین کننده شکر هشت استان دیگر کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این نشست گفت: قیمتهای ارایه شده از اقلام مختلف در گروههای کالایی باید معدلی از قیمتهای کل استان باشد و شیوهنامه یا چارچوبی برای آن تعیین و تدوین شود.
محمدرضا اورانی تاکید کرد: باید واسطهها و دلالها در حوزه بازار به ویژه گوشت شناسایی و با آنان برخورد قانونی شود و اگر فکری برای جامعه دلالی نشود، تولیدکننده و مصرف کننده متضرر میشوند.
مدیر کل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: تعداد مجوزهای صادره برای خروج دام طی یک ماه اخیر تغییر زیادی نداشته و خروج دام نیز بدون مجوز دامپزشکی ممنوع است و از سوی دیگر نهاده دامی دامداران نیز به میزان کافی تامین شده است.
سعادت علی نیا افزود: این اداره کل، قرارداد پیش خرید با ۳۸ دامداری که ۵۳۸ راس دام در خراسان رضوی در اختیار دارند منعقد کرده است که طی ۶ ماه در ازای تامین نهاده، گوشت قرمز تحویل دهند که تاکنون ۲۰۵ تن گوشت قرمز را به این اداره کل تحویل دادهاند.
انتهای پیام
نظرات