• دوشنبه / ۸ دی ۱۳۹۹ / ۰۱:۰۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 99100805338
  • خبرنگار : 71647

گفت‌وگو با تهیه‌کننده سریال جواد شمقدری همزمان با آغاز پخش

«روزهای ابدی» تاریخ معاصر را تحریف نمی‌کند

«روزهای ابدی» تاریخ معاصر را تحریف نمی‌کند

پخش سریال «روزهای ابدی» به کارگردانی جواد شمقدری از امشب آغاز می شود. این مجموعه تلاش دارد تا با روایت ۹ ماه از روزهای ابتدایی انقلاب، تاریخ معاصر کشور را به تصویر بکشد. تهیه کننده «روزهای ابدی» تاکید دارد که این سریال بر اساس مستندات تاریخی ساخته شده و به هیچ وجه واقعیت دورانی که روایت می‌کند را تحریف نمی‌کند.

محسن علی اکبری، تهیه کننده سریال «روزهای ابدی»، در گفت‌وگویی با ایسنا درباره دشواری های ساخت سریال در تاریخ معاصر (اواخر دهه ۵۰ و ۶۰) به ایسنا گفت: ساخت کار تاریخی همیشه مشکل است. بسیاری از سریالهایی که در این سالها تهیه کرده ام تاریخی بوده‌اند؛ مثل «مریم مقدس» و «فرستاده». اما تاریخ معاصر به مراتب از تاریخ هزار سال پیش سخت تر است. زیرا شما با افرادی مواجه هستید که هنوز زنده‌اند و با آن خاطرات زندگی می‌کنند و آن مقطع را در ذهن خود دارند. در کارهای تاریخ کهن دست سازنده باز است و راحت تر است اما تاریخ معاصر حساسیت بیشتری دارد.

او افزود: خیلی خوشحالم که در راستای سریال‌های قبلی‌ام، «روزهای ابدی» را تهیه کردم. این سریال روزهای اول انقلاب از بهمن ۱۳۵۷ تا آبان ۱۳۵۸ را روایت می‌کند.

علی اکبری با بیان اینکه «روزهای ابدی» واقعیت دورانی که روایت می‌کند را تحریف نمی‌کند، توضیح داد: سریال به مستندات واقعی آن دوران پایبند است و سعی شده از تحریف این مقطع مهم تاریخی جلوگیری شود. نویسنده و کارگردان آقای جواد شمقدری چهار سال تحقیق مفصل و بسیار سنگینی را برای این کار انجام دادند. حدود پنج صفحه نام کتاب ها و افرادی بوده که برای تحقیق سریال از آن ها استفاده شده است.

او درباره طراحی صحنه‌های سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی و استفاده از جلوه‌های بصری کامپیوتری توضیح داد: در این سریال برای اولین بار ما کاری کردیم که امیدوارم مورد توجه مخاطبان فرار بگیرد و سبکی بشود برای عزیزانی که می‌خواهند کارهای تاریخ معاصر بسازند. ما از فرمت سی جی آی که تروکاژهای کامپپیوتری بصری است بسیار استفاده کردیم. نزدیک به ۳۰۰ دقیقه از سریال «روزهای ابدی» ۱۰۰ درصد کامپیوتری است. به جرأت می‌توانم بگویم این صحنه ها بالای ۹۵ درصد با واقعیت فرقی ندارد و تا خودمان نگوییم ممکن است مخاطب متوجه نشود کدام قسمت از سریال، فرمتش کامپیوتری است.

علی اکبری توضیح داد: در حال حاضر کشورهایی که صنعت فیلم‌سازیشان در دنیا مطرح است، تماما با فرمت پلاتو فیلمبرداری می‌کنند و کمتر پیش می‌آید که در خیابان و زیر برف و باران بخواهند فیلمبرداری کنند. این موضوع تاثیر منفی بر کار ندارد فقط دیگر لازم نیست هزینه سنگینی صرف ساخت کاخ و مجموعه ای شود. البته این هم کار آسانی نیست و 50 مهندس اپراتور در حال انجام کار سریال ما هستند. اما چند حسن دارد؛ مثلا به خاطر شرایط آب‌وهوایی کار متوقف نمی‌شود و هزینه پایین می‌آید و ریتم کار تندتر می‌شود. امیدوارم دوستان دیگر با دیدن این سریال تشویق شوند که هم، زمان فیلم برداریشان کاهش یابد و هم هزینه ها را کاهش دهند. حتی معضل دستمزد بازیگر هم با این روش حل شده و زمان کار بازیگر کمتر می‌شود. این کار در هر صورت به نفع تولید است.

تهیه کننده «روزهای ابدی» درباره همکاری نهادهای مختلف در ساخت این سریال عنوان کرد: تصویربرداری «روزهای ابدی» ۱۷ ماه طول کشید. نهادهایی مثل ارتش و سپاه با ما همکاری داشتند اما نه به این صورت که اسپانسر ما باشند.

علی اکبری درباره سختی‌های کار در دوران کرونا نیز گفت: ما در دوران کرونا کار کردیم و خدا را شکر مشکلی پیش نیامد و کسی بیمار نشد. رعایت پروتکل‌های مصوب، هیچ لطمه‌ای به کار نمی‌زند. وجود یک پزشک حاذق سر هر کار تصویری هزینه و سختی زیادی ندارد و ما هم با حضور دکتر و تیم پزشکی و رعایت پروتکل‌ها با مشکل مواجه نشدیم. عوامل پشت صحنه ما همه ماسک داشتند؛ فقط بازیگران مجبور بودند که ماسک را بردارند که فاصله تا جای ممکن میان آن ها هم رعایت می‌شد.

او در پایان گفت: مردم کارهای تاریخی را دوست دارند. تمام کارهای تاریخ تلویزیون مخاطب داشته است. تاریخ جزو زندگی و خاطرات ماست و ایرانی ها قصه گویی را از قدیم دوست داشته اند. شاهنامه فردوسی و اشعار مولانا همه قصه دارد و مردم قصه گویی را دوست دارند. ما هم سعی کردیم یک بیان قصه گو در سریال رعایت شود.

به گزارش ایسنا، «روزهای ابدی» به کارگردانی و نویسندگی جواد شمقدری و تهیه‌کنندگی محسن علی‌اکبری، بعد از سریال «خانه امن» از دوشنبه، هشتم دی‌ ماه از شبکه یک پخش می‌شود.

در این مجموعه بازیگرانی چون احمد نجفی، حمید گودرزی، علیرام نورایی، رحیم نوروزی، صالح میرزا آقایی، جلیل فرجاد، شهره لرستانی، زهرا سعیدی، امیرمحمد زند، کاوه سماک‌باشی و... با معرفی امین اسکندریان، یلدا افشارنیا و کیمیا اکرمی به ایفای نقش می‌پردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۹ ۱۲:۳۳

هر چند ممکن است بیننده از نظر ایدئولوژی با دو فیلم ماجرای نیمروز محمدحسین مهدویان همراه نباشد بازی ها تدوین جلوه های بصری داستان پردازی و ... آن قدر ناب و جذاب است که انسان رو به چند بار دیدن تشویق می کند. قسمت اول سریال روزهای ابدی - که احتمالن با بودجه های آنچنانی ساخته شده - واقعن یک افتضاح به تمام معنا بود

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۹ ۱۵:۳۳

هنوز زوده بخواهیم نطری بدهیم ولی با اینکه قسمت اول متوسط رو به خوب بود اصول سریال با سینمایی کاملا متفاوت هست چون سریال در 2000 دقیقه خاتمه میابد ولی سینمایی در 120 دقیقه

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۰۹ ۲۳:۵۸

همین پریشب سریال خانه امن تموم شد منافقین ضد خلق سال 2012 به آلبانی منتقل شده اند! هنوز در سریال در موقعیت بعد از سال های 2016 که داعش به وجود آمده اند دارند از پایگاه اشرف منافق منتقل می کنند یا به برگشت به اشرف ارجاع می دهند!؟ آیا سریال همگناه و یا همین سریال آقازاده با این سریال های آبکی قابل مقایسه اند؟! واقعن این طور سریال سازی یک افتضاح به تمام معناست!؟

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۲۳:۴۴

جواد شمقدری در سال ۵۶ هندا۱۲۵ تو ایران نبود

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۱ ۱۳:۳۴

بله دقیقا هندا زمان جنگ از ژاپن وارد ایران شد

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۷ ۲۳:۰۹

این فیلمو چند ساله پیش پخش شده

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۷ ۲۳:۵۱

سلام.در خصوص خسمت هشتم که چنددقیقه ای اختصاص داده شده بود به کشت و صنعت جوین که الان هم معروف به اسم همان (مهدوی)میباشد.ببیننید دست صاحبان اصلی خودش رسیده یا مهدوی های دیگری صاحب آن شده اند.با تشکر

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۱۸ ۲۳:۰۵

دوستان تاریخ را مطالعه کنید تا نتوانند تاریخ را هرطور که دوی دارند واستون تحریف کنند

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۳ ۱۵:۰۸

خودتان ببینید و خودتان لذت ببرید ان شاالله کودک 2 ساله میفهمد که کامپیوتری است و بسیار ضعیف. خودگویی و خود خندی عجب مرد هنرمندی

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۳۰ ۲۳:۴۳

سلام به همه ی دست اندرکاران سریال زبیای روز های ابدی من این سریال رو خیلی دوست دارم و ممنونم از شما و از بازیگران تشکر میکنم که خیلی خوب ایفای نقش کردند. و بهتر از این ‌، این است که سریال رو به سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی تقدیم کردید 🌹🌹👏👏

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۰۲ ۱۷:۰۳

سریال روز های ابدی به نظر من عالی است ، فعلا مشخص نیست پایانش چه می شود و هنوز ناگفته ها بسیار است ولی تاکنون عالی بوده کاملا واقعیته تاریخ کشور خودمون رو بلد باشیم این سریال جا افتاده میشه ، با تشکر از عوامل سریال روز های ابدی

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۲ ۲۳:۳۷

مطمئنا و بدون شک این سریال بزرگترین ضربه به انقلاب و وقایع انقلاب بود . بویژه در این برهه که انقلاب هدف بیشترین هجمه های رسانه ای هستش. اونقدر ریتم فیلم خسته کننده ، بازیهای بد ، داستان پردازی ...... اونقدر نقایص این فیلم واضح و آشکاره که احساس میشه عمدی باشه !!!! خود من که علاقمند به انقلاب هستم بسیار برام خسته کنندست چه برسه برای اون جونی که گوشش رو رسانه های معاند پر کردن از .... واقعا! واقعا این ساخت فیلم ظلم بزرگی در حق انقلاب هستش !!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۰۱:۱۶

سلام از همه عوامل روزهای ابدی ممنونم من خیلی این سریالو دوست دارم ی حس عجیبی نسبت به داستانش دارم احساس میکنم خیلی برای نسل جوان خوبه چون ما اون روزا نبودیم من از چند نفر که اون روزا بودن پرسیدم دقیقا همین داستان روایت کردن که منافقین از چند گروه تشکیل شده بودن ممنونم ازتون کارتون بیسته

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۲۳:۱۲

ما از کاگردان سریال روز های ابدی و تمامی همکاران ایشان تشکر می کنم از شما گروه و فلیم و سریال شکبه اول سیما تشکر می کنم

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۶ ۱۹:۵۱

سلام خسته نباشيد، اين سريال تكرارى هست كع. ولى مثل اينكه كسى خاطرش نمونده. اسمشم يه چيز ديگه بود. اگه اشتباه نكنم اسمش تماس مستقيم بود.

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۶ ۲۰:۰۴

سلام خسته نباشيد اين سريال تكرارى هست و قبلاً با نام " خط تماس " پخش ميشد، الان اسم درستش يادم اومد. و فك كنم كه ادامه ى اون سريال باشه...

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۲۳:۵۴

واقعا فیلم خیلی خوبی بود من یک دهه شصت هستم .واز اتفاقات اوایل انقلاب خیلی کم اطلاعات داشتم از شمال کشور از کردستان از تسخیر لانه جاسوسی .نمی دونم چر ا بعضی ها از فیلم‌های که واقعیت رو نشون میده ناراحت میشن.شاید نمی تونن خار و ذلیل شدن آمریکایی‌ها رو بین

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۹ ۱۵:۴۸

من فیلم روزهای ابدی را خیلی دوست داشتم وخیلی احساساتی شده بودم و مخصوصاًقسمت آخرش