• دوشنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 99082618013

برگزاری مجازی دومین همایش کتاب سال بانوان

برگزاری مجازی دومین همایش کتاب سال بانوان

ایسنا/قم معاون جامعه الزهرا(س) از برگزاری مراسم اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان خبر داد و گفت: این مراسم روز پنجشنبه ۲۹ آبان ماه به صورت مجازی برگزار می‌شود.

ریحانه حقانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به صورت مجازی در سالن جلسات پژوهشگاه جامعه الزهرا(س) برگزار شد، برگزاری همایش ملی کتاب سال بانوان را یکی از بزرگترین رویدادهای علمی پژوهشی جامعه الزهرا(س) دانست و اظهار داشت: مراسم اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان به دلیل شیوع بیماری کرونا به امسال موکول و این مراسم روز پنجشنبه 29 آبان ماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) با بیان موضوع و ضرورت برگزاری دومین همایش ملی کتاب سال بانوان گفت: به دلیل وجود خلأهایی در بحث‌های تألیفی بانوان و با توجه به  جایگاه حوزوی و قدمت زیاد جامعه الزهرا(س) در عرصه تربیت بانوان و طلاب علوم دینی، شایسته بود که این همایش در حوزه تألیف کتاب در حوزه بانوان برگزار شود.

وی شناسایی و معرفی مولفان بانو و نیازهای تألیفی بانوان را یکی از اهداف مهم برگزاری همایش کتاب سال بانوان برشمرد و ابراز کرد: در نظر گرفتن رویکرد موضوع محوری در برگزاری این همایش همواره مورد توجه جامعه الزهرا(س) بوده است.

حقانی با بیان تفاوت‌های همایش نخست ملی کتاب سال بانوان با دومین همایش اظهار کرد: در همایش نخست، محدودیت زمانی برای دریافت آثار نداشتیم و تمامی آثار بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی و آثار منتشرشده بانوان و آقایان دریافت شد و این فراخوان را با گستره مناسبی شروع کردیم.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) از ارسال 265 اثر به دبیرخانه همایش کتاب سال بانوان خبر داد و عنوان کرد: در همایش نخست به دلیل عدم محدودیت زمانی برای آثار دریافتی، بیش از 600 اثر به دبیرخانه همایش ارسال شد، اما در دومین همایش کتاب سال بانوان، با توجه به اینکه فقط آثار منتشرشده در سال‌های 97 و 98 موردپذیرش قرار گرفت، آمار قابل ملاحظه‌ای است.

به گفته حقانی مجموع آثار تألیف شده 247 اثر شامل 155 کتاب، 27 رساله(دکتری و سطح 4) و 65 مقاله علمی پژوهشی، یک اثر تصحیح و تعلیق، 17 اثر ترجمه و 36 اثر خارج از موضوع همایش بود؛ همچنین 92 اثر پس از ارزیابی اولیه به مرحله ارزیابی تفصیلی راه یافتند و پس از دو نوبت ارزیابی تفصیلی و ارسال آثار به کمیته عملی، در نهایت 23 اثر حائز رتبه‌بندی شدند.

وی ادامه داد:آثار دریافت شده در 10 گروه علمی شامل اخلاق و عرفان، ادبیات و هنر، تفسیر و علوم قرآن، زن و خانواده، علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم حدیث، فقه و حقوق، فلسفه و کلام و همچنین تاریخ سیره و تراجم بود.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) خاطرنشان کرد: بیشترین فراوانی آثار دریافتی در سه عرصه کلان زن و خانواده، تفسیر و علوم قرآن و منطق، فلسفه و کلام بود که در حوزه زن و خانواده آثار ارزشمندی دریافت شد.

حقانی با بیان اینکه پس از برگزاری مراسم اختتامیه، دریافت آثار و فراخوان سومین دوره همایش ملی را در دستور کار خواهیم داشت، تاکید کرد: هدف شناسایی پژوهشگران و ظرفیت‌های آنان، پرداختن به  موضوعات هدفمند و ارتقای کمی و کیفی آثار تألیفی بانوان است.

وی اذعان کرد: همایش کتاب سال بانوان یک کار بی بدیل است چراکه پیش از این یک رخداد اختصاصی برای بانوان در قالب همایش ملی در جامعه اسلامی نداشتیم؛ بنابراین از این جهت برگزاری این همایش کار ممتازی بوده و به دنبال نهادینه کردن این همایش در جامعه نخبگانی هستیم.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) مطرح کرد: پس از اختتامیه نخستین همایش، آسیب‌شناسی همایش و بررسی نقاط قوت و ضعف مورد توجه قرار گرفت و شورای سیاستگذاری همایش کتاب سال بانوان در طول این مدت، چند جلسه پیرامون ضوابط و قوانین همایش تشکیل داد.

حقانی یکی دیگر از تفاوت‌های نخستین همایش با دومین همایش را قرار دادن محدودیت زمانی در فراخوان دومین همایش کتاب سال بانوان دانست و افزود: همچنین شورای سیاستگذاری همایش کتاب سال بانوان تصویب کرد که در فراخوان همایش دوم مقالات هم دریافت شود.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) به بیان تفاوت سوم همایش نخست با دومین همایش کتاب سال بانوان پرداخت و عنوان کرد: ارتقای آثار دریافتی یکی از تفاوت‌های مهم همایش دوم نسبت به همایش نخست بود اما سطح علمی شرکت‌کنندگان نسبت به نخستین همایش ارتقاء پیداکرده است.

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه نخستین همایش ملی کتاب سال بانوان با حضور آیت الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید گفت: امسال نیز اختتامیه دومین همایش کتاب سال بانوان با پیام تصویری آیت الله نوری همدانی برگزار خواهد شد و از رهنمودهای ایشان برای ادامه کار استفاده خواهیم کرد. 

حقانی با بیان اینکه در دومین همایش ملی کتاب سال بانوان به دنبال ارتقای همایش از سطح ملی به سطح بین‌المللی هستیم، تاکید کرد: در همایش سوم به دنبال آن هستیم که تمامی آثار در حوزه علوم اسلامی و انسانی بررسی شود؛همچنین طرحی را از اوایل سال شروع کرده‌ایم که یکی از ارکان  این طرح، شناسایی و معرفی بانوان مؤلف است تا نظرات و تألیفات آن‌ها به نام خودشان ارائه شود.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س) در پایان خاطرنشان کرد: فراخوان سومین همایش کتاب سال بانوان در مراسم اختتامیه اعلام می‌شود و آثار برگزیده همایش و صاحبان آثار در حوزه علوم انسانی اسلامی معرفی و تجلیل خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha