• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403110805811
  • خبرنگار : 50989

همایش ملی «مدیریت تراز انقلاب اسلامی» برگزار می‌شود

همایش ملی «مدیریت تراز انقلاب اسلامی» برگزار می‌شود

ایسنا/قم رئیس دانشگاه معارف اسلامی اعلام کرد: همایش مدیریت تراز انقلاب اسلامی با هدف ارائه‌ الگوی نوین مدیریتی بر اساس اندیشه‌ها و سیره‌ مقام معظم رهبری و بررسی نقش مدیریت انقلابی در پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب، با مشارکت بیش از ۳۰ مرکز حوزوی و دانشگاهی برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین شاکری رئیس دانشگاه معارف اسلامی قم در نشست خبری همایش ملی مدیریت تراز انقلاب اسلامی که امروز ۸ بهمن‌ماه برگزار شد، بیان کرد: دانشگاه معارف اسلامی دانشگاهی است که رسالت اصلی آن تربیت مدرس معارف اسلامی در کشور است، علاوه بر این، این دانشگاه وظیفه‌ تدوین کتاب‌های معارفی دانشگاهی را نیز بر عهده دارد.

وی ادامه داد: در کنار این مسئولیت‌ها، دانشگاه معارف اسلامی باید متناسب با نیازهای گروه‌های علمی و پژوهشی خود، به برخی حوزه‌های تخصصی نیز ورود کند؛ در همین راستا در سال گذشته اجلاسی با عنوان اندیشه‌های قرآنی با مشارکت جامعةالمصطفی برگزار شد.

شاکری تصریح‌ کرد: در دانشگاه معارف اسلامی دو گروه پژوهشی با عناوین انقلاب اسلامی و مدیریت فعال هستند. با توجه به نیازهای موجود، احساس شد که برگزاری همایشی تحت عنوان مدیریت تراز انقلاب اسلامی ضروری است.

وی افزود: این نیاز با توجه به بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری در حوزه‌ انقلاب اسلامی شکل گرفت؛ پس از بررسی‌های لازم، تصمیم گرفته شد که این همایش با مشارکت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و مرکز حفظ و نشر آثار ایشان در قم برگزار شود.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی قم عنوان کرد: هدف اول این همایش ارائه‌ یک الگوی نوین در عرصه‌ مدیریت تراز انقلاب است؛ مقام معظم رهبری دیدگاه‌های ارزشمندی در حوزه‌ مدیریت انقلاب اسلامی دارند که می‌تواند در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گیرد؛ با جمع‌آوری و تحلیل این بیانات، می‌توانیم الگویی نوین در مدیریت تراز انقلاب ارائه دهیم که برای جامعه‌ امروز کاربرد داشته باشد.

وی ادامه داد: هدف دوم این است که همه‌ جریان‌های سیاسی که دلبسته‌ انقلاب هستند، صرف نظر از جناح‌بندی‌ها، به این مسئله توجه کنند که هر زمان بر اساس سیره و اندیشه‌ امام خمینی و مقام معظم رهبری حرکت کرده‌ایم، بسیاری از تهدیدها به فرصت تبدیل شده‌اند.

شاکری اظهار کرد: متأسفانه گاهی شاهدیم که برخی به جای توجه به توانمندی‌های داخلی، به دنبال راه‌حل‌های بیرونی هستند، در حالی که اگر به دستاوردهای چهل ساله‌ انقلاب نگاه کنیم، می‌بینیم که حتی در سخت‌ترین بحران‌ها، با تکیه بر توانمندی‌های داخلی، موفق به عبور از مشکلات شده‌ایم؛  در دوران جنگ تحمیلی، با وجود کمبود امکانات، مدیریت انقلابی توانست کشور را سربلند از این مرحله عبور دهد.

شاکری با بیان اینکه هدف سوم توجه به بیانیه‌ گام دوم انقلاب است، بیان کرد: دغدغه‌ مقام معظم رهبری این است که با عبور از چهل سال اول انقلاب و ورود به گام دوم، باید ضعف‌های گذشته جبران و نقاط قوت تقویت شوند.  

وی ادامه داد: برای تحقق این هدف، نیاز به یک مدیریت انقلابی قوی داریم، بدون مدیریت تراز انقلاب، نمی‌توانیم گام دوم را به درستی برداریم. متأسفانه برخی جریان‌های داخلی و خارجی در تلاش هستند تا ناامیدی را به جامعه تزریق کنند.  

رئیس دانشگاه معارف اسلامی اعلام کرد: در دانشگاه‌ها شاهدیم که برخی به دانشجویان القا می‌کنند که برای رشد باید کشور را ترک کنند؛ این در حالی است که مدیریت انقلابی می‌تواند با به‌کارگیری نخبگان و جوانان، بسترهای ناامیدی را کاهش دهد.

شاکری تاکید کرد: همه‌ ما وظیفه داریم زمینه‌ حضور حداکثری نخبگان را فراهم کنیم؛ بنابراین، دغدغه‌ اصلی ما این است که مدیریت تراز را با تکیه بر اندیشه و سیره‌ مقام معظم رهبری در نظر داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه محور دوم این همایش، شخصیت و مدیریت مقام معظم رهبری است، افزود: بسیاری از پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های مختلف مانند نظامی، علمی (سلول‌های بنیادی، نانو و غیره) مدیون مدیریت مقام معظم رهبری است.

رئیس دانشگاه معرف اسلامی گفت: مقالات ارائه‌شده در این همایش به بررسی اندیشه‌ها و سیره‌ مدیریتی مقام معظم رهبری خواهند پرداخت تا به عنوان الگویی برای مدیران جامعه مورد استفاده قرار گیرند.

وی ادامه داد: محور سوم این همایش، بررسی شخصیت و مدیریت شهید رئیسی، شهید سلیمانی و سید حسن نصرالله است. این سه بزرگوار ویژگی‌های منحصر به فردی مانند شجاعت، روحیه‌ مقاومت، نوع‌دوستی و معنویت داشتند که مورد توجه ویژه‌ مقام معظم رهبری قرار گرفتند؛ بررسی زندگی و مدیریت این شخصیت‌ها می‌تواند الهام‌بخش مدیران جامعه باشد.

شاکری تصریح کرد: این همایش از مجوز مرکز استنادی علوم جهان اسلامی برخوردار است و امتیازی برای شرکت‌کنندگان خواهد داشت؛ ظرفیت ویژه‌ای برای اساتید گروه‌های معارف سراسر کشور فراهم شده و امیدواریم که مشارکت گسترده‌ای در این همایش صورت گیرد.

وی افزود: یکی از مشخصه‌های این همایش مشارکت بیش از ۳۰ مرکز حوزوی و دانشگاهی است که عمدتاً در حوزه‌های پژوهشی و آموزشی مدیریت و انقلاب اسلامی فعال هستند.

شاکری اظهار کرد: خروجی مقالات این همایش علاوه بر پنج نشریه‌ پژوهشی دانشگاه، در بیش از ۱۵ نشریه‌ دیگر نیز منتشر خواهد شد، بهترین مقالات در بیش از ۲۰ مرکز علمی و پژوهشی چاپ خواهند شد.

وی در پایان بیان کرد: مهلت ارسال چکیده‌ مقالات تا ۲۴ بهمن تعیین شده است و در صورت تمدید، تا پایان بهمن امکان ارسال وجود خواهد داشت. مقالات نهایی باید تا ۲۴ فروردین به دبیرخانه ارسال شوند و همایش مدیریت تراز انقلاب اسلامی در اندیشه و سیره‌ مقام معظم رهبری در ۲۴ اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha