• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403110805464
  • خبرنگار : 50989

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم:

افزایش ۱۰۰ درصدی سطح زیر کشت کلزا در قم/ سیاست‌های حمایتی راهی برای توسعه کشت دانه‌های روغنی است

افزایش ۱۰۰ درصدی سطح زیر کشت کلزا در قم/ سیاست‌های حمایتی راهی برای توسعه کشت دانه‌های روغنی است

ایسنا/قم مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه سطح زیر کشت کلزا در استان قم امسال به ۲۶۰۰ هکتار رسیده است، گفت: هرچه بیشتر به اقتصاد کشاورزی توجه شود و هزینه‌های تولید برای کشاورزان کاهش یابد، استقبال آن‌ها از کشت دانه‌های روغنی بیشتر خواهد شد.

سیدمحمد سعادتی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم، در گفت‌وگو با ایسنا، بر نقش موثر دانه‌های روغنی در خودکفایی روغن کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به وارداتی بودن عمده روغن مصرفی کشور، کشت دانه‌های روغنی به‌ویژه در مناطق مستعدی مانند قم و استان‌های شمالی کشور، امری ضروری است.  

سعادتی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، توجه ویژه‌ای به کشت دانه‌های روغنی، به‌ویژه کلزا، از سوی کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی شده است، افزود: کلزا به‌عنوان یکی از محصولات راهبردی، از جایگاه ویژه‌ای در بین دانه‌های روغنی برخوردار است و شرایط کشت آن در کشور فراهم‌تر است؛ همچنین، استقبال کشاورزان از این محصول نیز قابل توجه بوده است.  

وی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های زیر مجموعه، سطح زیر کشت و تولید دانه‌های روغنی افزایش یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر، سه محصول کلزا، سویا و آفتابگردان، عمده محصولات کشت‌شده برای تولید روغن در کشور هستند.  

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قم ضمن تاکید بر اینکه محصول سویا بیشتر در مناطق شمالی کشت می‌شود، در حالی که کلزا در تمامی استان‌ها، به‌ویژه قم، قابلیت کشت دارد، تاکید کرد: سال گذشته، سطح زیر کشت کلزا در استان قم ۱۱۰۶ هکتار بود که این رقم امسال به ۲۶۰۰ هکتار رسیده است؛ این افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی، نشان‌دهنده رشد چشمگیر استان در این حوزه است.

سعادتی با اشاره به حمایت‌های دولت و کشاورزان از کشت کلزا، افزود: سال گذشته، عملکرد برداشت کلزا در واحد سطح به حدود ۲ تن رسید و امیدواریم امسال نیز با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، بتوانیم به این رقم یا حتی بیشتر دست یابیم؛ در این راستا، کارشناسان فنی در تمام مراحل کشت، از کشاورزان حمایت می‌کنند و توصیه‌های لازم را ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به نقش اقتصاد کشاورزی در افزایش سطح زیر کشت، گفت: هرچه بیشتر به اقتصاد کشاورزی توجه شود و هزینه‌های تولید برای کشاورزان کاهش یابد، استقبال آن‌ها از کشت دانه‌های روغنی بیشتر خواهد شد.  

سعادتی عنوان کرد: اگر قیمت خرید مناسبی برای محصولات در نظر گرفته شود و فرآیند خرید و فروش تسهیل شود، کشاورزان تمایل بیشتری به افزایش سطح زیر کشت محصول کلزا خواهند داشت؛ با وجود افزایش سطح زیر کشت، ممکن است تنها بخشی از نیاز کشور به روغن از طریق تولید داخلی تامین شود، اما همین امر نیز می‌تواند به کاهش واردات روغن کمک کند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به مزایای کشت کلزا، اعلام کرد: کلزا نه‌تنها به عنوان یک محصول روغنی، بلکه به‌عنوان یک گیاه پاییزه، نقش موثری در کاهش آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز دارد و این موضوع می‌تواند به افزایش تولید گندم نیز کمک کند.

وی اظهار کرد: در استان قم، کشت سویا انجام نمی‌شود، اما کلزا و آفتابگردان به‌عنوان محصولات مناسب مناطق گرم و خشک، به‌ترتیب برای کشت پاییزه و تابستانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سعادتی در پایان بیان کرد: باید توجه داشت که بخشی از مسائل مربوط به افزایش نیاز به واردات دانه‌های روغنی، به فرهنگ مصرف و افزایش تقاضا بازمی‌گردد که این موضوع نیز نیازمند برنامه‌ریزی‌های جدی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha