ابوالفضل، صادقی رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم، امروز ۸ بهمنماه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: فرش تمام ابریشم قم که قدمت بیش از ۱۰۰ سال دارد دارای شهرت جهانی است و امروز اگر بخواهیم گرانترین و بهترین فرش را از نظر کمیت و کیفیت نام ببریم قطعاً و با نظر کارشناسان این حوزه، فرش اصیل قم نام برده میشود.
وی اضافه کرد: در نیم قرن گذشته با رقابت صحیح و مدیریت، بهرهمندی از تجربیات بزرگان و استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزه تولید فرشهای دستباف رو به جلو حرکت کردیم.
صادقی با اشاره به بیش از ۴۰ هزار دار قالی فعال در قم، اظهار کرد: حدود ۲۰ درصد سهم صادرات فرش کشور به قم اختصاص دارد و امیدواریم با برنامهریزی، نگاه دقیق و کارشناسانه بتوانیم جایگاه خودمان را در این عرصه ارتقا دهیم.
رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم یادآور شد: سالانه حدود ۳۵ هزار متر مربع فرش دستباف در قم تولید میشود که بیش از ۹۰ درصد آن فرش ابریشم است.
وی مشکلاتی از جمله تحریمهای اقتصادی، تعرفه مواد اولیه و تعهدات ارزی را مورد توجه قرار داد و گفت: ما امکان ارائه خدمات پس از فروش (پرداخت، شور و مرمت فرش) را نداریم؛ اما کشور ترکیه با استفاده از نیروی کار ما به ارائه این خدمات میپردازد و درآمد حاصل خدمات پس از فروش ترکیه بیش از صادرات ما است.
صادقی با بیان اینکه گسترش آموزش، اطلاع رسانی و استفاده از تجربیات پیشکسوتان حوزه فرش دستباف را دنبال میکنیم، افزود: ما پل ارتباطی بین صنعت، بازار و دانشگاه را ایجاد کردیم.
رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم با اشاره به ایجاد اولین مرکز رشد با کمک پارک علم و فناوری استان اظهار کرد: در بخش دانش بنیان برای اولین بار دانشجویان دانشگاه حضرت معصومه(س) لکه بر فرش را تولید کردند.
وی بیان کرد: نظام مسائل در عرصه هنر فرش را احصا کردیم و امیدواریم بتوانیم با ظرفیتهای استان ، کمک مسئولین و بخش خصوصی همچنان پیشران تولید فرش ابریشم باشیم.
صادقی گفت: هجدهمین دوره نمایشگاه فرش دستباف با هدف ارائه دستبافهای استان به هنرمندان و متخصصین از ۲ تا ۶ بهمن با حضور بیش از ۱۰۴ غرفهدار از قم و سایر استانها همچون اصفهان، آذربایجان شرقی و مشهد برگزار شد.
وی ادامه داد: تجار و مهمانان ویژهای از کشورهای روسیه، امارات، ترکیه، کانادا، مالزی و نیجریه از نمایشگاه فرش دستباف قم بازدید کردند؛ این دوره از نمایشگاه نسبت به سنوات گذشته با رشد کمی و کیفی مطلوبی برخوردار بود.
رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم ضمن تشکر از همکاری ارگان و دستگاههای اجرایی در برگزاری نمایشگاه اظهار کرد: در کنار نمایشگاههای فیزیکی به نمایشگاههای مجازی نیاز داریم؛ باید سعی کنیم جوانان وارد عرصه فرش شوند.
انتهای پیام
نظرات